søndag 31. januar 2010

Brune krukker


Det er noe jeg ikke klarer å slutte å speide etter. Mens andre jubler over Greengate og Bruka dras jeg stadig mot disse gamle brune krukkene. De er i sving hele året, som potteskjulere, som blomstervaser, som fruktfat, som snacksboller. Oioioi, hvilken glede det er å komme over en underpriset krukke i en bruktforretning.


Flere av krukkene har jeg arvet etter farmora mi, og det er selvsagt enda mer stas enn å kjøpe dem brukt. Derfra har jeg også en gammel brunglassert bakebolle og en litt nyere brunglassert ildfast form. Det deiligste er at både krukker og boller alltid er i bruk. De er ikke dyttet bort på loftet eller stilt ut i glasskapet mens jeg baker i plastbollene. Her røres det i farmors rørebolle (med farmors gamle sleiv), og det blir supre resultater.


I dag skal jeg røre sammen en vaffelrøre i bakebollen. Slik bør det være på søndager, synes jeg. Vafler og kaffe/te så langt øyet kan se. Ingen begrensninger. Å spise seg mett på vafler er toppen av luksuslykke en søvning søndag.

Håper din søndag blir fin!

Marie

17 kommentarer:

Lappesola sa...

Ja!!!!
Jeg serverer salat i min største bakebolle, og det ser alltid veldig flott ut. Og så er det nok mat til mange.

Hilsen Sol

yesheimen sa...

Hei. Vet du, sånne krukker hadde jeg for mange år siden (tidlig i 20 årene), men jeg har flyttet mye i mitt liv, og de har bare blitt borte, tror jeg kastet dem en gang, skjønte ikke hva jeg skulle med dem. Du kan tro jeg angrer nå. Nyt dine krukker, flott at du bruker dem. Ha en riktig flott søndag.
Klem Ann<3

Torunn sa...

Herlig!
Sånne har jeg også, dog ikke så mage. Jeg syns de er superfine!!!

God søndag og nyt vaffelen :-). Her skeier vi ut med gele i dag!

Klem

hvitvilla.blogspot.com sa...

Helt enig med deg, krukkene er nydelige! Brukskunst :-) Ha en flott dag med vafler og te, det høres deilig ut!

Skogland sa...

Ååå..ja, de krukkene og bakebollene er skjønne! Min mor har en gammel bakebolle hun bruker til riskremen hver julaften (med ei gammel tresleiv oppi selvfølgelig). Kjempekoselig :)
Ønsker deg en fin søndag med vaffelkos! klem

Sandoren og Blåsten sa...

Hei!
Helt enig med deg, disse gamle tingene har sjarm og stor affeksjonsverdi særlig når man arver dem!

Farmora mi "Beste" har den bollen og krukkene. Bollen ble det alltid servert mølje i til jul husker jeg. Glovarm selvsagt! Fine minner.

Hilsen Gry K

Bestemors hage sa...

Du har skrevet den første kommentaren på min side. Tusen takk!! Har en ganske ny side, og det har tatt litt tid å få til det "tekniske".

Fant siden deres etter reportasjen i Aftenposten. Og jeg har lenge tenkt å skrive: Kjempeflott! Derfor ble dere med blant de første lenkene jeg la til siden min.

Har tema for flere nye innlegg klar, mer om huset og om farger. Nå syr jeg puter til hagemøblene.

Kari sa...

Jeg har alltid syntes disse brune krukkene er så flotte. Dessverre eier jeg ingen av dem. Har lett i bruktbutikker, men har ikke hatt hellet med meg.

Kari :-)

Arneberg sa...

Skjønner godt at du liker de brune krukkene og bollene!Vi har et par krukker her på gården men jeg er stadig på utkikk etter bakebolle...har ikke hatt hellet med meg ennå.Ha en flott uke in Fattighuset:-)Hilsen Mona på Arneberg

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hei. Disse er nydelige og veldig anvendelige! Selv har jeg kun en, den fungerer som oppbevaring for sleiver, øser osv. ved siden av komfyren.

Hjertebank sa...

Så flott at du "løfter fram" de brune krukkene. Har også samlet på dem i mange år. I tillegg til at de kan brukes til mye forskjellig, er de jo vakre å se på i all sin enkelhet.

Sjova sa...

Støttar deg maks på gleda over fine, brune krukker!og så skjønt med perleblomar oppi- gav skikkeleg vårkjensle.
Har nokre av dei sjølv og dei kan verkeleg brukast til alt. Gjett om eg var glad då dei me kjøpte garden av lot ei stor ei stå att;-)

Og du, gledar meg til å lese meir om hageplanlegginga dykkar. Er i same modus her, berre snoen forsvinn! Har ikkje så mange hagebøker, men LATE HAGER er ein hit:-)
Denne dama har gjeve ut ein skjønn bok om hagen sin- mykje nostalgisk inspirasjon! Sjekk http://helensdagbok.blogspot.com/

Ha ein god kveld vidare!

Sologbolig sa...

Slike fine, gamle, brune krukker har eg også og dei er i bruk. Eg har ein stor bakebolle også, men den er det dessverre ein stor sprekk i, så i den har eg noen digre konglar som eg plukka i Italia ein sommar. Ha ein fin kveld (du har vel ikkje vafler i dag ?)

Anne (Moseplassen) sa...

hipp hurra for å bruke de gamle tingene :D
Alt for ofte blir slikt for dyrebart til å brukes, settes på pynt og mister sin funksjon. Nei, mye bedre å ha ting man kan bruke og nyte!

Heidi sa...

Jeg har også arvet noen slike fine krukker. Og mage av kjøkkenredskapene mine er sleiver og sakser og andre saker jeg har reddet fra å bli kastet når det har vært "arveoppgjør" i familien. Koselig, med sjel og ikke minst miljøvennlig!

Helene sa...

Jeg er helt enig med deg, de brune gamle krukkene er flotte! Selv har jeg vokst opp med en mamma som har laget mye godt i en helt lik brunglassert bakebolle (mange gode minner!), så kanskje jeg må undersøke nærmere om det er noe mulighet for å arve den allerede nå og videreføre disse gode tradisjonene - nå som du minnet meg på det ;)

Forresten; takk for hilsen inne hos meg. Jeg har blitt en trofast leser av bloggen din, og finner MYE inspirasjon her!

fru Dyregod sa...

Jeg ønsker meg sååå en stor, brun bakebolle. Mamma har, men hun må nesten få beholde den. Pappan min presterte å gi bort en til en nabo da han ryddet leiligheten etter min tante! Og jeg som så gjerne ville hatt den!