torsdag 5. august 2010

Et kupp av en antikvitet!

I en bitteliten antikvitetsbutikk i Gamla Stan i Stockholm, kom jeg over denne mangekantede tekannen i helgen. 12 kanter med ulike intrikate brunhvite mønster, rammet inn av mer eller mindre nedslitte linjer av gull - og for den betalte jeg 125 svenske kroner. Denne har noen drukket mye te av. Og nå er den hentet varsomt over grensen til et nytt liv fullt av teselskaper og hjemmebakte kaker :-)

Mannen i butikken mente den var engelsk og fra ca. 1895. Både kanna og lokket har et preget patentnummer, og selve kanna har også et siffer påmalt i gull under. Det står ingen produsent, men jeg lurer fælt på hva slags historie den har. Jeg har prøvd å google patentnummerne uten hell, men dette kan jeg sikkert lære mer om hvordan jeg gjør. Imens får tekanna bo sammen med vår utsøkte perlemor-tekanne i turkis - som vi kjenner hele historien til :-) (Den kan du lese her.)

For å feire hjemkomsten, pyntet vi en kjøpekakebunn i en fei. Vaniljekrem og blåbær i to lag, toppet med vaniljekrem og bringebær. Det var ikke å forakte, og kaka sto godt i stil til vår nye husvenn i brunt og hvitt.


Ferien nærmer seg slutten, men vi har fått gjort mange av småprosjektene vi hadde satt oss fore. To av tre uthusvegger er malt (resten får bli etter ferien - august skal sikkert bli skammelig varm og solfylt), hagen har fått plen og blomstrer som besatt, levegg er satt opp og malt, to vinduer har fått et strøk hvitmaling, en enorm haug med stein er flyttet på, et barnemøblement er pusset ned, malt om og gitt bort (mer om det siden). I tillegg har vi hjulpet til med bygging av platting hos naboen og reist litt. All den avslappinga vi hadde tenkt oss, ble det dessverre ikke så mye av. Tror vi trenger en ferie til nå. Fra mandag av, kanskje?


Ha en fin dag! Her regner det, så det får bli litt uteaktivitet i regntøy. Skal bare ta en kopp te til. Eller to :-)
Marie


7 kommentarer:

Brocante sa...

Kjempefin kanne! - og hvilken pris da...

Morsomt å servere te fra en slik gammel fin sak.

Kos dere videre!

DJ Kiddo sa...

I'm a little teapot, short and stout
Here is my handle, here is my spout.
When I get all steamed up, then I shout
Tip me over and pour me out!

Fossestua sa...

Nydelig tekanne, hadde nok vært moro å kjent historien dens ja :) Artig meg gamle ting :)
Klem fra Lise

Bente sa...

Hei - det var virkelig en nydelig tekanne - så gøy å kunne gjøre slike funn. Jeg er sikker på at teen smaker et hakk bedre når den serveres fra denne kannen:)
Ha fine dager - gode tanker fra Bente.

(eddas) sa...

Nyyydelig kanne og så billig:)
Kan kose deg masse med og se på den og drikke deilig te:)
Kos deg med denne dagen
eddaKlemmer

Anonym sa...

Ubeskrivelig vakker liten sak. Garantert hånddekorert, mye mulig produsert i England, men etter tradisjoner fra Østen. Og du har helt rett, 125,00 er ingen overpris. Tvert imot :)

Anonym sa...

Flott kanne! Hilsen Toril A.