tirsdag 2. februar 2010

19 ødelagte stoler - hurra eller helvete?

Noen mennesker er født optimister. Jeg er en av dem. Jeg står aldri opp av senga med feil bein. Jeg prøver å se det positive i alt. Problemer blir utfordringer og muligheter. En ødelagt stol kan bli et skattet møbel - på sikt.

Det er bare at den ødelagte stolen nå har blitt til 19 ødelagte stoler. Altså 19 flotte muligheter! Jeg kjenner at det er i ferd med å bli litt mye. Hvordan i alle dager skal jeg klare å reparere, felle inn litt tre, plugge om og pusse opp 19 stoler? Og hvor skan egentlig disse stolene bo mens jeg jobber med saken? På loftet står det to. De må tappes om. I et annet rom står det seks empirestoler i flammebjørk. Disse skal trekkes om og tappes om og pusses ned og lakkes. DET er jo ikke akkurat gjort i en fei. Tre barnestoler må også ha større eller mindre reperasjoner. Jeg forstår ikke helt hvordan vi har endt opp med dette lasset av stoler ... Tanken på at denne KAN bli fin er jo helt riktig. Det er bare at et par stoler er overkommelig. 19 er litt i overkant!


1. Hvit pinnestol. Fiiiin, stødig og god og sitte på. Har nå sprukket i setet, og må få et nytt supportsystem under setet.
2. Liten blå krakk kjøpt hos Brocante Antique for flere år siden. Den er supersøt, men litt ustødig. Et par skruer gjør nok susen.
3. Liten barnestol med en knekt spile og liten skade på treverket. Litt mer omfattende, men veldig fin stol vi har fått i gave.
4. Finfin gråblå pinnestol der en av spilene som stiver av beina er brukket.
5. Gammel lutet stol. Ustødig, må tappes om.
6. Mahognystol med skinntrekk. Fjærene står på halv tolv. En del reperasjoner trengs. (Dette gjelder også stolens tre brødre...)
7. Budalstol med skade på den ene armlenet.Det er mulig jeg innerst inne tror jeg er et guddommelig overmenneske som også skal få tid ti lå sette i stand alle disse stolene. Hva vi skal med 19 ubrukelig stoler i tillegg til alle de andre vi allerede bruker, er jeg også litt usikker på. Fattighusgubben, derimot, har gitt opp:
" #**@@@!!? Ikke et eneste møbel som ikke er i tipptopp stand kommer inn døra her mer", sier han skråsikkert.


Er det flere der ute med samlergenet godt plantet i ryggmargen?

Marie

18 kommentarer:

Anonym sa...

jeg vet ikke hvor stor lagringsplass dere har jeg - jeg hadde satt dem i kjelleren og kanskje ikke gjordt noe med dem p`10 år, men jeg hadde latt dem stått i kjelleren - jeg har noen, ikke ødelagte, men kuule som trenger å bli nye - som bare venter - NÅR det blir gjordt noe med dem er en helt annen sak - ja og så har jeg noen stående i stua på vent og er i bruk - AKKUART som de er...

Helene sa...

Samlergenet er godt inntakt, men kommer foreløpig mest til syne når det gjelder gamle sjarmerende kakebokser (jeg elsker kakebokser!). Håper du får fikset litt på i hvert fall noen av de flotte stolene dine :)Jeg gleder meg til loppemarkedsesongen starter igjen - da skal jeg også på jakt etter gamle stoler... OG kakebokser ;)

På landet sa...

Her har du litt kose jobb ja.. Kan du ikke gjemme dem et sted,så ta en eller to i slengen? Plutselig var alle fikset =)

Lykke til =)

ANETTESHUS.COM sa...

Stolene er kjempe-flotte!! Klart du må ha de;) En ekstra stol er alltid kjekt å ha *smiler*

Ha en fortsatt fin dag!! Og lykke til med restaureringsarbeidet!!!

Klem
Anette:)

Anonym sa...

hihi, du får vel bare starte med nr1.......og neste stol blir nr 2. Stooor-arbeid det der og ikke gjort over natta liksom. Men tipper de blir veldig fine...en gang.

jannes hobbykrok sa...

Så herlig å finne fler som liker stolskatter!Jeg har også to stk stol nr 1,og elsker de!
Lykke til med prosjektet!
Janne

Skrekk og Gry sa...

