søndag 23. august 2009

Kongelig på vaskerommet

For en helg! En lørdag med morgenbad, husrydding, rusletur i byen, grønnsakshandel på torget, loppemarked og vaffelspising ble avsluttet med litt "vi-venter-på-hage"-arbeid. Deilig! Og alt gjennomført under solens blide åsyn. Og jammen skinner ikke sola i dag også. God start på søndagen.
Auksjonsbordet på sanitetsdamenes loppemarked

Gårsdagens loppemarked henger ennå litt i. For selv om vi absolutt ikke skulle handle noen ting, ble det gjort et kupp eller to. På svigermors hytte i Sverige, henger postkort og ukebladklipp av de kongelige. Det skulle bare mangle at vi skal ha det dårligere, så i går gikk startskuddet for samlingen som skal gi lilledoen/vaskerommet et royalt preg. Vi kan nok ikke tillate postkort og ukebladbilder. Men en minneplatte for kronprinsesse Märtha fra Figgjo Flint vil nok gjøre jobben. Det var to platter på auksjonen. Jeg la inn bud på 50 kroner på den som var minst oppskrapa. Den andre gikk for 110 kroner, og var nok kanskje både eldre og mer verdifull.


Kronprinsessen hadde vakre perler, en brosje og perleøredobber.
I dag tror jeg at jeg vil pynte meg litt bare oppvasken er tatt.


Av de to var min vakrest. Og mest dekorert. Et ekstra lag gullblomster rundt kronprinsessens hode vil sette en ny standard på det hvitmalte, enkle, praktiske, pene, men pregløse nybygde vaskerommet vårt.
Vaskerommet - et blankt lerret.

Siden ingen av oss samler på noe her i huset (bortsett fra junior som har avsluttet fotballtrøyesamling til fordel for ishockeytrøyesamling), må vi nå ha fullt fokus på kongelige artefakter. Tror vi får konsentrere oss om det norske, svenske, danske og engelske kongehuset. Si fra om dere kommer over noe!


Jeg liker godt å begynne med kronprinsesse Märtha. Det var en dame som kunne kle seg og te seg.
Stilig dame. Hun gikk ikke alene hjem fra helgens loppemarked. Kronprinsessen fikk følge av en karaffel til portvin og et middagsservise fra Stavangerflint i 37 deler for den nette sum av 300 kroner. Hurra for det.

Ha en super søndag, alle sammen. Vi skal rydde (tar det aldri slutt?) før jeg håper vi klarer å snike oss ut på noen opplevelser før dagen er omme.

PS: Bare for å ha nevnt det: Mens jeg var på loppa begynte posesalget. Alt fra bordene kunne puttes i en pose for 30 kroner. JEG STO IMOT!! Og kjøpte heller en saftkoker til 10 kroner. På kjøpet fikk jeg lov til å plukke kirsebær hos en hyggelig dame. Så da blir det kirsebærsaftsaus til riskremen når jula kommer.

6 kommentarer:

Hilde Heimdal sa...

Skal si du har rukket myyye idag !!

Nei vet du det tar aldri slutt med å rydde hehe:)

Jeg har kjøpt så mye lopper at jeg kunne starta en brukthandel selv :)

M sa...

Kan ikke så mye om de kongelige...men det var staselige fat..
Håper alt er vel?
Klem,M

Brit Strikkenerd sa...

Morsom ide! Blir utrolig stilig med konglig sus på vaskerommet. Første gang på besøk hos deg og jeg må bare får gratulere med hærlig bibliotekrom:)

Hønemor sa...

Hei! Første gang jeg kommenterer, men har fulgt bloggen en stund, etter tips fra "gamle-naboen" min, Anne-Lise Skillinghaug. Etterlyser bilder av middagsservis-kuppet fra Stavanger Flint, -er nysgjerrig, og ivrig loppe-samler/skrotnisse selv! :) MORO med loppis! Driver å pusser opp hus fra 1961, og noen ganger når vi synes vi har mye å gjøre, så leser vi litt på bloggen her, og så føles det litt bedre! :) Hihi Tusen takk for mange timers intr.lesning, og gleder meg til å følge bloggen videre. Mvh Mari

Linda sa...

De hadde litt "kongelige ting" hos "Madam Blå" i Drammen:-))

yanmaneee sa...

nike air max
nfl jerseys
hermes handbags
converse outlet store
nike air max 2019
supreme hoodie
jordan 12
adidas superstar
kyrie 4 shoes
golden goose sneakers