tirsdag 18. august 2009

Endelig bibliotek

Helgens dugnad på bokfronten er heldigvis over. Bokhyllene er montert, malt, sparklet, malt, malt og satt på plass. Søndag morgen rykket bibliotekmor inn i huset, mens mann og barn strøk på dør i retning "åpen gård". Over 2o kasser med bøker og ukeblader ble hentet ut av røda rummet for å igjen se dagens lys. Under min mors kyndige ledelse er bokhylla nå systematisert på forfatter (skjønnlitteratur og pocket), tema (seiling, kunsthistorie, hus og hage, mat og drikke osv.) og størrelse (avstanden mellom hyllene var ikke alltid like tilpasset temaveldet).
Og det ble bibliotek

Det er godt å tenke på alt vi har gjort i dette rommet siden vi tok over huset

Rommet på 21 kvadratmeter var en av sju leiligheter i huset da vi tok over. Dette var kjøkken, stue og soverom i ett. At det nå er en av våre tre stuer, er et tankekors. Det er jammen ikke alle som har det så godt som oss.

Lesekrok

Det store bibliotekrommet har vært roterom, malerom og soverom siden vi flyttet inn 1. mai. Nå er det endelig bibliotek. Fortsatt mangler en del av møblene, men jeg tjuvlånte en lenestol og ei lampe fra stua for å få følelsen av hvordan dette vil bli. (Den observante leser har vel sett den før ...) Veldig deilig blir det. Da blir det en stue for hver anledning. En til tv- og kaffekos. En til mac-bruk og en til lesing, feiring av julaften og andre spesielle andledninger. Tre stuer på rad! Bøkene gjorde at rommet ble lunt med en gang.


Hylla (hentet fra flere prestegjeld) under montering

Ferdig montert og malt

Biblioteket var det første rommet som ble ferdig. Her er gulvene malt i den samme fargen som resten av etasjen (Nougat), veggene er Lys Provence og tak/mur og lister er hvit (glans 15). Nå begynner jakten på et par stoler vi virkelig kan synke ned i. Et lite bord som kan holde på et glass rødvin eller to, er vel heller ikke å forakte. Den planlagte innbyggingen av bokhyllene må vente til vi er ferdig med en haug med mer nødvendige tiltak, dessverre.

Av alt vi har av interessant og høyverdig :-) litteratur i bokhylla er det et par meter Hardy-guttene som dominerer mest. Det liker jeg godt.

9 kommentarer:

Liza sa...

Så flott det ble! Kjempegøy å se hvordan dere har tatt vare på det gamle huset. Hadde vært gøy om du kunne skrevet litt mer om historien bak huset, beboere, ting dere har funnet etc. Spennende.

Lappesola sa...

Så deilig for hvert rom som blir ferdig. Det ble veldig lyst og lekkert.
Hilsen Sol

NUSSE sa...

Kjempelekkert! Jeg har et bibliotek jeg også. Den forrige eieren bygget inn bokhyller i veggen med vindu og allting -synes det er kjempeflott! Ligger noen bilder hos meg hvis du vil se :-) Kos dere med de nye hyllene og den über-koselige lesekroken!
Klem fra meg

Grethemora sa...

Dette ble akkurat så lekkert som jeg tenkte:-)Så flinke noen har vært!

Angelina sa...

FRA FACEBOOK: Det ble skikkelig fint!!! Jeg vil gjerne ha lånekort, er veldig nysgjerrig på hva dere har i hyllen :-)

Linda S sa...

Så flott bokhylle!! Drømmer om ei å få ei liknande i stua mi ;)

Roar sa...

Nææ, guri.
Så lekkert. God romjul i fattighuset.

Maria sa...

Heldiggris!

Er også den heldige eier av et framtidig bibliotek, nå roterom, og gleder meg stort til å befri alle bøkene fra pappeskene sine. Men et kjøkken med varmtvann og strøm i stua må nok prioriteres først!

MrsM sa...

Når man har så mange rom, er det selvsagt at man koster på seg et bibliotek! Jeg (gammel bibliotekar) liker den pragmatiske tilnærmingen til oppstilling. Som pensjonist har jeg selv stilt opp bøkene mine etter farge (---). Noen vil nok rotere i sin grav. I prosessen fant jeg mange bøker jeg ikke hadde sett på lenge - og dessuten er det veldig estetisk! God lesing!