fredag 5. februar 2010

En kirkedør på veggen, eller?En gave med svung!

En stund før vi flyttet inn i Kirkegaten, fikk vi en merkelig gave. Gode venner på bryggekanten hadde en mer enn merkelig dør de ville gi oss. En bitteliten, værbitt dør hadde stått lagret i årevis. Ingen vet hvor den kommer fra. Nå henger den på veggen hos oss, og er flottere enn noe annet kunstverk.

Midt på veggen. Midt i huset.

På baksiden har døra en firkantet speile, mens fronten har en speile formet som en gotisk bue. Rett over buen står et lite metallskilt med tallet 19 på. Vi lurer veldig på hvor døra kan ha stått. Buen minner om noe som ville bli brukt i en kirke eller et annet religiøst bygg, men det kan jo være noen som bare har fått pyntesjuka og flottet seg litt. Størrelsen er også veldig uvanlig. Omtrent 1.60 meter høy og en halv meter brei. Folk var jo lavere før i tiden, men dette er jo veldig lavt?Hvis noen har noen tanker som kan kaste lys over opprinnelsen, hiv dere på e-posten eller i kommentarfeltet. Hvis noen bare vil si hvor fin døra er, er det også veldig hyggelig, hehe.

Ha en fin fredagskveld!

Marie

17 kommentarer:

Ylva sa...

Vilken häftig dörr! Och fina trägolv ser det ut som :)

Åshild sa...

Flott dør. Passer godt inn.

Anonym sa...

Morsom dør, og den egner seg absolutt bedre til å henge på veggen enn min gamle dør på 240 cm. Den har jeg forresten gitt niesen min. Hun skal lage blomsterbord til hagen av den.God helg fra Toril A.

Åpent^hus sa...

Hei Marie i Fattighuset! :) jeg har sagt det før, men: for en fin blogg du har! :) og heldige du som har et sånt derre flott klenodium av en kunststykke på veggen! LITT misunnelig. Men er godt fornøyd med min spesielle veggpryd (her: http://apenthus.blogspot.com/2009/09/sanselig.html) Ha ei riktig fin helg!!

mali-mo sa...

Kjempefin!!!!!!

Brocante sa...

Heliggris! Urolig fin - og den ser virkelig gammel ut!

Heidi sa...

Det var EN mann det var TO i, han var sterk som TRE, men ville aldri FIRE. Han var født ved FEMunen, oppvokst ved SusSEKs, og bodde ved NIlen. Han hadde alltid god TId, og satt ofte ved ELVEbredden og så på TOLLerne. Det var TRETTENde å se ham sitte der hver FJORTENDE dag med sim FEMTEN år gamle sønn. Det var nå SEKSTEN år siden han som SYTTENåring satt inne for ATTENDE gang på nummer NITTEN for TJUEri...

:-D Kan det være en gammel fengselsdør? Lite sansynlig, siden den er så lav, og ikke SÅ solid. Men jeg kom på denne regla fra jeg var liten, og fikk forklart at Nummer nitten betød fengsel. Jeg så for meg en dør det sto 19 på... :-) Nydelig var den i alle fall, som et abstrakt maleri!

Hvit Villa sa...

Det var litt av en dør! Flott og mektig. Kanskje det har vært en skapdør? 1.60 var jo veldig lavt..
Flott var den uansett!

God helg!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Det ble et flott kunstverk. Jeg tenkte også at det kanskje har vært en skapdør, men låsen stemmer muligens ikke med det?

Troen og Haapet sa...

En kjempe fin liten dør, som passer ypperlig hos dere! De visste nok hva de gjorde de som ga dere nettopp denne gaven;)
God helg!

Maren sa...

Flott å hvile øynene på, som et bilde man oppdager på nytt og på nytt.

Jeg tenkte at det kunne være en slags skodde..? At døren kunne henge foran vinduer, eller kanskje i et klokketårn? Ser at låsen ikke passer helt til det formålet, men det er altså mitt forslag :)

God helg :)

Mia sa...

Finfin !! Et smycke på väggen. Kan dörrar ha varit lägre förr för att inte släppa ut så mycket värme eller som en symbol att man ska böja sig för gud...så korta var dom väl inte, eller...

Fattighusgubben sa...

Til Passelig Dose:
Nummer 19 referer til Møllergata 19 i Oslo- adressen til en nå nedlagt politistasjon.

Heidi sa...

:-) Akkurat, ja...
forklaringen til ei lita jente som pugga regla var at NR 19 betød fengsel...

Jeg tror dere har rett i at den er brukt i en kirke, jeg. Til et skap, eller som "port" inn i benkene. Noen kirker hadde jo faste, litt mer prominente, plasser for fine familier i egnen, og...

MrsM sa...

Hva vil du kalle fargen på den fine døra? Den er så fin! (Her i Canada bruker de ikke de fargekodene vi er vant til i Norge, men vil du si den er blågrå - eller gråblå?)

Hilsen Kari

Livet i Fattighuset sa...

Hei, Kari! I virkeligheten er døra grå, ikke så blå som den kanskje ser ut på bildene :-)

Marie

GirlofNorway sa...

For en flott dør - og en flott blogg!
Kan det være døra til et stabbur? Dørene der var vel mindre enn vanlige inngangsdører? Kanskje det var stabbursdøra til presten?