tirsdag 25. august 2009

Standsmessig selskapsliv

Velkommen til bords!

Det er nå det begynner. Vårt utsvevende og fantastiske selskapsliv. Det har lenge vært noe som har manglet. Men nå begynner ting å falle på plass. Helgens loppeliv har sikret familien et middagsservise til 14. Nå skal det dekkes lekre bord i ett banka kjør her i Kirkegaten. Det skal lages mat, drikkes vin, skravles og løses verdensproblemer. For om ikke livet vårt var komplett før, er det ihvertfall det nå. For skarve 300 kroner kom 37 deler av dette beskjedne, men absolutt vakre middagsserviset fra Stavangerflint i hus lørdag. En kjapp prøvedekking tirsdag kveld konkluderer med at dette blir svinaktig fint. Og svinaktig lurt.

Gullkantet innkjøp

Med skapet fullt av Höganäs-tallerker har livvidden på noen her i huset nådd nye bredder. Tallerkenene er rett og slett for store. Stor nok for en nystekt Grandiosa. En vanlig middagsporsjon ser bare puslete ut. Og det er ingen tjent med. For en puslete middagstallerken må fylles til randen. Ellers ser det fattigslig ut. Og det kan vi ikke ha noe av.

Sausenebb til fløtesaus, soppsaus, bernaisesaus, hollandaisesaus,
brun saus, hvit saus, ostesaus eller andre lekkerier.

De nye middagstallerkene er ikke bare et pluss for borddekkingen. Det er også et helsebringende tiltak. Med Stavangerflints langt mindre tallerkener kan vi lasse på med middagsmat uten at det blir plass til mer enn at det er innenfor statens anbefalte daglige kaloriinntak. For et fantastisk prosjekt! Shopping, helse og samlemani i en stor jafs!

Gafler i godt selskap.

De gamle Märtha-knivene og gaflene i sølvplett (gaffelgave på 18-årsdagen fra godeste Marie i Bergen) tar seg for aller første gang virkelig godt ut på kjøkkenbordet. I årevis har de mistrivdes sammen med sitt faste følge fra Ikea, men nå har de fått som fortjent. Hvilken gaffelglede! Vin i glassene kom jeg heller ikke utenom da bildene skulle tas, dessverre. Måtte nesten drikke dem opp også. Trist hvis to glass Chapelle de Bois skulle blitt til eddik.

Deilig tirsdag!

Serviset er hvitt (nå offwhite) med en dobbel gullrand. Mellom de to gullstripene er det et opphøyd "bølge"-mønster. Jeg har lett på internett etter et navn på serviset, uten hell. Noen som vet noe?

9 kommentarer:

Bea sa...

Lekkert servise dere har fått tak i :o)

Blå-hvit samlemani sa...

Så nydelig servise. Jeg har et lignende med blomsterdekor, men et stort fat likt deres. Jeg betalte over 600 kr for mitt, til 6 for over 16 år siden. Da var det billig. Deres var et kupp..

Ville nok ikke tatt det i oppvaskmaskinen, det har ikke jeg gjort, regner med at gulldekoren forvinner..

Gratulerer og lykke til!

Brocante sa...

Det finnes nok muligheter til å komplettere serviset ditt for jeg ser ofte deler til dette serviset. Vet ikke navnet på det med jeg foreslår at du kontakter Figgjo (tidligere Stavanger Flint) og spør om produksjonsperiode og navn etc. De har sikkert informasjon til deg. figgjo@figgjo.no
Det er et klassisk og fint servise så til lykke med det. Produksjonen i Sandnes ble nedlagt i 1979 og alt ble samlet i Figgjo etter det så serviset ditt er i alle fall fra før 1979.

(eddas) sa...

Kjempeflott servise....og så billig...og bra..
Klem edda

Rakel sa...

FRA FACEBOOK:
Å, loppemarkedfunn er helt i min ånd. Nå kan du smile hver gang du spiser av serviset.

Hønemor sa...

Dætta va lækkert det! :) Grattis med loppe-funnet!

Grehtemora sa...

Gleder meg til å spise av dette lekre serviset :-)

Mette sa...

Hei! Oppdaget bloggen din via My New England Dream i kveld - og kommer garantert tilbake! Må ta meg tid til å lese meg bakover en annen kveld da det skal feires en ett-årsdag her i morgen...Gleder meg til nærmere titt, så det blir nok snart (f.eks etter barnas leggetid i morgen;o))

Mvh. Mette

Mette sa...

En ting til: Genial badekarløsning!