fredag 26. februar 2010

Sølvtøy eller syltetøy? Kamp om plassen!

Aaargh! Det er umulig å få tak i saltet. Det står i fjerde rad i matskapet. Bak melet, melisen og soyasausen. Hver gang jeg strekker meg inn etter det som står innerst, innerst, øverst, øverst, raser det ut noe annet. Noe som har stått balanserende ytterst på hylla i hjørneskapet. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger støvsugeren har vært hentet fram for å fikse opp rundt skapet.

Men nå er det slutt. Jeg har tatt meg selv i ørene. Booket en fridag, satt på en stor kanne te, brettet opp ermene og satt i gang. Ut med alt. Støvsuge, vaske og sette inn igjen ... Men vent nå litt!

Hadde det ikke vært innmari fint med sølvskjeer og noen fine kjøkkenting akkurat i kroken der? Vi prøver. Tiden går. Resten av kjøkkenet flyter. Oioioi, så lekkert det ble :-) Sølvskjeer bør absolutt henge framme ... Sammen med kakeboksene og sausenebbet.


I virkelighetens verden er det dessverre ikke slik. For hvor skulle alle matvarene stått da? Strengt tatt ville det vært veldig oversiktlig hvis det sto på kjøkkenbordet, da. Eller på slagbenken. Men særlig praktisk ville det ikke vært. Og kanskje heller ikke spesielt ryddig. Så: Ut med sølvtøyet og muggene. Inn med maten.

Hermetikk på geledd, hvem vil vel ikke ha det? Utrolig skikk det ble på kjøkkenet nå. Ryddingen avslørte at jeg IKKE trenger å kjøpe tacoskjell. Heller ikke pepper. Eller melis. Tre pakker av hver avslører kanskje at jeg ikke har hatt helt kontroll i hjørneskapet. Men nå er vi back on track! Spør meg hvor sukkeret er, og jeg skal finne det på et nanosekund.


Inspirert? God helg!

Marie

13 kommentarer:

Torunn sa...

Ah.....tror jeg dropper det...hehe... Skapene mine ser ikke ut! Det er propp full hele tiden. Av mat, ikke sølvtøy :-9

Skapet ditt er rålekkert da...både med og uten :-)

God helg!

Anonym sa...

står over der :o))

Jeg har en lang butikkdisk ! som jeg skal ha all maten i.. full oversikt :o)) må bare få den opp fra DK..

men hadde ikke hatt noe i mot det kråskapet!!

Ha en flott helg..

Jorun sa...

Inspirert! Takk!

Anonym sa...

Humrer for meg selv her når jeg leser innlegget ditt. Aboslutt pent med de sølvskjeene hengende...men skjønner problematikken;)

Jeg skal frem med pussekluten ikveld samtidig som OL surrer på TV...jeg har nemlig vært på brukten:))

Ønsker deg en kjempefin helg:)

bestemorshage sa...

Dette er arbeid som syns. Jeg har noen slike oppgaver på vent. Vi har et tilsvarende skap. Heldigvis kan maten stå et annet sted. Det kan jo hende at dere også får til det etterhvert. Det er ikke uten grunn at høye kjøkkenskap som er 60 cm dype ikke lengre brukes til mat. Kolonialskuffer anbefales. Om ikke før kommer jeg til å vise fram mitt skap ca 20. desember. Da er det nissehus i 3 etasjer.

@afjo72 sa...

Hmmm, jo - litt inspirert :) Jeg har en sånn melisgreie, av en eller annen grunn tror jeg hver gang jeg er på butikken at det er tomt for melis sånn at jeg kjøper med meg. Aner ikke hvor mange pakker vi har nå.... *rødme* Og ikke bruker jeg melis særlig ofte heller, så hvorfor panikken for å gå tom... hehe...

Ha en super helg!! :o)

Fru Ruud sa...

Ble veldig inspirert her ja! Har tenkt på det matskapet lenge, det er null kontroll der inne... Skapet ditt så jo helt fantastisk ut nå!! Det var forresten et nydelig skap....
God helg!
Klem Annette

Sandoren og Blåsten sa...

Så herlig at du skriver innlegg fra virkelighetens verden!

Blir jo lett veldig ryddig og oppstilt med tablåer både her og der i blogginnleggene (inkludert min egen), så dette var en fin påminnelse om at det bor mennesker i disse husene og at virkeligheten rommer mer nødvendige løsninger enn det som alltid synes...

Ha en god helg!

Hilsen Gry K

Marianne sa...

FRA FACEBOOK:
Aller flottest med matvarer, spør du meg. Dette er et så typisk utstillingsskap at det er deilig befriende å se det brukt til noe nyttig.

Liv Nora sa...

FRA FACEBOOK:
Fornuften seiret - GODT!!

Anonym sa...

Liker bloggen din! Jeg har funnet en annen løsning for å vise frem sølvtøyet: har satt det i Norgesglass på benken. En-liters glass er fint til teskjeer og annet småtteri. To-litere må til for spisebestikk og serveringsbestikk. Og det blir ikke så fort upusset heller!
Anne

Tulip sa...

Hehe, ja her må estetikken vike for det praktiske, det skjønner jeg. Så godt å få ryddet opp, og sortert.
Nydelig skap du har! Passer i stilen til huset:)

yanmaneee sa...

coach outlet online
nike epic react
balenciaga
yeezy boost 350 v2
westbrook shoes
michael kors outlet
air max 95
mlb jerseys
nike air max 97
jordan 13