onsdag 10. februar 2010

Hagen i plakatform del 1

Bed 1: Rødbeter og reddik

I vinter har vi planlagt kjøkkenhagen til fingerspissene (ta en titt på den fiiine steinlegginga). Etter jul ble skissene i hagedagboka til "plakater" i gammel stil. Tegningene av de enkelte grønnsakene har jeg stjålet rått fra Internett, men sammensetningen er min egen :-) Fem pallelemmer med gatestein mellom utgjør hagen, som ble ferdig rett før snøen kom. Lemmene skal ha dobbel høyde, og skal males først. Hver plakat representerer et bed.

Bed 2: Sukkererter, salat og dill

Nå lurer jeg fælt på om noen har noen lure tips. Det er jo ikke sikkert at naboskapet mellom rødbeter og reddik blir så rosenrødt som jeg håper på. Det kan jo også hende at sukkerertene tar så stor plass at det egentlig ikke er plass til både salat og dill i det samme bedet - med det er det sikkert andre som vet bedre enn meg.

Bed 3: Buksbom, blomkarse, gressløk, timian, løpstikke og persille

Det midterste av fem bed blir urtebedet. Her skal også fire kulerunde buksbom og en blomkarse i høy krukke på plass. I tillegg må vi ha noen urter i vindusbedet utenfor kjøkkenvinduet i andre etasje. Det er jo ikke sikkert jeg alltid husker på å ta meg en runde i hagen før jeg skal lage omelett. Kriseurter oppunder mønet kommet godt med.

De to siste bedet - og potetbedet - kommer i neste innlegg. :-)

Noen flere som drømmer om grønnere dager?

Marie

8 kommentarer:

Grethemormora sa...

Flotte illustrasjoner og bra planlegging. Bare plant i vei, det som ikke trives kan du bytte ut med noe annet. Gleder meg til å se hvordan planter og urter kommer til å trives og smake :-)

linn kr/sykepleier sa...

Åh, så flinke dere er. Selv har jeg null peilig og ingen grønne fingre. Men skal sette i gang med prosjekt hage så fort snøen drar. Får følge med her så jeg får noen tips skjønner jeg.
Digger plakatene. Må sikkert herme. Genialt. :D

Unknown sa...

Gleder meg til å følge med på at det spirer og gror i kjøkkenhagen din til våren

Arneberg sa...

Kjempesmarte plakater og forberedelser til sommerhagen!!Veldig dekorativt!Men ripsbusker og andre buskevekster har jeg veldig lite greie på ....så jeg kan ikke gi deg noen gode råd :-O Ha en riktig flott helg i Fattighuset!Hilsen Mona på Arneberg

Anonym sa...

Fine plakater du har laga! Bak drivhuset står løpstikka vår.Etter 3 år var den 3 meter høg.På utsiden av gjerdet beitet naboens værer.Her ser du et bilde av sommerens beste måltid.
http://magnar.aspaker.no/lopstikke.jpg

Hilsen Toril A.

Livet i Fattighuset sa...

For en flott vær! Og for ei flott løpstikke, Toril :-) Jeg måtte flytte fra min, men skal snike meg tilbake og stjæle ei rot !!

Marie

Janne sa...

Flott plakater;) Fikk vårfølelsen av de ja;) Herlig

God helg til deg.

Klem fra Janne

Mia sa...

Planta grönsaker är alltid lika spännande tycker jag, full av förväntan sätter jag fröna. Så tjusiga planer som du har gjort blir det aldrig till, bara dom alena gör det värt att pröva. Löpstickan behöver inte växa till tre meter och med så kraftig smak som den har får du tillräcklig smaksättning lika väl. Jag har sett en uppdelning av pallekrager i 16 rutor, med en grönsak i varje så nog blir det tillräcklig plats hos dig, otroligt hur mycket man kan få plats till. Lycka till :)