tirsdag 7. september 2010

Portrett av en løk ...

Årets tre siste rødløk er tatt inn fra kjøkkenhagen. De er vasket og tørker nå i en vakker gammel skål på kjøkkenbenken. Rødløken er en vakker og viktig skapning. Her i huset bruker vi løk hver dag. Det er et fantastisk krydder som fremhever smaken på andre ingredienser. Sist nå i går kveld: En halv løk og en håndfull piggsopp med litt meierismør, salt og pepper. Lørdagsgodt nok, det :-)


En frekk unge som var innom lurte selvsagt på hvorfor løken sto inni glassklokka, men jeg hevet meg over spørsmålet og endret tema på samtalen. Jeg synes de små løkene har flotte former og en dyprød farge som tåler å prøve seg som stilleben helt på egenhånd. For flere år siden kjøpte jeg denne kokeboka:

The Onion Cookbook inneholder alt du trenger å vite om løk - både hvit, gul, rød og all verdens varianter. Her kan du lese om hva denne spesielle grønnsaken har betydd gjennom historien i ulike deler av verden. I tillegg til en million gode oppskrifter, har den også en steg-for-steg instruksjon til hvordan du kan plante, tørke, sylte, bake, fryse, karamellisere, grille og fylle løk. Mulighetene er uendelige, med andre ord :-)


Årets julegavetips er jammen en bok om løk. Jeg tviler på om akkurat denne fortsatt selges, men det finnes helt sikkert noe som likner!

Ha en fin dag, alle sammen!

Marie

4 kommentarer:

(eddas) sa...

Ja jeg og elsker løk i alle varianter og spiser mengder av det:)
Min rød løk ligger i porselenspotta på benken:)
ha en fin fin dag
eddaKlemmer

Mia, New Room Interior sa...

Nydelig blogg du har!! :-) Ha en fin kveld! Klem

DJ Kiddo sa...

Green onions med Booker T and The MG's passer fint :-)

Huldra sa...

Løk er både vakkert, sunt, og passende til de fleste måltider. Lekre bilder, godt tips og herlig informasjon. :)
PS: Det var da ikke frekt å spørre om hvorfor løken var under klokken? Det kunne vært en voksen uvitende også som hadde spurt om det. Det er ikke alle som forstår seg på naturlig skjønnhet vet du. Tror jeg rett og slett hadde svart: Jammen er de ikke vakre da?

Ønsker deg en god helg! :)