tirsdag 29. desember 2009

Året i bilder: 12 måneder i Fattighuset

Jeg elsker kavalkader. Oppsummeringer av året - enten det er i avisa eller på tv-nyhetene - er spennende. Det er alltid like overraskende at året har gått så fort. Og at det har blitt plass til så mange hendelser i et kort år. Nyhetsåret får dere andre steder. Her kommer "Året i Fattighuset" - som forresten er artikkel nummer 200 på bloggen:

JANUAR:

Året i Fattighuset startet uten gulv i gangen. Trappa i trappehuset var heller ikke på plass. Dermed måtte vi bære folk, fe, malebokser og materialer opp og ned denne stigen. Ikke så innmari praktisk, men eneste løsningen på den tiden.

FEBRUAR:


Endelig kom flisene på plass i gangen i første etasje. Flere av de originale var knekt, men vi fikk en overraskende gave fra gode venner på bryggekanten. Dermed ble gulvet helt igjen. Flisene dekker ikke et like stort område som de gjorde opprinnelig, men så stort det lot seg gjøre med de flisene vi hadde igjen.

Kjøkkengulvet ble malt i februar. Det var også det første gulvet i andre etasje som ble malt, og den sjokoladebrune fargen (Nougat) er den originale fargen i denne etasjen. Stor forskjell, og veldig moro.


Badet i første etasje kommer seg. Den gamle grua pusses opp, og ny panel legges på veggene etter at den gamle panelen og tømmeret (med store råteskader) er fjernet/byttet.

O´ hvilken lykkens dag! De gamle dørene vi fant på loftet i 2005 har vært på rekreaksjon, og kommer tilbake til Kirkegaten. Fattighusgubben ( til venstre) beundrer byggmesterens verk.

MARS:


I mars nærmer vi oss ferdig i den ene av to leiligheter i første etasje. Leieboeren tripper for å komme inn, og vi jobber på spreng. Her er det finmaling i gangen som må til. Etter at alle vegger, tak og lister er malt, er det alltid en stor oppgave å gå over med småpensler.

På badet nede har snekkeren bygget skap til håndklær. De sluker mye, og badet blir supereffektivt. Siden det er varme i gulvet i hele rommet, fungerer skapet som et varmeskap. Luksus-håndklær, med andre ord.

APRIL:
Byens flotteste bad er ferdig. Vi er misunnelige på leieboeren. Når vi blir gamle kan vi kanskje bo her? Badekaret i den gamle grua er bygget inn med pusset leca.


Endelig kom ytterdørene på plass. Blåfargen er original og VELDIG lekker. De nye dørene forvandlet huset totalt.

Innflytting nærmer seg, og vi feirer med fest og utstilling. Tre lokale kunstnere er invitert til utstillingen "Tre rom og kjøkken". I løpet av den første helgen i påsken var rundt regnet 600 mennesker innom for å se på kunst og hus. Her er det rockabillybandet "Shotgun Whalers" som spiller på åpningsfesten fredag kveld. En kjøkkenfest er som alltid en suksess, som dere ser :-)


Stua i første etasje står ferdig. Etter festen ble alle gulvene malt. De grå gulvene gir et lyst og fint inntrykk, selv om malingen luktet sterkt og lenge.

MAI:

I mai flyttet vi endelig inn i huset - etter å ha jobbet med det i fire år. Internett og tv tok det et par måneder før vi fikk på plass, så nå lå bloggen nede. Likegreit det, kanskje, for nå var det bare slitsomt. Ingenting var ferdig, og det var kasser overalt. Her er det Lillemor som tester den lange gangen - som nå endelig har gulv ...


Tid til å konfirmere Storebror ble det også i mai. Etter det startet jobbingen i huset igjen for fullt, for nå var vi lei av å bo i halvferdige gemakker.

JUNI:

Heller ikke i juni var det noe nytt på Fattighusbloggen. Men nå går det fort framover. Stua er ferdig. På kjøkkenet er det fortsatt halvveis, men bare å kunne flytte fra et mørkblått gjesterom
med sofa, kjøleskap og tørrvarer i en bokhylle, var fantastisk!

Selv om kjøkkenet ikke er helt ferdig, kan vi absolutt bruke det. Slagbenken er på plass, og vi koser oss med å ta noen stemningsbilder.

JULI:

En tur til Ikea var påkrevd for å kunne kaste de gamle loppestolene som nå var både knekt og hullete. Lekre hvite lenestoler passer seg hos en småbarnsfamilie :-) Stolene ble prikken over i'en i stua - som snart skal ommøbleres igjen.

På kjøkkenet kommer dette skapet på plass. Skapet sluker alt som kunne vært i overskapene vi har bestemt oss for å ikke ha. Skapet var olivengrønt da det ble kjøpt splitter nytt i en butikk. Men på en to tre ble det hvitt med en liten pensel.

