lørdag 1. august 2009

Tidenes gave


For to dager siden kom verdens flotteste gave inn døra her. Samvittighetsfullt pakket i avispapir (i en pose som i årevis har vært stuet bort) fant vi seks store glass-skuffer og seks små skuffer. Skuffene er laget hos Hadeland glassverk, og er til mel, sukker, krydder og liknende. Da jeg var liten hadde mormor en slik hylle - bare i en 50-tallsutgave.

Skuffene har vi fått i gave fra Annbjørg og Tom. Hylla skuffene skal stå i er borte, så vi er nå i ferd med å tegne en ny hylle vi kan spikre sammen. Skuffene kommer til å stortrives på kjøkkenet, det er helt sikkert. I mens lurer vi fælt på hvordan vi skal bygge hylla. To vertikale rader med store skuffer og så en vertikal rad med alle de seks små? Eller seks store på rekke og seks små sentrert under? Vi tar gjerne i mot forslag. Noen som vet hvordan de originalt sto? Eller som har noen andre gode ideer? Hva bruker du dine skuffer til? Sysaker, krydderier, knapper, glansbilder, utenlandsk valuta, frimerker - eller kanskje noe helt annet?

- Tusen takk!

8 kommentarer:

Brocante sa...

Så morsomt - hylla blir sikkert fin uansett hvordan dere bestemmer dere for å utforme den. Så gøy å få slike ting av snille mennesker da. Vi hadde en hjemme da jeg var liten men selve hylla hadde nok pappa snekret til de skuffene som var igjen.

Anna sa...

Så fine, ønsker med slike selv! Løsningen kommer litt ann på hvor lang du ønsker å ha krydderhyllen. Min svigermor har en annen type, og der står de store på rekke, så de små to i høyden videre i rekken. Da blir den smal og lang.

Anna

Anna sa...

http://nyttogshabby.blogspot.com/
Hun har bilde av en krydderhylle i headeren på bloggen sin! Ser ut som de samme skuffene :)

Anna

Lappesola sa...

Jeg har en sånn en på syrommet. Den har to rader med store skuffer og en rad med små nederst. Jeg kan godt ta bilde av den og sende til deg, men det må bli senere for jeg er på hytta for tiden.

Hilsen Sol

Livet i Fattighuset sa...

Tusen takk for fine forslag - og lenke til bilde. Tar gjerne i mot enda flere forslag (og tusen takk - jeg tar gjerne i mot et bilde, Sol.) Send til fattigfolk@gmail.com.

Hilsen Marie

Kjersti sa...

Hei. Så kult at dere tenker å bygge deres egen utifra skuffene! Spennende prosjekt. Den som er avbildet på bloggen min har ikke noen form for utfresninger. Her er bare rommene store nok til å romme skuffen, og skuffene "hviler" på hver sin hylle. Vet ikke helt om jeg forklarer så det går an å forstå jeg... Ønsker i allefall lykke til med prosjektet og gleder meg til å se resultatet :o)

ralfefarfars paradis sa...

Nydelig gave;) Jeg kunne faktisk tenkt meg en sånn hylle i gangen til oppbevaring av alt mulig smått;)

Anonym sa...

Så heldige dere var! Jeg har en moderne IKEA-kolonialskuffe-sak der treverket er i bjørk og beholderne i glass ligner litt på de gamle. Men Sol sine glasskuffer, og de dere fikk, er både mer solide og mer sjarmerende.Hilsen Toril A.