torsdag 5. november 2009

Fru "Full sjømann med drill" steller hjemme


Jeg trekker pusten dypt. Teller til ti. Rundt meg flyter oppvasken. Sengene burde vært oppredd. Tøy på snora lagt sammen. Pust rolig! Eeen. Tooo. Treee.Puste igjen.

På gulvet ligger drillen og kjøttkniven arm i arm. Hviler. I en haug med sagflis sitter jeg. Passe forbanna. Jeg har nemlig kjøpt nye håndtak til kjøkkenskuffer og kjøkkendører. Pene og enkle håndtak i børstet stål. Innmari billig tilskudd til vårt plassbygde kjøkken i heltre. "Banne i kjerka" mumlet snekkeren da han så dem. Men jeg holdt på mitt. Det er jo så lettvint. Gjort i en fei. Rekker nok det også før middagen skal være laget og huset blåst.

"Grej" du lissom!

Nå kjenner jeg at jeg angrer. Ikke bare litt. Men mye. Håndtakene har nemlig ironisk nok fått navnet "Grej". Men Ikea: NEI-DETTE-ER-IKKE-GREJT! Det er nemlig helt UMULIG for meg å få dem ut av pakka uten å finne fram den aller største kjøttkniven. Det er også helt UMULIG å måle, regne, tegne og finne ut akkurat hvor jeg må bore for at disse håndtakene skal stå rett. Både horisontalt og vannrett. Det er å regne som en mission impossible for min passe lure hjerne. Dessuten har jeg ikke lyst til å gå ned i kjelleren etter vater. Det skal vel for farao ikke være så innmari vanskelig, vel? Telle igjen. Fire. Fem. Seks.

Fru "Full sjømann med drill" steller hjemme

Det er Ikeas løsning med to små metallrør sveiset fast på baksiden av håndtakene som opprører meg. Jeg må bore to hull med pinlig nøyaktig avstand fra hverandre for å få tredd håndtaket inn på skuffefronten. Så skal de skrus fast fra baksiden. Hvorfor ikke en enkel løsning der jeg kan bore inn skruene fra fronten? Det er så det lurer en ørliten SVENSKEVITS på tunga - men jeg skal holde meg for god. Puste nå. Puste nå. Sju. Åtte. Ni.

Hvis noen lurer på hvor enkelt det er å flytte litt på et hull som akkurat er ferdig boret kan jeg røpe at det ikke er enkelt I DET HELE TATT! Believe you me! Tiiiiiiii!


Og bla, bla, bla, rase, rase, rase. For å gjøre en lang historie kort: Oppvaska er tatt, sengene redd, klærne i skapet (eller i bokhylla, siden vi ikke helt har skaffet oss skap ennå). Og håndtakene er på. Min gamle farmor ville nok vært rystet. Hun var alltid så opptatt av at håndarbeid skulle være like pent på vranga som foran. Jeg kan røpe at håndtakene har dekket over massakreringen av skuffefrontene. Men trekker du ut en skuff er det ingenting som kan skjule fadesen. Hiv og hoi og en kagge med rom. Konemor har drillet som en enarmet full sjømann.

Jeg får hente fram litt sparkel og en boks hvitmaling.

Ha en fin dag! Og lykke til hvis du våger deg ned i verktøykassa :-)

Marie

14 kommentarer:

Linda sa...

Du skriver så utrolig godt at jeg følte at jeg faktisk sto på kjøkkenet og både hørte å så hva du dreiv med. hihihih.
Fantastisk morsomt...Det var ironisk ment:-))
Men ærlig talt Marie, har du ikke hørt om at det lønner seg å lag en MAL???

Unknown sa...

Ja, du skriver utrolig bra...Jeg kosa meg stort (misforstå meg rett!) og kjente meg sånn igjen i situasjonen. Har måtte telle til minst 50 noen ganger, jeg også... Man lærer seg i hvert fall å øve opp tålmodigheten sin med slike prosjekter. Jeg kjøpte også dørhåndtak på IKEA. Men det de ikke fortalte meg, var at jeg kunne kjøpe en mal til borring av hullene der avstanden allerede var oppmålt og gjorde jobben etterpå myyyye lettere. Men neida, jeg måtte gjøre som deg... Godt å være ferdig!

Og for å si det mildt....det blir LENGE til de håndtakene skal byttes!

