lørdag 7. august 2010

Nytt liv for barnemøbler

For et par år siden reddet svigermor disse barnemøblene fra den sikre død i knusebilen. En Oslo-familie hadde lekt Ikea-møblene i senk, og var på vei til grovinnsamlingen i blokka for å kaste to stoler og et bord. Barna i familien hadde nok hatt masse glede av møblene, for de var både tegnet ned og nær klistret ihjel med klistemerker av sorten Tingeling/Barbie. Nå var barna for store, og møblene skulle ut.

Med tanke på at vi er mer enn gjennomsnittlig glade i å skrape og male, tenkte svigermor nok at vi kunne få bruk for dette. Og etter et par år i kjeller (via flyttelasset) og loft, kom de sist uke ned for en bli-ny-dag. Lillemors beste venninne har nemlig fått dukkestue i hagen, og trengte noe å sitte på for å kunne invitere til kaffeselskap.


Det tok en liten evighet å få av alle klistremerkene. Skrape og kniv måtte til, før limet måtte fjernes. Til slutt fikk møblene en liten runde med sandpapir, før tre lag lys, lys lilla maling ble strøket tynt utover. Så lys var lillafargen, at det er vanskelig for det blotte øyet å se at det ikke er hvitt ...
Malingen ble gitt av dukkestueeierens mor, som allerede hadde malt en hylle i samme fargen. Dermed ble malejobben med vannbasert maling et unntak fra husreglen om oljemaling eller linoljemaling. Siden de små Oslo-barna også hadde tegnet med grønn sprittusj,ble det seks ekstra malingsstrøk på bordplata. Vannmalingen klarte ikke å stoppe tusjen fra å trenge gjennom. Merkelige greier, men jeg turde ikke blande inn et oljemalingsstrøk. Det ville forseglet tusjmerkene med en gang, men kanskje krøllet opp vannmalingen?

Nå er møblene på plass i dukkehuset, men Lillemor måtte prøvesitte gaven før vi pyntet den med rødt sløyfebånd. "Mamma, vil du komme på kaffepåsøk", lurte hun på, og delte ut fire nonstop til hver. Deretter ble det tid til litt luftkaffe en en ventebolle eller to.
Ha en finfin dag!
Marie11 kommentarer:

Hannes favoritter sa...

Det ble kjempefint!
Tenker jentene kommer til å ha mye glede av møblene fremover!
Så koselig å kunne gi en slik gave!

Klem fra Hanne

Anonym sa...

Slikt liker jeg! I dag skal vi i gang med å skifte et vindu i lekehuset på gårdsplassen.Det var ikke ødelagt, bare ikke like stort som det andre vinduet.Derfor ønsket mor sjøl seg dette unyttige vinduet i bursdagsgave sist høst:)Hilsen Toril A.

Blått til lyst sa...

Så flott det ble!
Godt med ting som kommer til nytte :-)
Et lite tips: Jeg har brukt kvistlakk i lignende situasjoner. Den forsegler det meste, og jeg har ikke opplevd at vannbaset maling avviser kvistlakken, men, hm, når jeg tenker meg om, jeg har brukt heftgrunn mellom kvistlakken og malingen.
Det er moro å være rehab senter for gamle hus og møbler!
Sommerhilsen Liv

bestemors hage sa...

Det er det som gir motivasjon til å sette igang et nytt prosjekt - når det siste ble så vellykket.
Min datters lille bord og stoler står på låven i påvente av nye brukere.

Arneberg sa...

Godt med alt som kan reddes....;-)Bord og stoler ble kjempeflotte.En fin gave til dukkehuseieren!Der blir det nok inntatt mye godt i årene som kommer.Jeg selv som er 41....,husker alle dukkehusbesøkene hos min gode barndomsveninne!!!Der utviklet det seg fra saft og boller til Sølvpilen og månestråle og eget band.Det var tider det!!Men jeg undres ennå over hvor liten den hagen egentlig er.....da jeg var 10 var den nemlig myyye større????
Ha en flott helg!Hilsen Mona på Arneberg

Elisabeth, innerst i veien sa...

Så flott det ble, dette skulle den Oslofamilien ha sett. ☺

Viola_T sa...

Fiiint! Möblerna får vara med om ännu en omgång glada lekar och fantasier. Härligt på alla sätt och vis!

mali-mo sa...

Så fine de ble!!! Kan tipse deg om vannbasert sperregrunning neste gang du skal male over sprittusj ;)

Hilde sa...

Her er det duket for de mest fantastiske teselskaper og vidunderlige kjoler kan jeg tenke meg - jentene mine har lekehus, og det bakes med sagflis, planter og vann - vann, vann - barn og vann er nærmest magisk - da blir de sysselsatt på ubestemt tid liksom...
Hilde

nr14 sa...

Kjempekoselig prosjekt og ekstra koselig med luftkaffen etterpå;)

yanmaneee sa...

golden goose
kyrie irving shoes
kd shoes
vans shoes
nike shoes
ferragamo belts
valentino shoes
yeezy boost
jordan shoes
nike air huarache