søndag 12. september 2010

Slik lager du en bildebook på 123

I dag har vi malt en vegg, et tak og laget et par bildebøker. Dette er de hyggeligste barnegavene vi lager her i huset. Først plukker vi ut bilder av den som skal få boka, eventuelle søsken, foreldre og gode venner. Deretter er det fint å ha noen bilder av dyr, blomster, bilder, båter eller det du måtte ha i fotoarkivet (eller ta noen nye bilder). I Lillemors bok har vi blant annet bryllupsbildet vårt, og bilde av alle besteforeldrene.

Fotografiene legges i små plastlommer til laminering, og kjøres gjennom en lamineringsmaskin. De aller fleste har ikke en slik maskin hjemme, men det er ikke vanskelig å låne en. Mange har en på jobben, og så lenge du holder lamineringslommene selv, er det ikke noe kostnad for den som låner deg maskinen.

Når bildene er laminert, lager du hull med en hullemaskin og trer alle sidene inn på to nøkkelringer. Nøkkelringer kommer i mange ulike størrelser, men jo større de er, jo lettere er det å bla for små barnefingre :-)

Lillemor prøveblar nylaget bok. LYKKE!

Ha en fin kveld! Hilsen Marie

Og stem gjerne på Fattighuset og Holmestrand i innspurten av "Norges vakreste hjem". Lenke finner du her :-)

5 kommentarer:

Sjova sa...

Så artig tips om laminera biletbøkar! Tenkjer folk blir glade for dei.Eg har heilt eigen lamineringsmaskin, og har i ein periode hatt lamineringsdilla:-)Nemner i fleng: div. invitasjonar, oppskrifter, sjablonger, kjøleskapmagnetar osv...Neste MÅ bli bok. Ønskjer deg ein strålande veke, og gledar meg til gjesteforelesinga di imorra;-)

hobbyvimsa sa...

Heisann!!Takk for et genialt tips!!!Kjempe fine bøker!!Ha en flott uke!!Klem Linda:)

Blått til lyst sa...

Da har jeg stemt på Holmestrand.
Uten å ha hatt tid til å klikke meg gjennom kandidatene.
Men, jeg har en tante i Holmestrand, og oldemoren min het Marie Olaussen, og noen kriterier skal man man jo ha.
I tillegg ..... huset deres ser så utrolig skikkelig gjennomarbeidet og forfriskende personlig ut. Lykke til - Liv

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hei Marie. Dette har vært spennende. Vet ikke hvordan det gikk til slutt. Men jeg var nettopp inne og da opplyste de at avstemmingen var over. Men på TV2.no/gmn opplyser de at fristen til å stemme er forlenget med 2 dager - altså frem til 15. september. ?? Ja, ja. Jeg er glad denne delen er over. Lykke til! Klem fra Hjørdis

Astri Moseidjord - Lensmannsgården sa...

Så utrolig morsom idè. Da kan de små lovende både klasse, bite og sutte på besteforeldre, tanter og onkler ;-) Uten at bildene tar skade av det.

Ser frem til gjesteforelesningen din inne hos Livs Lyst :-)

Hilsen fra Astri