AUGUST:
Male eller ikke male, var det store spørsmålet i august. Mange engasjerte seg i debatten på bloggen, og den eldgamle døra ble umalt.

Loftstrappa, derimot, fikk to strøk maling, og venter enda på det tredje og siste. Ett av trinnene var tråkket gjennom, men ble reparert så fint av fattighusgubben at ingen kan noensinne se hvor skaden var.


Canal Digitalboksen pakkes inn i estetikkens navn, og siden hagen er helt uferdig, flyttes krukkene rundt og rundt og rundt huset. Det gir en slags følelse av å ha uterom, og det er jo også viktig, hoho. Vi får også plantet aprikostreet.

Biblioteket har fått tre strøk brun gulvmaling. Bokhyllene er malt hvite og montert. Foreløpig er det bare de møblene som synes på bildet som faktisk er der, men det kommer, det kommer!

SEPTEMBER:

I september gikk ting litt trått igjen. Maling av lister er lite å blogge om. Men kunstsamlingen hos Lillemor kom opp på veggen. Lykke!

OKTOBER:

Ommøblering i stua, og endelig kom bildene på veggen. Merkelig hvor mye det har å si for trivselen.
I hagen legges grunnlaget for vårens kjøkkenhage. Stein fra eiendommen og noen steiner vi har hentet på hytta i Sverige kommer på plass. Pallelemmene markerer bedene som kommer til neste år. Tung jobb, men noen måtte gjøre det (ergo Fattighuskona herself).

Badet er ferdig innredet og blogget om. Bad i fredet hus er en egen sær liten greie, men vi løste det med å bygge våtrom i et tilbygg.


KRISE! Malingen vi brukte i gangen var ødelagt, og overflaten ble matt og rar. Alt støv satt fast i overflaten. Jotun nekter for at noe er feil, men vår lokale fargehandler Gjert tar ansvar. Vi maler igjen, og nå ble det lekkert!

NOVEMBER:
I november kommer Tønsbergs Blad og Aftenposten på besøk. Vi rydder, vasker, maler lister og rør for harde livet. En dobbeltside i Tønsberg Blad ble superfint. Aftenposten har ennå ikke trykket saken, så der venter vi i spenning. Her er det Tone journalist og Anne Charlotte fotograf som poserer med Lillemor.

Gjesterommet (det mye omtalte) blir endelig (nesten) ferdig. De første gjestene prøveligger det bondeblå rommet.

Og så begynner advent. Her sparer vi ikke på noe, og det store gangvinduet pyntes som om vi konkurrerer med Glassmagasinet. Tror jammen vi vant ;-)

DESEMBER:
Kjøkken er også nesten ferdig. Mangler bare oppvaskmaskin og ventilator.

Gjesterommet pimpes ytterligere med et lekkert, gammelt spillebord vi har fått i gave. Jammen er vi heldige, som har gode venner som synes vi er verdige en slik giverglede. Vi koser oss med ny look på det mørkeblå rommet.


Så kom julen også hit. Og julefreden senket seg. Nå venter vi bare på januar, så vi kan begynne på igjen i den andre leiligheten i første etasje ... Følg med, følg med.

Hilsen Marie og Co

7 kommentarer:

My home is my Castle sa...

Ja gjett om jeg skal følge med :))
utrolig flott kavalkade. så mye dere har fått gjort !!!

Lykke til videre :)
Klem,Kari

Idun // Breidablikk sa...

Jeg blir helt matt når jeg ser alt dere har gjort og alt dere har fått til!! Jeg må bare si at jeg er IMPONERT! Masse lykke til med det nye året og med nye prosjekter! Gleder meg til å følge dere videre :)

Godt Nyttår! *klem idun*

randi K design sa...

For et fantastisk sted aa bo!!! Her er der masse historie, Saa barneskoen, helledussen... Ha en fin Romjul i det koselige huset ditt, og takk for besoek paa bloggen min!

Unknown sa...

Så koselig å se alle bildene igjen.. dere har gjort en vanvittig bra jobb.. det er blitt så utrolig flott det huset deres, godt nytt år til deg og dine

Tulip sa...

Koselig årskavalkade! Mye har skjedd i huset, og det er nesten ikke til å kjenne igjen inni! Flott :)

Godt nytt år!

Anonym sa...

Psst! Skulle så gjerne hatt fargekoden på nougatgulvet. Kjøpte en prøve i går, men den var så lys. Kunne du tenke deg å dele?

Hilsen Mona

Elnasr company sa...

شركة مكافحة حشرات

شركة تنظيف منازل


شركة تنظيف خزانات بجازان