søndag 22. november 2009

"Fem-uker-til-jul-pynting"
Hva pynter vi egentlig med når det er mer enn fem uker igjen til jul? "Med ingenting", sier gubben i Fattighuset. Så da pynter jeg ikke til jul. Jeg pynter til første søndag i advent. Og det er jo bare en uke til. Det er best å være tidlig ute. Den gamle historien om kjerringa og julekvelden er sikkert like gyldig for første søndag i advent. Det ville vært typisk denne kjerringa å stå opp søndag morgen med bare tre kubbelys i skapet. Ingen adventsstake takler det! Dermed har jeg adventspyntet litt denne helgen. Gresskarene utenfor døra har fått permisjon, og dukker muligens opp på et fruktfat near you any minute now.


En stund nå har jeg sett meg rundt når jeg går tur eller kjører bil. Hvor finnes de beste konglene? Deprimerende mange furutrær bærer noen små, knuslete kongler. De kan knapt kalles kongler, så små og kjipe er de. At de ikke skammer seg! Men bak i hodet mitt har det hele tiden lurt et tre jeg husker fra jeg var liten. Ennå har jeg ikke kommet over furukonglene vi fant i Italia da jeg var fem år. De var både digre og fantastiske. Men en svipptur til Rimini kommer ikke på tale akkurat nå, så da var det et annet tre som lokket. Tjue minutters fredagstur fra Fattighuset, opp ei bratt kleiv, gjennom et boligstrøk fra 60-tallet, over ei slette: Der, på et hjørne sto fortsatt treet. Og JA, jeg husket riktig. Store, åpne og klisne kongler lå spredd på gresset under den store furua. En pose fra lomma ble fylt til randen.


På vei ned fra fjellet igjen, kom jeg over et epletre uten eier. Knallrød, bittesmå vinterepler fikk være med hjem. Røde epler får være adventspynt siden jeg ikke klarte å finne noen lilla epler. Men det er fortsatt ikke pyntet til jul, altså :-)Fin søndag ønskes herfra!

Marie

4 kommentarer:

torleif ann karin sa...

Hei. Må nesten le litt. Naboen har ett merkelig "furutre" eller hva det nå er. Med lange strie nåler. Og igår oppdaget jeg at det var de fantastiske konglene på treeet. Så etter mørkets frembrudd var jeg ute og hentet noen. Noen kongler kan vel ikke kalles "tyveri"?
Iallefall var de store og klissete, og det eneste som fikk hendene rene var olivenolje, zalo hjalp ikke for å si det sånn.
Ja så ser jeg innlegget ditt da, og ut fra bildet så må det være de samme konglene. Mine er ikke blogget ennå, men kommer så fort jeg rekker det.
Ha en flott søndag.
Klem Ann<3

Livet i Fattighuset sa...

Jeg måtte bruke smør for å bli rein på hendene. Først puttet jeg hendene inn i strikkevottene mine etter å ha plukket konglene. Vottene satt seg selvsagt umiddelbart fast i kvaen, med det resultatet at jeg kom for å hente i barnehagen med lodne hender :-)

Deretter kom smøret til unsetning!

Marie

june sa...

Fantastisk blogg, nydelige bilder og tonnevis av inspirasjon og glede til meg;) Takk for super blogg!!

Hilsen June(tønsberg)

mittlunehjem.blogspot.com

Yvonne sa...

fine dekrasjoner med konglene! ikke dumt :) har en stor potte som det ikke er plass til å vaskekjelleren... får heller pynte den litt opp:)