lørdag 25. september 2010

Store planer!

Vi som bor i Holmestrand hører stadig at byen har et "enormt potensial". Veldig lang og urørt kystlinje, badestrender både i sør og i nord, koselige butikker uten et eneste kjøpesenter og kort vei til både skog og storby. Det er sant, men vi har det helt fint her mens vi venter på at potensialet skal slå ut i full blomst :-)

De neste årene skal det brukes over 100 millioner kroner på å ruste opp havnefronten og sentrumsgatene. Det skal bygges en mengde leiligheter med sjøutsikt, og en havnepromenade skal lage en fin og velfortjent overgang mellom byen og fjorden. Fjorden og fjellet (der det tidligere vokste tømmer som ble eksportert til Europa), er grunnen til at byen ligger der den ligger, og mine gamle postkort viser hvor viktig havna var tidligere. Også i dag orienterer byen seg først og fremst mot sjøen, selv om tiden som skipsbyggerby er over for lengst.

Denne uken ble en animasjonsvideo fra Rambøll offentliggjort, og planene for havneområdet er imponerende. Vi som bor rett ved Drammen vet at det går an å løfte et middels lekkert bysentrum til nye høyder. Og er du opptatt av gamle hus og kulturvern, er det virkelig noen flotte perler langs Havnegaten. Vi gleder oss til å følge med på utviklingen.
Videoen har jeg prøvd å legge ut her på bloggen, men det har jeg ikke fått til. Lenke til filmsnutten finner du her :-)

Håper dere får kjeeeeempelyst til å ta en tur til Holmestrand!

Ha en fin helg!
Marie

8 kommentarer:

Anonym sa...

Synd at det er så langt herfra til Holmestrand. Jeg skulle gjerne sett både byen og Fattighuset etter å ha lest absolutt alle innleggene dine:) Jeg er fascinert av bloggen din og den er en av noen få jeg følger fast. Hilsen Toril A.

Hege sa...

Har kjempelyst til Holmestrand ja! Utrolig bra innlegg;) Spørs om det blir en norgesferie til sommeren, har endel steder langs sørlandskysten på ønskelista...

Ønsker dere en riktig god lørsdagskveld!

Klem;)

BenteOO sa...

Ver du sikker - du/de har sett Holmestrand på lista over stadar vi må innom!
Ynskjer dykk ei fin helg!

hobbyvimsa sa...

Heisann!!!dette ser jo kjempe fint ut,jeg tror ikke jeg har vært i Holmestrand enda det er jo ikke så langt vekk,har bare sett det på skilt jeg har kjørt forbi!!!her har du mye å se frem til..Klem Linda:)

Mia, New Room Interior sa...

Du har en fantastisk nydelig blogg, og det var etter du ble presentert hos Liv at jeg har funnet deg og nå vil følge deg! :-)Håper du har en fin kveld! Klem

Anonym sa...

Spennende!!! Krysser alt som krysses kan :-)

Grethemormora sa...

se forrige innlegg

Anonym sa...

Heisann. Tror nesten jeg kunne tenke meg en tur til Holmestrand. Slår Vikersund ned i støvlene. Og det sier ikke lite.
K-man