onsdag 8. september 2010

Da kan jula komme ...


Riktignok går tiden fort, men heldigvis er det en stund til jul fortsatt. Likevel har vi gjort en ørliten juleforberedelse her i huset. Lillemor og jeg har vært på rusletur og plukket korn til årets fuglenek. Nå blir fuglene superglade, håndplukket hvete og havre bundet sammen med litt kjøkkenhyssing. Bildet over her er tatt av BadeBirgit, og jeg har lånt det. Jeg rakk nemlig ikke å ta bilder før kornet ble høstet. Og det er det som er litt av poenget her:

Det er ikke lov til å ta for seg av jordene når de står gule og fulle og vaier i vinden. Men når høstonna er over, står det alltid noen strå igjen i jordekanten. Dette skal jo ikke bonden ha med seg, så nå er det bare å komme seg ut før din nærmeste bonde rekker å starte høstpløyingen.

Dette er heller ikke ment som et prosjekt som skal spenne beina under de som selger fuglenek til jul, men sammen med Lillemor har jeg både fått frisk luft, mosjon og moro når vi har plukket. Ta deg en tur ut du også! Men mitt heteste tips er å ta med en saks. Noen av stråene er litt harde å få plukket uten å rive dem opp med røttene.


Vel, vel, nå er kornneket prøvehengt på ytterveggen. Det kommer til å ta seg godt ut når frosten kommer. Men først skal det få noen uker i uthuset mens vi venter på kaldere og mørkere tider. Vedder på at småpippen i Fattighuset blir imponert i år. Kornnekene skal fôre fuglene sammen med våre grobladbuketter, som du kan lese om her.


Ha en fin kveld!
Hilsen Marie

4 kommentarer:

mimmi-leone sa...

Så lurt det var, dessuten er det så utrolig koselig med julenek.

kanskje jeg skal låne ideen din, bor ikke så langt unna noen jorder jeg heller.

Ønsker deg en fortsatt fin kveld!

Hilsen fra Mimmi-Leone

Christine C sa...

Det var et godt tips :) Det skal jo ikke så mange aksene til før man har et fint nek. Hmmm, nå begynte jeg å glede meg litt til jul kjenner jeg ;-)

Ha en fin septemberkveld.

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Akkurat idet jeg gledet meg over førsteplassen, så føyk du forbi meg igjen! Du er visst umulig å slå;-) Lykke til og ha en god kveld! Klem fra Hjørdis på Nord-Hidle

LIVS LYST sa...

Kjempe koselig, Marie! Så gøy med selvplukket ... så får det heller henge og vente litt...

;O)
Liv