lørdag 29. august 2009

Hagen i postkortform

Hortensia og eføy koser seg i krukkene. Snart skal de flytte ut i hagen.

Vår villmark utenfor vinduene er borte. Vips var alt av grønt og grusomt vekk. En stor gravemaskin kom hit fredag og jevnet ut hageflekken. Nå er det bare å ordne litt i kantene, og bestille et lass jord. Dermed er hagen på gang. Det aller første som skjer er at vi skal så plen. Alt som står i krukkene i dag skal også plantes i hagen, slik at de overlever den kalde vinteren.

Bronseblad, takløk, pelargonia og astilbe (fra venstre med klokka)

Huset kommer til å kose seg glugg i hjel når det blir slutt på all stusseligheten på utsiden. Jeg forstår jo at vi har vært lure som ikke har prioritert hagen før, men det er virkelig et rusk i øyet mitt. Uansett - nå skjer det noe. Bronseblad, takløk, astilber, pelargonia, hortensia, eføy og lavendel skal nå få overvintre i hagen. Lurer fælt på om de kommer til å like seg. Før gressfrø spres, skal jeg også sette ned noen scilla eller blåstjerner i plenen. DET kommer til å bli fint, det.
Klematis, gammel kasse, buksbom og gatestein.

Planene for hagen har vært klare lenge, men fortsatt er det litt igjen på detaljplanleggingen. Hvor skal vi ha stein, hvor skal vi ha grus og hvor skal vi ha en liten kaffeplatting? Det kommer vel på plass etterhvert.

I mens kan vi glede oss til plen. Huset kommer til å kle det veldig godt.
Noen som har noen hagetips for de som skal begynne fra scratch? Tas imot med stor takk!

Ha en fin helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

guri s¨å lekkert!!
ida:)

Hasse sa...

Hagetipsenes mekkaserie:
http://thepiratebay.org/torrent/4805568/Around_The_World_in_80_Gardens_S01E01


Bare å laste ned al og la seg inspirere