onsdag 25. august 2010

Hva er galt med min kone?Utenfor kjører bilene forbi. Solen skinner. Måkene skriker. Det er søndag. Vi spiser frokost på kafé. Brød med salami. Brød med spekeskinke. Brød med gulost. Det lukter kaffe og kanelsnurrer. Og lave skuldre.

På vei til kafeen LilleHolmestrand har vi gått forbi oppvasken på kjøkkenet, klesvasken på badet, en manglende list i trappa, en umalt karm ved ytterdøra og en haug med grus som skulle vært raket ut. Klematisen på vestveggen skulle for lengst ha hatt litt mer tråd å klatre på. Når vi runder hushjørnet, ser vi at alt vi ryddet ut av uthuset tirsdag kveld ennå ikke har krøpet opp på hengeren og kjørt seg selv på dynga. Merkelige greier, det der. Men i dag er det altså søndag. Og tid for kafé.Etter at brødskivene er fortært, og vi venter på at det skal bli plass i magen til en skillingsbolle med melis, spiller jeg kort med min toåring. De andre kundene kommer og går. Kaffe. Brødskiver. Varme kanelsnurrer. Men vi sitter.

En ny runde dagens kaffe serveres samtidig med at min bedre halvdel begynner å humre lavmælt. Hehe, sier han. Og fortsetter; hehe ... «Hva er galt med min kone», leser han høyt. «Min kone er altfor foretaksom, hva skal jeg gjøre», holder han frem. Det er kafeens samling av gamle kvinneblader som er kilden. Magasinet Familien fra 1957 kan by på tofargede annonser for vaskemaskiner (min mann kjøper kun det beste), for «Arne sengeutstyr med linfinish» (garanteres fri for appreturmidler) og andre nyttige nyvinninger for moderne husmødre. Og altså en kritisk artikkel om hustruer som har for mange jern i ilden.Han trenger ikke forklare hvorfor dette er morsomt. Denne artikkelen er en karikert avslutning på vår intense debatt om hva vi skal bruke tiden vår på. Vårt enorme hus, som vi har pusset opp i fem år, må være ferdig til nyttår. Men stadig kommer mine sosiale planer i veien for gjennomføringen. Det er ikke grenser for hvor mange kaffebesøk, grillfester, vennemiddager, vinkvelder, bilutflukter, båtturer, loppemarkeder eller morgenbad jeg har tid til. Så er det selvsagt sesong for sopptur, plukking av groblader som skal tørkes til fuglemat i vinter og dessuten skal kjøkkenhagen vannes og stelles. Det er så mye morsomt å gjøre, at hver gang jeg skal ned i boden for å hente maling og pensel, stoppes jeg av hauger med klesvask, sekker som skal tømmes og gulv som må støvsuges først for at vi ikke skal drukne i hverdagen.«Min kone er altfor foretaksom, hva skal jeg gjøre». Dessverre gir ikke Familien svaret på problemet. Jeg får grunne litt på dette. Og si nei takk når folk inviterer. Heldigvis er det ikke mer enn tre bursdager denne uken. Tre bursdager, styremøte i barnehagen, tredagers kurs i Fredrikstad og interiørbladet som kommer for å lage reportasje om huset vårt på lørdag.

Fruen får begynne å bli litt mindre foretaksom i neste uke. Mandag bør være en god dag.

Marie

6 kommentarer:

Viola_T sa...

Haha, njut av den känsla av frihet som finns efter 5 års hårt slit. Tycker jag som skulle ha gjort samma sak. Mörka hösten är lämpligare för inomhusbestyr.

NJUT frukterna av ert arbete!

fru vims sa...

hahaha! fantastisk herlig! :)

kjenner til det der med alt det andre som må gjøres først.

jeg skal bare, bare og bare, det er det jeg pleier å svare ;)

Maria sa...

HVORFOR må huset være ferdig til nyttår? Hvis ikke politiet, skattefuten eller kreditorene forlanger det, så er det vel ingen hast med å bli ferdig?

Kjenner meg altfor godt igjen i hvordan klesvask og barnehagesekker stadig trenger seg øverst på arbeidslisten og stikker av med tid man trodde man skulle bruke til oppussing. Har ingen gode svar, desverre!

LIVS LYST sa...

Nå la jeg LIVET I FATTIGHUSET til blogglisten min. Hvorfor i alle dager har jeg ikke gjort det før? Jeg har jo digget bloggen din siden første gang jeg var "på innsiden av dørene her". Nå er det i alle fall gjort. Og jeg heier dere frem i konkurransen! Jeg digger det dere gjør med huset deres. I så flott gammel stil. NORSK stil!!! Å.. nydelig!

Men du!
Hvordan har dere gjort det med det elektriske? Har dere lagt opp med nye hvite lysbrytere og stikk-kontakter?? Vi var nemlig på MoloAS i Oslo nå og kjøpte nye kontakter i gammel stil. Sorte og runde og store. Til og med i bakelitt. Men de var så vanskelig å montere for elektrikeren.... Så vi er veldig i tvil her nå...

Har du/dere noen erfaringer med det???

Liv ;O)

Åse sa...

Vet du, jeg tror du er lykkelig akkuratt slik som du har det nå. Synes ikke du skal endre på noe, jeg.

Unknown sa...

hehe - ikke enkelt det der :) her i huset er det kanskje litt motsatt, mannen er litt for foretaksom mens fruen setter pris på å slappe litt av innimellom opp-pussings styret ;) og det er jo klart man må ha tid til å være sosial - hva skal man med et fint hus om man har brukt all tid og penger på det og ikke har mulighet til å nyte? sette pris på det man har osv. Skal se om eg finner ut hvor man skal stemme - likte bloggen din! :)