søndag 22. august 2010

Milde himmel, for noen gaver!


Åtte glassklare geléformer fra glassverkene på Hadeland og Høvik har flyttet inn i kjøkkenet vårt. En god venn har lånt bort ripsbuskene sine, og mens vi plukket, dukket hun opp med disse lekre formene. "Ville vi kanskje ha dem?". Og klart vi ville ha dem. Mer enn gjerne!

De små porsjonsformene er rålekre! Foreløpig har vi bare brukt dem som godteskåler, eller som skål for rødbetesalaten jeg prøvde å selge inn til middag her en dag. Men onsdag er det bursdag her i huset. Og kanskje vi kan lage noen ekte geleskatter da?

En annen dag skal jeg prøve å lage bittesmå cabareter til middag. Tenk så kult det blir med én grønn ert i hver glasshump :-) Nå har jeg aldri laget aspik, men det kan vel ikke være all verden? Geléformene fra Høvik hadde navnet "Solo", og ble produsert fra 1929 til 1933. Alle formene er like, selv om halvparten er stemplet Hadeland. En del av arbeiderne fra Høvik glassverk flyttet til Hadeland da Høvik ble lagt ned i 1933. Kanskje de tok med seg designet?

Som om ikke det var nok med åtte lekre glassformer, fikk vi også disse posteiformene i leirgods. De er glassert på innsiden, og i bunnen er det et enkelt blomstermønster. Jeg ser ikke for meg at jeg noen sinne kan klare å lage en lun leverpostei fra bunnen, men kanskje jeg kan fylle patéformene med kjøpepostei, varme dem opp, snu dem oppned på en tallerken og pynte med stekte baconbiter? Det er jo lov å jukse litt.


Et par av formene har begynt å miste glasuren i bunnen. Men de er virkelig vakre. Og skjøre. Så de får bo i kjøkkenskapet med glassdører. Kanskje de rosa plastskålene må vike?
Det får bli et eget prosjekt ...
I mens ønsker vi alle en god søndag! Håper sola skinner der du er :-)

Marie12 kommentarer:

Hjemme hos meg sa...

De formene var bare helt lekre! Der var du heldig ;)

Arneberg sa...

Flotte skåler til både gele og postei!!Det er så bra at det noen ikke trenger kan være store skatter for en annen....:-)Ha en flott søndag i fattighusen!Hilsen Mona på Arneberg

nr14 sa...

Heldige du:)) Flott overraskelse å få sånn uten videre.

Ha en fin søndag og lykke til med geleen:)

Blått til lyst sa...

Du verden, det var litt av noen skatter å få, sånn uten videre!
Geleformene er helt supre til cabaret, jeg har prøvd. Apsic er superenkelt, om du da ikke er av den grundige typen lager den selv ved å koke kalveknoker. Det gjorde min mormor, men ......
Kos dere med gavene!
Klem fra Liv

Bettum Villa sa...

Stilige former. :D Hadde vært morro å fått gele i porsjonsform.

Klem Madelén

Hvit Villa sa...

Så nydelige! Sånne har jeg aldri sett før, herlig med porsjonsgelè da :-)

Heidi sa...

Veldig fine overraskelsesgaver! Cabaret er min favoritt, men har inntrykk at det er mange som ikke liker det(?)

Tulip sa...

Nydelige former:) De så lekre ut med ripsgele oppi.

De søte terracottakrukkene er fine til pynt om ikke annet! Eller til små kaktusplanter?

Astri Moseidjord - Lensmannsgården sa...

Nydelige Gelèformer :-)
Ble nødt til å stemme på deg i Boligpluss sin konkurranse. Jeg syns absolutt du har norges vakreste hjem, altså et hus med personlighet, sjel og en gjennomført stil med gamle tradisjonelle farger. Noe som smelter mitt hjerte :-)
You go girl!

Smil fra Astri i Lensmannsgården..

Junk De Lux sa...

Dette var en ny blogg for meg ...fant deg via Hjørdis. Du har et nydelig hjem og jeg gleder meg til å lese litt mere her inne. Jeg er konkurranse-kandidat fra Halden så dette blir spennende;=)

Anonym sa...

Vet ikke hvor store leirgodsformene er, men det er kjempefint å steke brød i denne typen former;)

yanmaneee sa...

hogan outlet online
jordan shoes
supreme hoodie
vapormax
fila
curry 5 shoes
ferragamo belt
air max 97
hermes handbags bag
yeezy boost 500