mandag 9. november 2009

Innredning på kassevis

Huset er fullt av kasser. Vi sitter på dem, vi serverer kaker og kaffe på dem, og vi fyller dem med pledd og andre lure ting som trenger å stues bort en gang i blant. Kassene våre har fine historier bak seg, og er godt brukt. Enda har vi flere som står og venter på å komme ut av flyttedvalen.

Oldefarkista

Denne kista har kanskje røtter i Sverige. Min oldefar (som ikke var fattighusbestyret) hadde steinhuggerverktøyet sitt i kassa. Kanskje hadde han den med seg da han innvandret til Norge? Da jeg var liten sto kista i gangen, slik at vi kunne sitte på den når vi skulle ta på sko. Nå står den i stua og har blitt hotell for ulltepper.

Skattekista

Den lange skipskista fant vi da jeg var liten. Sammen med pappa krøp jeg inn på loftet i det som het Backer-Owe-gården. Gården skulle rives, og det var veldig spennende å være med på skattejakt. Kista var den største av flere flotte ting vi fant. En hvit brodert brikke og noen små medisinflasker gjorde stort inntrykk. Kassa ble raskt kombinert håndkleskuff og sittebenk på badet hjemme, men i dag er den selveste stuebordet her i Fattighuset. Mange klager over at den er så smal at noen må sitte med kaffekoppen i fanget. Men slikt må vel folk tåle, eller?


Vedkassa

Lillekista var vedkasse da jeg vokste opp. Kassa kommer fra farmors loft, der den tok vare på tekstiler. Nå har den blitt et praktisk avlastingsbord i stua.

Amerika og Co

Disse to kassene har vi funnet på dynga :-) Amerikakofferten har aldri fått noe plass her i huset, men den andre kassa var avslastingsbord da vi bodde på museet. Nå står de og venter på å få plass et sted. Gjesterommet er snart klart til å ta imot en kiste eller to. Enda har vi flere kasser og kister. De har bare druknet litt i flyttelasset. Men en ting kan jeg love: De skal alle få sin plass og funksjon.

Ha en fin dag!

Marie

6 kommentarer:

ingvild sa...

Fine kasser dere har. Synes folk godt kan sitte med kaffekoppen i fanget når en har et så flott salongbord ;D
Ha en fin dag

My home is my Castle sa...

Skal si dere har mane flotte kasset..
Heldige dere er :))

Ha en fin dag
Klem,Kari

Bea sa...

Så mange flotte kasser dere har:o)
Ønsker alle i fattighuset en kjempe fin dag!

klem

victoria (huset i byen) sa...

så utrolig mange flotte kasser dere har.. litt misunnelig ;)
elsker kasser har de i alle str. og fasonger selv..
er så flotte og dekorative og praktiske..
ha en flott uke
klem victoria

Anonym sa...

Hva med ølkasser, Marie? Det er jo for det første veldig pent, og dessuten meget praktisk - for eksempel til å ha LP-plater i.
Kristian

Elisabeth sa...

Så lekre kasser, hver med sin egen historikk. Det er kulturarv det.
Ser du bor i Holmestrand også, der har også jeg mine røtter fra, riktignok fra Backersgata ;)