Ta deg et velfortjent bad, en tekopp eller en hvil i godstolen i dag! Det fortjener du virkelig...

torleif ann karin sa...

He-he, må le litt, virker som dette ikke var enkelt nei. Men det er sluttresultatet som teller, og det ser bra ut! O da så.
Ha en strålende dag.
Klem Ann<3

Trultemor sa...

*ler* For en levend beskrivelse!! Er imponert jeg!! Jeg hadde kanskje bare kasta alt fra meg og overlatt det til mannen :p
Eller...jeg hadde laget meg en mal (siden det tydligvis ikke fulgte med. For alle håndtak skal jo være like...)
Jeg er imponert over alt du fikk gjort TILOGMED håndtaka;)

Lykkeliten sa...

Splitte mine bramseil for et drivande flott kvinnfolk!

Sjørøverkapteinen kan være stolt av deg, bare pass på så han ikke oppdager at du har stjålet den kagga med rom ;-O

Dagens morsomste innlegg i blogglandia, og ja, jeg lar den drillen ligge til mannen kommer hjem jeg....

Anna sa...

Huff og huff! Fikk du ikke med en slik orange plastikkmal til huller når du kjøpte håndtaken på ikea? Det burde stå PÅ håndtakpakkene at det finnes, ellers er det kanskje ikke så lett å vite. Den er ganske genial nemlig …

fru vims sa...

hihi, flashback til i sommer da jeg skulle skru på håndatak på kjøkkenet på hytta. mamma sto over meg som en hauk og passa på. jeg måtte gjøre mer enn å telle til 50, jeg hoppa i sjøen!

de finnes en mal som er tusen gnger bedre enn de på ikea. på monter og andre slike plasser så har de en som du legger på skuffekanten, og justerer både sidelengs og opp og ned, slik at alle hull blir like på alle skuffer og dører. koster visstnok ca 60 kr.

sånn til neste gang ;)

Hønemor sa...

Ha ha ha! Jeg føyer meg inn i rekken og gratulerer med "morsomste blogginnlegg", FANTASTISK bra skrevet! Og jeg føler med deg! -Og til alle de lure etterpåkloke; Jeg har en mann som tar seg av alle sånne Ikea-prosjekt, for hver gang jeg prøver å montere noe fra ikea, så går ikke skapdørene igjen. Og Mannen min (med stor M), han er en ordentlig luring, han lager nemlig "maler" med en gang (gidd da ikke bruke PENGER på sånt), problemet er bare at disse Ikea-metall knottene og håndtakene IKKE er like, så selv om man har mal funker det ikke lell! Skal love deg at det har blitt telt og bannet og sendt avgårde noen besvergelser her på kjøkkenet. Takk og pris for gubben, sånt har ikke jeg tålmodighet til! :)

MariMaja sa...

Hehehehe...unnskyld at jeg ler, men det der var bare så utrolig bra skrevet!
Ikke lett det der nei....tjihi
Håper det blir bedre med litt sparkel og maling, skål;)
Lykke til

Anonym sa...

Bruk snekkerlim blandet med fint sagspon, av samme treslag, som sparkel i et slikt tilfelle. Det blir sterkt og bra. En melsikt er bra til sagsponet. Toril A.

Helga sa...

Som tidligere kjøkkenkonsulent fikk jeg litt vondt av kjøkkenet deres akkurat nå. Veldig betryggende å høre at du har funnet en løsning!

Grethemora sa...

På en liten iPhoneskjerm ser det endelige resultatet veldig bra ut . Grattis!

Maria sa...

Hehe.. Jeg har nettopp montert noen slike håndtak, og tenkte "så kjekt at skruene går inn fra baksiden". Jeg tenker nemlig at hvis de skrus inn fra forsiden, vil de kanskje løsne etter at døren har blitt åpnet en million ganger.... Ikke for å strø salt i såret, men det gikk greit her, selv uten mal ;)

Forøvrig har dere et fantastisk hus!!! :) Jeg har fulgt med en stund, og er imponert og inspirert!!

Camilla sa...

Slemme og snille Ikea, sånn litt annenhver gang. :) Vi hadde samme problemet en gang før og da la samboer elegant inn en slags metallskive på innsiden (altså på skruen) som dekket fadesen. Fungerte veldig fint og så ut som om den hørte til der. :) Kjøkkenet blir kjempefint!!