Fantastisk innlegg!!! 19 stoler, faktisk! Og nå har du innrømmet det på blogen. Applaus! :)
Det høres mye ut men du får ta litt etter litt.
Jeg har forbud mot å "drasse" hjem ting mens mannen er i Nordsjøen.
Så vi er nok i litt samme båt..
Lykke til!
mvh Gry

atinybitofheaven sa...

Hehe.. nå måtte jeg humre litt for meg selv gitt... :-) Kjenner meg godt igjen... nydelige stoler... du er heldig syns jeg.. :-)

ha en flott kveld :-) klem

fru vims sa...

19 stoler er jo helt fantastisk! :)
Jeg har en god del lamper, slike man kan ha over senga, eller på skrivebordet.
Er faktisk ikke sikker på hvor mange vi har, for de blir gjemt unna i en eske eller fler når de kommer i 'hus'.
Når vi har kjøpt oss hus skal jeg telle, og sette opp både her og der, og ja...flere av de må pusses og flikkes litt på ;)

victoria (huset i byen) sa...

Kjenner meg godt igjen der ja, har vel rundt 10 stk stoler som trengs oppussing og forbedring, og hel drøss møbler som venter på oppusing...Så nok å tak i her også, det lille gamle huset er ganske så fult....
Men syn å kvitte seg med ting som kan bli så flott med litt omsorg... klarer ikke det...
klem victoria

Janne sa...

Hehe ser det er flere som ikke klarer å kvitte seg meg ting;)
Jeg er og blir en samler, alt fra sjell til møbler. Heldigvis har jeg ingen prosjekter akkurat nå, puhhh.. men jeg har hatt mange;)

Lykke til meg stolene dine, en ting er iallefall sikkert at om du kvitter deg med noen av dem. Vil du alltid tenke at du skulle ikke har kastet dem. De kunne bli brukt til ditt og datt.. hehe

Lykke til Marie. (når du er ferdig med noen av de-er det jo ingenting som er mer sjarmerende enn ulike stoler rundt et bord.

Klem fra Janne

Fru Ruud sa...

Jeg ville sagt hipp hurra!! Skjønner problemet med lagring da. Ikke nødvendig å fikse alle på en gang, kan jo bli stående en stund på vent...men så var det plassen da!! Du får det nok fint til!!!
Klem Annette

(eddas) sa...

He he ja det er flere med stort samlergen her og:)Flott med mange stoler...plass til mange rundt bordene da:)
Ha en flott dag
goeKlemmer

Anonym sa...

Marie, nå må du slutte å ta inn flere ting som tar ufattelig med tid!!! Fine er de, men du har vel nok med arbeid.. ;-) Sett de på lofte til spøkelsene så har de fine objekter å sitte på.. hihi.. Klem fra kusinemor :-)

Anonym sa...

Jeg gjemte på forsetene til en bil vi hadde for lenge siden. Jeg skulle bygge lenestoler til hytta av dem, for ingen stoler i verden var så gode å sitte i. Vel-da neste bil gikk til opphugging mange år senere, hadde den merkelig nok 4 forseter.Forstå det den som kan!? Hilsen Toril A.

Grethemora sa...

Du er ikke til å tro - samlerinteressen er ikke av nyere dato, nei :-)

Arneberg sa...

Hmmm,jeg måtte flire litt når jeg så alle pinnestolene dine :-O Akkurat som jeg fikk en følelse av dejavu....Her hos oss står det også diverse "loppestoler" som trenger litt rehab!Mannen i huset lurer alltid på hva jeg skal med dem "De kan jo ikke brukes som ekstrastoler engang i selskap" sier han,for da kommer vi til å få erstatningssøksmål mot oss...:-)Han ser for seg knekte halebein og vonde rygger!!Men han forstår ikke at noen (les meg;-O)faktisk blir lykkelig av å eie dem!!Ha en flott dag,hilsen Mona på Arneberg

Anonym sa...

Try tɦe bboots on with yoir socks as well to check the fit.
Ԝe started mounting uр tthe ravіne as soon as I assuгed my partneг
that I coulԁ carry myself to tɦе road ass he
had to bring the car oveг. Ԝet wipes, a knife,
a flaѕhlight, map & guide inclսding matches are thhe
other important items without which trekking seеms difficult.


Check out mmy site: hiking bootѕ 2014 ()