mandag 7. desember 2009

Jeg binder meg en krans. Eller tre.

På døra har vi de siste årene hengt en mose- og eføykrans når det nærmer seg jul. Så også i år - selv om jeg nå tror vi må ha to. Doble dører med en krans så litt merkelig ut. Men, men. Jeg rakk bare å lage tre kranser mellom jobb, middag og kveldsbesøk i dag (hoho). En eføykrans, en av epler og en av kongler. Den siste ble vel strengt tatt ikke en krans, men mer et girlander av kongler. Stas uansett. Tidligere år har jeg også laget kranser av tyttebærkvister og blåbærris. Hvis snøen går, kan det hende jeg kan snike meg ut en tur og plukke litt flere varianter. Mose finner du i skogen. Eføy kan du stjele hos en velvillig nabo. (Eller en skikkelig sur nabo du har lyst til å hevne deg på ...)


Uansett: Her er en liste over hva du trenger hvis du vil lage eføykransen. Bruk enten en halmkrans (kan kjøpes i hobbybutikk), en kvistkrans (den lager du selv, eller kjøper i hobbybutikk), eller som jeg i dag - en hønsenettingkrans.


Det har jeg aldri brukt før, men halmkransen fra i fjor har blitt borte i flyttelasset, så nå måtte jeg improvisere litt. Morsomt er det at det var mye enklere å pynte nettingkransen enn halmkransen. Endene på eføykvistene kan nemlig bare stikkes inn i nettingen, og krever mye mindre vikletråd for å sitte pent fast.


Klipp til ønsket lengde hønsenetting, fest den i seg selv som en pølse og bind endene sammen så den forestiller en krans. Kle den med grønn mose. Sett på en og en bit mose med blomstertråd eller annen tynn ståltråd.


Når hele kransen er dekket av det grønne, begynner du å legge på eføykvister. Ta av noen av de første bladene, og stikk enden på kvisten inn i hønsenettingkransen. Bruker du halmkvist, kan du stikke eføykvisten inn under ståltråden du har festet mosen med.


Bygg på flere og flere kvister til du er fornøyd. Helt til sist vikler du en ny runde med blomstertråd rundt kransen. Og henger opp på døra di :-)


Eplekransen lager du enkelt ved å lage en liten spiral i den ene enden av en halvmeter lang tjukk ståltrådbit. Hvis den ikke er tjukk nok, vil ikke kransen bli rund.


Vekten av eplene vil trekke den mot gulvet. Træ på ett og ett eple til du synes kransen er stor nok. Fest ståltrådendene i hverandre og heng opp på døra, ute i et tre som fuglemat eller inne på et dørhåndtak eller et skap.


Konglene tvinner du raskt sammen med smykketråd eller vanlig hyssing.Hva slags krans har du i år? Legg gjerne igjen en lenke til kranseinnlegget ditt hvis du har blogg! Hvis ikke du har laget krans ennå, håper jeg dette kunne være til hjelp og inspirasjon. Jeg koste meg ihvertfall gluggers mens jeg holdt på.

Ha en super uke, hilsen Marie

8 kommentarer:

Åpent^hus sa...

Kjekt å lage sitt eget. Av naturmaterialer. Dette ble jo riktig fint. flink, du! :) ha en fin kveld!

Linda sa...

kjempe flotte kranser! Innspirerende:) Leste innlegget om skuvsenga til datteren din, det var så morsomt!! Fordi datteren min på 4 fikk akkurat lik av sine besteforeldre her om dagen, jeg ønska meg en skuvseng til henne og de fant en på gjennvinnings stajonen her hvor vi bor!Den er så flott:) Morsomt å vite hvor den kommer fra.. tenk at folk vil kaste slikt?! Elsker gjennbruk. Hilsen fra Linda!

Unknown sa...

Så flink du er, dette er sånn jeg alltid har lyst til men aldri får gjort

Anonym sa...

Trenger du noe granbarlignende greier? I så fall har jeg noe å avse. Hint, hint.
Kristian

Anonym sa...

jo det er herlig å pusle med slikt men man skal ha både tid og litt ideer.. akkurat nå er det for mange prosjekt og jeg må si jeg er ganske idefattig for tiden..

masse herlige kranser her.. flott inspirasjon.. kunne godt tenke med den nettingkransen.. så nydelig ut!!

Ha en kreativ kveld:o)

Anne (Moseplassen) sa...

Finfine kranser!
Veldig hyggelig at du vil være med å dele kransene dine med leserene mine. Jeg har deg faktisk bokmerket som en av de jeg skulle spørre om nettopp krans (jeg har merket meg noen blogginnlegg her og der i det siste for å få så gode og varierte poster som jeg kan få til.). Flott at jeg slipper å spørre :D

Adventkransen hadde gått meg hus forbi, da smetter jeg den inn i posten litt senere i dag :D

yanmaneee sa...

fila
nike air max 95
nike shoes
air max 97
nike air max
nmd
moncler outlet
fila shoes
air jordan
nba jerseys

yanmaneee sa...

pg 1
balenciaga shoes
off white nike
golden goose
supreme outlet
yeezy supply
curry 7 shoes
supreme clothing
paul george shoes
michael kors outlet