lørdag 28. november 2009

Stopp, stopp, stopp!!!
Eller er det helt greit? Det som begynte som en enslig adventstjerne har formert seg og tatt helt av. Den vanlige stjerna i stuevinduet ble liksom ikke nok. Vinduet var rett og slett for stort. Vi kan vel ikke drive med knusling? Eller hva? Vinduet ut mot gata ser nå ut til å høre til i en butikk. "Hva selger de der inne, mon tro?". Jeg synes jeg hører turgåerne i morgen. Kirkegjengerne på vei opp kirkebakken. "Det er alltid noen som ikke klarer å begrense seg ...". Og jada - der har vi meg. Begrensningens kunst har jeg aldri mestret. Store (og mange) ord. Høy latter. Armer og bein. Og nå også tidenes adventsvindu. Juleutstillingen hos glassmagasinet er faktisk mer beskjeden enn min.


Men sånn får det bare være. I år er det kongler og stjerner. Jeg krøyp opp i fjellsiden her i formiddag og nasket med meg et par greiner. Konglene har sprunget ut siden jeg snek dem til meg for en uke siden. Virkelig lekkert. Og de små papirbrettestjernenen som alle norske skolebarn bør kunne lage (men som jeg har kjøpt på Ikea), gjør susen. De store lysende papirstjernene gjør mye ut av seg. Akkurat som eieren :-)
Det testlyser nå, men strengt tatt er det vel ikke høytidlig åpning av julevinduet før i morgen. Da er vi klare til nissefakkeltog og all moroa som følger med en julegateåpning.OK - vad tycks? For mye, for lite eller helt greit?

Hilsen Marie

9 kommentarer:

idapida sa...

det er ikke for mye, fineste vinduet i byen! kom og lag hos meg også! siden du har så lite å finne på alltid mener jeg....:) hihi klem fra naboen/søstra

Hønemor sa...

Ærlig talt! Det er VIKTIG med dualitet i verden. Yin og yang og alt det der. Og for at det skal være balanse i kosmos, så må noen mennesker veie opp for alle de stille, lavmælte, "jeg-tar-bare-den-ene-pyntetingen"-menneskene. LASS på! Det enkle er jo ofte det beste, men faktisk er det ikke alltid "less is more". MER er mer! Synes det var fint jeg! Høyt latterhyl og vill gestikulering fra Åsmarka. ;)

Vibeke sa...

Jeg kjørte forbi dere i kveld, og det var så fint i vinduet! Driver og skal lage adventsvindu selv, men det blir ikke like fint. Foreløpig har jeg fått på plass trollhassel, rognebær og julestjerne. Men jeg leter etter den perfekte adventstjerna...

Skogland sa...

Synes det ser kjempeflott ut jeg! Kjempeflink har du vært :)

Ønsker deg en fin 1.søndag i advent!

Hilsen Fru K

Arneberg sa...

Kjempestemning ;-D Det ble flott i det store vinduet!Det skal jo være et blikkfang når vi pynter til jul,så her er det bare å lesse på!!:-O Her i huset har helgen vært veldig travel med jobb og håndball,så pyntinga ligger litt etter skjemaet...men vi tar det igjen;-)Ha en fin 1.adventsøndag i Fattighuset!

Lykkeliten sa...

Fra en som alltid har sagt at EN stjerne er nok, får du en uforveholden unnskyldning!
Dette var lekkert!

....men en stjerne i hvert vindu i huset- nei, det liker jeg fremdeles ikke ;-)

P.S Om jeg har glemt å si det, så har pakken kommet vel frem!

Perlehvit sa...

Lekkert syns jeg!!!

Du skriver veldig bra, smiler litt av innleggene her:):)

Ha ei fin uke! Kanskje du får noen salg? hihi

Idun // Breidablikk sa...

Lekkert vindu! Ikke noe annet å si! I LIKE IT!

Angelika sa...

I'm here to let the whole world know about this great man that specialize in all relationship issues, is it breakup, divorce, pregnancy anything at all, Dr. Ekpen is the man that can help you fix it. I have worked with him and he is a great spell caster, I can boldly recommend him to you if you are having challenges in your relationship be it marriage. Contact him via email: Ekpentemple@gmail.com or WhatsApp +2347051979135