mandag 13. september 2010

Er det Christine Koth eller Alex Rosén?!

Da jeg vokste opp, hadde vi alltid flotte hager. Vi sådde , satte og plantet i ett kjør, og det bugnet rundt hushjørnene våre. Humle, pipholurt, stauder og klematis - noe var alltid grønt eller blomstrende. Men det flotteste av alt var min farmors hortensiabed. Lys rosa, mørk rosa, blå og hvite hortensiaer prydet hagen nedenfor det lille gulmalte huset i Kirkegaten. Mens noen synes hortensiaen er litt tantete, elsker jeg den. Den er så uforskammet storblomstret, og gjør masse ut av seg! Nesten som en blomstenes egen Christine Koth eller Alex Rosén.

I en gammel dreneringskum utenfor kjøkkenvinduet har vi fyllt opp med stein, duk og jord. Og ulike typer hortensia. En syrinhortensia som kommer til å bli kjempestor, og to mindre hortensiaer. I sommer har de virkelig vokst og blomstrer akkurat nå! Hortensia i høstblomst er nydelig! Den lyseste rosa blomstrer faktisk for andre gang i år.

Hortensiaen endrer farge ettersom hva slags jord den står i. Surjord eller kalkholdig jord påvirker utseendet på blomstene, og det blir spennende å se om de endrer farge til neste år.

Til slutt vil jeg bare vise idol-bedet :-) Her er farmorhagen som inspirerte meg til å bli reisende i hortensia. Huset ligger rett over gata, er eid av min lillesøster, og er utsikten vår fra kjøkkenvinduet. Veldig hyggelig.

Har du en favorittblomst??

Ha en fin start på uka!

Hilsen Marie

Minner om Norges vakreste hjem - leserprisen. Avstemmingen hos BoligPluss og TV2 slutter MIDNATT TIRSDAG, og vi tar imot så mange stemmer vi kan! Klikk her for å komme rett til avstemmingsskjemaet. Stem gjerne Holmestrand :-)

8 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Hortensia är en av mina favoriter! Mormorsrabatt ska jag också skapa här så småningom. Vill ge likadana lyckliga minnen till mina barn och barnbarn som du har av din farmor!

AnnaJohanna sa...

For noen vakre blomsterbed du viser i dag!

Titter bare innom for å ønske deg en riktig god start på uka!

Tvi tvi i konkurransen :-)

klem

Lappesola sa...

Jeg elsker også hortensia. Vi har en gjengrodd og forlatt hage i nærheten hvor jeg forsyner meg hvert år når de blomstrer. Da kan jeg ha gedigne buketter med lyseblå hortensia.
Lykke til i konkurransen.

Hilsen Sol

Skjerstad sa...

Så vakkert :) Vår hagehortensia blomstrer også nå ( vi bor i trøndelag ) har en type til som skal komme en måned senere . Da har vi jo hortensia hele høsten . Jeg skal gå inn og stemme på deg ;)

Lykke til :)

LIVS LYST sa...

Da må du nok ta deg en tur inn på LIVS LYST, Marie! Tusen hjertelig takk for samarbeidet, og håper det ikke blir siste gang ;O)

Ha en fin dag!
Hilsen Liv

SWEDISH HOUSE sa...

Hej Marie

Thank you for your kind comment.
I am soo glad I have found you and your blog...now I need to use google translate to read more about your lovely house.
The Hydrangeas (Hortensia) are beautiful, infact they are my favourite flower. They are wonderful as they are fading too in Autumn...the big mopp heads look great dried and displayed in a basket.
Have a great week ahead
LOVE PEACE enJOY
Kram
Julie
x

Fossestua sa...

Hihi :) for en sammenligning! Helt genialt :) Ler godt her jeg sitter!
Hortensia er en av mine favoritter også, og jeg tror neppe jeg kan gå forbi en nå...uten å tenke på Alex Rosen og Kristine Koth :)
Klem fra Lise

Hulda sa...

Flotte blomster i hagen din, gamle stauder er veldig fint. Vi var heldige her, mange stod igjen etter de som har bodd her for mange år siden. Tror nok min favorittblomst er stokkroser og småkrager. :) Når det gjelder stauder liker jeg Tigerliljen veldig godt.

Lykke til i konkurransen. :) har du hatt tv2 på besøk? :)