onsdag 1. september 2010

Helsprøtt!

Det var den splitter nye kollegaen min som startet det hele på Facebook grytidlig tirsdag morgen: "Janne knasker i seg verdens beste, hjemmebakte knekkebrød til frokost! Mums! " Kort og konsist. Ikke noe dill. Ikke noe dall. Og ikke noe oppskrift. Makan!
Men - et lite dytt i siden senere var oppskriften overlevert. Og kveldsturen gikk innom Meny for å finne kli, solsikkefrø og fiberhusk (?!?). "Fiberhusk, hva er det", spurte Meny-mannen da jeg ikke fant fram i bakehylla. "Ikke vet jeg", svarte jeg. "Men det har noe med knekkebrød å gjøre ... " På fire sekunder klarte derimot butikksjefen å lokalisere fiberhusk, i hylla for allergivarer. Fiberhusk er altså en lur ingrediens i glutenfritt brød også. (Hvis noen lurte på det).

Her er ihvertfall oppskriften:
200 g solsikkefrø
1 del linfrø
1 dl sesamfrø
2 toppede ss fiberhusk
50 g kli
knivsodd salt
5 del vann
(jeg hadde oppi et par spiseskjeer gresskarfrø fra skapet, det gikk også fint)
Rør alt sammen og la det svelle i et par minutter. Smør utover to bakeplater med papir. Lag passe ruter med pizzahjul eller liknende. La det hele hvile et par minutter til. Stekes i varmluftsovn på 160 grader i 1 time og 10 minutter. Sett inn begge brettene på en gang, men bytt plass etter halvgått tid.
Min ovn steker superfort, så jeg brukte bare 50 minutter.


Knekkebrød må være en trend om dagen. Jeg har flere venner som baker knekkebrød. Til og med menn :-) Og etter å ha prøvd det, kan jeg melde om at dette var innmari enkelt og veldig raskt. Og supergodt!

Hjemmelaget knekkebrød med meierismør til kveldsmat ble tatt godt i mot her i huset. Dette kan bli en vane, og det er sikkert vannvittig sunt :-) Dessuten gjør det nok bra som gå-bort-gave, tror dere ikke?Ha en helsprø dag, alle sammen!

Marie

16 kommentarer:

Hulda sa...

Dette så veldig godt ut! Jeg smakte slike knekkebrød en dag i forrige uke, da jeg var på besøk. Fikk oppskrift og skal prøve å bake jeg også. :) Så koselig du har laget det til med håndklær og skåler.

Camilla sa...

Nå ble både jeg og poden veldig ivrige! Dermed var det bestemt at i helgen skal vi lage knekkebrød. Takker og bukker for oppskrift. Hjalp jo at bildene var deilig og innbydende. :D

Anonym sa...

Jeg har også bakt knekkebrød i dag men ikke helt den samme oppskrift men ikke så veldig ulik
Jeg pleier å dele oppskriften opp i to og ha i rosiner og det er delikatesse..Men med litt smør og brunost blir dette farligt godt

beate sa...

nam! dette ser jo kjempegodt ut!!

klem beate

Junk De Lux sa...

Takk for oppskrift! Skal absolutt prøves!

Klem,Hanne

Unknown sa...

Herlig!
Takk for at du deler oppskriften med oss!
Den må testes ut i helga :o)

mimmi-leone sa...

kjempefint at du legger ut glutenfritt knekkebrød!

Likte innholdet i teksten din også.

Legger meg til som følger av bloggen din.
Ha en fortsatt fin kveld!

Hilsen fra Mimmi-Leone

Allis i Eventyrland sa...

Hjemmelagde knekkebrød er fantastisk godt, så mye bedre enn kjøpeknekkebrød! :) Ikke er det særlig vanskelig å lage heller.

Skräddardotter sa...

Tack för att du lägger ut receptet. Nu blir det baka av till helgen!

nr14 sa...

hm, kanskje jeg skulle prøve dette....har ikke bakt knekkebrød før men det ser jo godt ut da:)

Ha ei fin fin helg og spent på om konkurransen går i deres favør:)

Soletraveller sa...

Denne oppskriften skal helt klart prøves!
Takk til Søte Siri på Ille Holmestrand som ga meg en smaksprøve ;-)

Anonym sa...

Dette knekkebrødet (nesten) har jeg brukt siden sist vinter, og kan ikke greie meg uten! Jeg bruker knuste linfrø og knuste valnøtter, og erstatter noe av vannet med et par egg. Jeg bruker 2,5 dl av hvert frø, da blir det veldig enkelt! Og godt stekt er det beste har jeg funnet ut etter hvert. Nei, nå må jeg ha meg et med noe godt på!

Silje sa...

Hei dere

Ville bare stikke innom og gratulerer dere med Norges Vakreste Hjem og fortelle at knekkebrød-oppskriften er blitt testet og knasket og er nå en stor hit i Namibia også! :)

Lene Simonsen sa...

I dag har jeg prøvd å lage dine knekkebrød. Tok de akkurat ut av ovnen, og gleder meg til å smake :)
Oppdaget forresten denne bloggen nå i nyttårshelga, og har kost meg skikkelig med å lese her inne. Og den publikumsprisen dere vamn er absolutt vel fortjent! Gratulerer på etterskudd da.

yanmaneee sa...

michael kors handbags
jordans
balenciaga
cheap nba jerseys
nike huarache
yeezy boost 350 v2
jordan shoes
yeezy boost 350 v2
nike vapormax
cheap jordans

thesyt sa...

replica bags forum replica bags forum replica bags joy