onsdag 23. desember 2009

HJEEELP! Ribba kommer og tar meg!

Hun satte et par slitne øyne i meg. Boret blikket i ansiktet mitt. Jeg begynte å flakke med øynene. Jeg hadde akkurat kledd av meg. Kliss naken sto jeg. Foran ferskvaredisken på Meny. Ihverfall føltes det slik. Det var akkurat blitt klart at det ikke var flere andebryst igjen i hele kommunen. Min alternative "enkle, danske landlivsjul med andebryst og champagne" har fløyet ut vinduet. Tilbake står jeg ribbet. Og dama bak disken er ikke imponert.

Slik ser jula ut hos Arne Brimi.
Han planlegger nok i god tid.

"Vi har ikke fersk ribbe igjen. Da må du nok ut av byen. Men du kan jo ta med deg denne hjem, la den ligge på kjøkkenbenken litt før du legger deg, og se om det går bra", sier dama mutt.

Men det er nemlig ikke fjorten dager igjen til jul lenger. Det er bittelillejulaften. Og ikke lenge til butikken stenger. "Jeg ville nok saltet og pepret ribba tre dager før du skal steke den", fortsetter hun. Vi skjønner begge at det er umulig når det er halvannet døgn til grisen skal i ovnen. Vi skjønner også begge at jeg er elendig til å planlegge. Og at folk flest hadde menyen og ingrediensene klare litt tidligere.

Det hele hadde vært helt greit for meg hvis bare ikke den dama var så oppgitt. Jeg er fornøyd med salting og pepring i et døgn. Vi får heller salte og pepre litt ekstra ved bordet. Eller?

Saltet og pepret. Ligger nå full
av forventning i kjøleskapet.

På vei til kassa husker jeg på medisterkakene. Jeg har jo kjøpt medisterdeig for lenge siden. Den ligger i frysa hos søstra mi. Og kommer ikke til å bli medisterkaker på denne siden av julaften, med andre ord. Jeg går resolutt bort til kjøttkakehylla og begynner å telle. Hvor mange kaker spiser et selskap på åtte, mon tro? I det Vår Frue i ferskvaredisken løper ut på kjøla, sniker jeg meg til å spørre en kollega. En smilende, leende kollega. Som spør hvor mange jeg ville spist, for så å gange min ene kake med tre per mann og to per kone. Jeg takker for tipset og river med meg 30 sossiser på veien ut. Resten får jeg kjøpe lillejulaften. Det er vel ingen som går tom for øl og brus??? Eller poteter? Eller? Jeg må nesten gå nå, jeg. I tilfelle rottefelle ...

Fortsatt god førjul - det bittelille som er igjen.

Marie

9 kommentarer:

Torunn sa...

Hehe.....regner med alle mann blir mette og fornøyde likevel .-)

rIKTIG GOD JUL TIL DEG mARIE!
Takk for hyggelig følge i 2009 :-)

Klem

mali-mo sa...

Lykke til med de siste forberedelsene ;) Tenker det går seg til, hehe ;)

Ønsker deg og dine en riktig fin juletid!

@afjo72 sa...

Haha, godt vi er flere!! Jeg sto i en kjøttdisk her i byen i går og fikk samme beskjed som du. Men trøsten; ribba tinte på kjøkkenbenken over natta, er saltet og pepret og kommer til å bli så BRA!! :o))

Riktig GOD JUL til deg, og takk for all hyggelig skribling fra Fattighuset gjennom 2009. Jeg har kost meg med prosjektene dine/deres! :o)

Heidi sa...

Ha ha - kunne vært meg - derfor er julemiddagesplanleggingen min manns prosjekt...

Anonym sa...

joda, den der kjenner jeg igjen.. bare rolig..

løp å kjøp nellikspiker!! sett litt nellik ned i mellom rissene.. ta på LITT mer pepper enn du har nå (bildet)- du kan også ha litt ingefær på.. dekk med folie og sett den kaldt..

under steking heller du ISKALDT vann et par ganger når temperaturen er kommet opp.. det får svoren til å heve seg..

Lykke til! og det går nok bra.. om du er bekymret.. ring ribbetelefonens nødnummer:o))

PS! har du husket rødkål???


klem fra mæ

Livet i Fattighuset sa...

Har delegert rødkål. Og tusen takk for tips, Bea. Jeg skaffer nellik og enda mer pepper :-)

Marie

Home By Virginia sa...

♥ Titter innom for å ønske deg og dine en riktig GOD JUL ♥

Klemmer fra Malin Virginia

Linda sa...

Ta det helt med ro:-) Jula kommer selv om vi ikke blir ferdig. Ribba kommer til å bli helt super. Det viktigste er jo å kooooooooose seg.

Tar du en tur innom meg så kan jeg alltids fikse noen andebryst til deg. God jul til dere alle i "Fattighuset"

yanmaneee sa...

yeezy shoes
yeezy boost
balenciaga trainers
off white jordan 1
cheap jordans
nike react
kyrie 5
michael kors handbags
golden goose
golden goose sneakers