onsdag 2. desember 2009

Et vakkert sted å sove


Her i huset må de voksne sove i en kjip og rimelig seng fra vår alles kjære Ikea. Barna har derimot trukket hvert sitt vinnerlodd og sover i vakre møbler med masse historie. Storebror får sove i den flotte smijernssenga. Lillemor tilbringer natten i en av de flotteste gavene vi har fått. Fra gode venner på bryggekanten arvet vi denne lekre skuvsenga.


Senga er laget på verkstedet hos fengselsutsalget i Oslo, og det første barnet som sov i den var en gutt som ble født i 1937. Deretter ble den overtatt av hans lillesøster, som har gitt den videre til oss. Senere har den vært brukt av flere barn. Senga har vært malt flere ganger og er litt slitt. Foreløpig har vi ikke rukket å male den, men du skal se det plutselig skjer en dag :-)Senga er virkelig vakkert og solid håndverk. Det er det flotteste møbelet på jenterommet - og lillemor elsker den. Lun og god gjør den mye ut av seg. Sånn bør det være. Heldige oss.

9 kommentarer:

Anonym sa...

De fineste sengene er de gamle.. det var den gang snekkeren la sin flid og ære i arbeidet.. slik finnes ikke i dag..

Nydelig seng!!! vi har også en stående som morfar laget til meg.. der har det ligget 7 barnebarn og 3 oldebarn.. og senga ser like ny ut:o))

ha en koselig kveld i huset.. klem fra mæ

victoria (huset i byen) sa...

Så herlig seng, heldig liten frøken...
Har selv en gammel skuvseng til min lille frøken, ikke i bruk om natta ennå, men står og pynter i stua og blir flittig brukt som lesekrok...
Ho elsker å klatre oppi..
Og mor bare elsker synet av den flotte senga...
Ha en flott kveld vidre
klem victoria

Ingrid sa...

Hei!
Kjempefin seng.. nesten lik den jeg har til gutten min.
Veldig koselig blogg du har. Så mange fine bilder fra hjemmet ditt - artig at det har en slik historie.
Kos deg med advent!

HønePøne sa...

Så nydelig seng! En slik er jeg på utkikk etter til lillegutt, men intet hell foreløpig. Jeg kan velge og vrake blant mye eldre skuvsenger av større format, men det er en slik barneseng jeg har så lyst på..
Heldige lillemor! =)
Madeleine

Arneberg sa...

Nydelig seng :-O Nostalgisk og full av historie!Bedre gaver kan man jo ikke få!Kan ikke forstå annet enn at hun sover søtt i den ;-O Ha en fin førjulsdag i Fattighuset!Hilsen Mona

Tulip sa...

Å den ligner på barnesenga mi...men den er nok blitt til peisved for mange år siden...dessverre...

Tror ikke jeg ville malt den. Synes den var herlig slitt i kantene som den var nå, jeg!

Anonym sa...

Flott seng! Jeg hadde også ei vakker skuvseng som min far laga til meg da jeg ble født.Da våre barn var vokst fra den, lånte vi den bort til en i familien som lånte den videre (!) til sin søster da hun var ferdig med den. Dessverre brant huset deres, og der endte også sengas historie. Tilfeldigvis fant jeg nylig hos min mor, et lysbide som aldri hadde vært satt i ramme.Det var av vår datter i denne senga-hurra! Hilsen Toril A.

Åpent^hus sa...

Å - heldiggriser. Jeg ønsker meg også gammel skuvseng til lillemor. men har ingen å arve fra. noen tips?

Almethaliah Pools sa...

شركة تنظيف مكيفات بالدمام
غسيل سيارات متنقل بالدمام
شركة تنظيف مكيفات بالخبر