søndag 29. august 2010

"Behind the scenes" Gamle hus og hager

Lørdagen gikk med på å rusle rundt i hus og hage sammen med Kari-Marte og Tor Harald Frøyset fra "Gamle hus og hager". De hadde også med seg sønnen sin, noe som gjorde stor suksess hos Lillemor. Spiderman løp rundt som en virvelvind, akkurat slik spidermenn bør gjøre :-) Her er det fotografering av kjøkkenet som står for tur.

Når det først var så rent og ryddig her, gikk jeg bak fotografen og knipset i vei. Det er alltid spennende å se huset vårt med andres øyne. Herr og Fru Gamle hus og hager er lidenskapelig opptatt av kulturvern og kulturarv, og debatten ble både praktisk, ideologisk og kulturpolitisk. Veldig moro!


Vi rakk også en liten debatt om oppvaskmaskin eller ikke oppvaskmaskin. Vi har nemlig etter seks år uten oppvaskmaskin endelig skaffet oss en. Eller to, for å være helt ærlig. Den første pakket vi ut, heiv all emballasjen og var klare til å sette inn før vi forsto at den var for høy. Ikea har tydligvis også ekstra høye maskiner. Den andre - nå helt sikker på at den skulle passe - er også pakket ut og plassert i kjøkkeninnredningen. Likevel passer den ikke. Kjøkkenet vårt har jo ikke utenpåliggende dører, så her må vi tenke ut en luuuur løsning. Foreløpig fungerer fortsatt forhenget som gjemte gapet i innredningen like bra.


Biblioteket vårt (helt i enden av bildet) mangler fortsatt møbler, så her ender alt som skulle vært på loftet opp. Men bøkene i bokhylla fungerer fint som et blikkfang etter to stuer. Heldigvis er dette et av de få rommene med to dører, så de lukker vi bare igjen når rotet blir for dominerende.

Akkurat når artikkelen kommer på trykk, vet vi ikke. Men når redaksjonen bestemmer seg, får vi beskjed. Da iler vi ut med informasjonen, selvsagt :-)
Kan vi kanskje også minne om at det fortsatt går an å stemme på publikumsprisen i Norges vakreste hjem? Vi leder avstemmingen, men jeg aner ikke hvor mange stemmer det er ned til nestemann. Stem av hjertets lyst, og selvsagt gjerne på Holmestrand.

Ha en fin søndag! Her skal det skrapes og pusses.

Hilsen Marie


11 kommentarer:

josimo sa...

Bloggen og huset ditt er et spennende sted og tilbringe tid hos. Fargen dere hadde valgt på eggen i biblioteket var knalllekker.

La meg til som følger ,kommer gjerne igjen på besøk.

Har stemt på dere, lykke til-tvi-tvi!!

nr14 sa...

Morsomt at "gamle hus og hager" skal lage reportasje. Jeg abonnerer på bladet så gleder meg til å se.

Min stemme får du selvfølgelig:)

Ha en fin fin søndag og dropp gjerne innom på min give away:)

Unknown sa...

Nå kom jeg tilfeldigvis over din blogg, og min første tanke var- hvorfor i huleste har jeg ikke oppdaga livet i fattighuset før!?
Så inspirerende, og så utrolig artig å lese historien til fattighuset. Jeg har lagt meg til som følger nå, og når jeg kommer hjem fra interiørmesse, så skal jeg virkelig lese meg opp på bloggen:-)

Håper dere har hatt en strålende helg:-)

klem Helene

Aqua-lady - interiør og hverdagsglimt sa...

Jeg er fremdeles like fasinert over hva dere har fått til..! Dere har det så lekkert! Koser meg skikkelig når jeg er inne på denne bloggen. ♥

Keep up the good work!
:)

Klem

Skogland sa...

Så gøy at "Herr & Fru Gamle hus & hager" har vært på besøk!! Gleder meg virkelig til repotasjen kommer i bladet! :) Bladet dumper nemlig ned i postkassa hos meg..

Ha en strålende søndag!

Klem fra Fru K

Anonym sa...

Hittade hit via nr14 och måste säga att jag gillar vad jag ser. Det skall bli spännande att mingla runt en stund här inne1 Välkommen att tävla hos mig!

Agneta

Helene sa...

Så spennende! "Gamle hus & hager" er et av favorittbladene mine - gleder meg til å se reportasjen om dere.

Fattighuset/Holmestrand har også fått min stemme i konkurransen om Norgest vakreste hjem. Lykke til :)

(eddas) sa...

Så artig at dere leder...og gøy med reportasje:)
lykke lykke til..
eddaKlemmer

VillaVårfrubakken sa...

Hei på deg,,,her inne har jeg ikke vært før. Så spennende å finne nye fine blogger....nå skal jeg lese mere. Ha en fin uke....og lykke til

LIVS LYST sa...

Kommer dere i GAMLE HUS OG HAGER nesten gang da tro?? Jeg skal kjøpe! Gleder meg til å se de sjokoladebrune gulvene deres og ALT annet tilfelle!!

Hilsen Liv

Livet i Fattighuset sa...

Neste nummer, som kommer 13. september, er allerede ferdig. Vi kommer tidligst på trykk i julenummeret 8. november. Vanskelig å si, siden journalist og fotograf ikke var helt sikker selv :-)

Marie