lørdag 5. desember 2009

Klossete Elsa Beskow

Puttes eventyr

Hvem skal få hva til jul? Og til alle bursdagene som selvsagt har lagt seg i desember? Den mørke adventsmåneden byr på mye hodebry. Butikkene bugner, mens drømmen om hjemmelagede julegaver murrer i bakhodet. Her kommer mitt aller beste julegavetips:

Tante Grønn, Tante Brun og Tante Fiolett

Museumsbutikkene har fantastiske gaver. Leker, bøker og morsomme suvernirer med historisk sus. Når vi er på reise oppsøker vi alltid museene for å finne fine gaver. På Nasjonalmuseet i København fant jeg disse flotte klossene. Den klassiske leken er seks ulike puslespill - og fungerer selvsagt også supert som byggeklosser. Motivene er hentet fra seks Elsa Beskow-bøker. Jeg har lest mange Beskow-bøker. Farmor hadde en hel stabel under sofaen i stua da jeg var liten. Likevel er det flere av disse motivene jeg ikke vet hvor kommer fra. Kan noen hjelpe meg med tittelen på bøkene nedenunder?

Nissene i hatten

Solegget

Sesselätts eventyr

Smånissene

Ha en finfin lørdag! I morgen kan vi tenne lys nummer to. Hurra :-)

Hilsen Marie

8 kommentarer:

Arneberg sa...

Å disse var nydelige!!Flotte gaver!Men fortellingene kan jeg ikke hjelpe deg med :-/Må si jeg aldri har tenkt over at du kan finne fine gaver i museumsbutikkene,det var et godt tips!!Ha en fin helg,hilsen Mona :-D

Anonym sa...

Det siste bildet er fra boka "Smånissene", men er ikke framsidebildet. Jeg samler på Beskows bildebøker. De er så flotte. De klossene var flotte. De burde Trondenes distriktsmuseum også ha i butikken sin. Det er et flott museum, forresten. (Harstad-reklame:) Hilsen Toril A.

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei!
Jeg er også veldig glad i å gi bort slike gaver! På bloggen min finner du litt Beskow-stoff - har dekorert noen møbler m.m. med motiv fra hennes bøker! Tror du kan finne ut hvor disse motivene kommer fra her: http://kampanj.bonniercarlsen.se/beskow/meny1.htm

Klem Cathrine :-)

Linda sa...

Takk for i går:-)
Bilde 3 er fra Solägget og siste bildet er fra Tomtebobarna.

HønePøne sa...

Så skjønne gaver :) Takk for tips om museumsbutikkene!
Madeleine

Anonym sa...

Det var en super gave ide!! kjempeflotte ting.. min søster leter etter bøkerne med tantene, men vi finner det ikke her i Danmark.. museumsbutikker kan kanskje ha de.. takk for tips!

Ha en riktig god adventssøndag:)

Tulip sa...

Nydelige gaver, en god ide!
Kan dessverre ikke hjelpe deg med tittelen, men ser det er flere andre som har bidratt!
Klem

Kjersti K sa...

Putte i blåbærskogen kanskje?