mandag 9. august 2010

Tidlige dager i hagen

I årevis har jeg tegnet og planlagt hagen, mens huset har fått sin tidkrevende og langvarige opprustning. Blader er kjøpt eller lånt og nesten lest ihjel. "Slik legger du stein", "slik skaper du rom i hagen", "små hager", "spis din hage", "plant etter farger", "samplanting er lurt". Tematikken er uendelig, og jeg har slukt alt jeg har kommet over. Hagen er inne i sin absolutt første sesong. Fra et grått og sølete høl, bugner det av farger og former utenfor Fattighuset i dag.


Ennå er det vanskelig å tro forvandlingen utenfor stuevinduene. Men det er helt sant. Hagedagbokens tegninger er nå virkelighet. Noe modifisert, selvsagt, men hagen eksisterer. Hønsegården får nok ikke plass, og drivhusdrømmen må vente noen år. Men i går kveld så jeg de to første tomatene rødme. Squash nummer 18 og 19 er klare til å høste fra den ene planten vi har. Og rødbetene strutter med bladene. Jeg vet ikke om noe som er så avstressende som en morgentur i hagen på vei inn fra postkassa med avisa under armen.


Tagetes skal hjelpe mot skadedyr
og er plantet sammen med rød og gul løkJovisst er det jobb med alt som vokser og gror. Det skal stelles, klippes og vannes. Men sånn sett har vel denne sommeren sikret stadig vanning. Og det er kanskje likegreit for oss noviser.

Siste feriedag i dag, mandag. Vi får ta et ekstra tak i hagen i dag, slik at det holder med hverdagsstell fra i morgen av :-)

Marie

7 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Lycka är att stressa av i hagen, trädgården. Det tar längre tid än vanligt att gå från gatan och in i farstun på sommaren!

Stein sa...

Jeg er skikkelig imponert over hva dere har fått til med "fattighuset" - både interiørt, i hagen - og å blogge om det. Det er alltid hyggelig å se dine nye blogginnlegg ang. hvordan ting utvikler seg og tar form- alltid med like sikker og smakfull hånd.
Ha en riktig fin dag!
Mvh
Stein

Hilde sa...

Det er deilig med hage - om den er stor eller liten spiller jo ingen rolle - bare det at man kan være der og følge utviklingen... Sqash høres ut som noe vi burde prøve - er det avansert? Bloggen din er veldig inspirerende! Vi renoverer hytte, og i helgen kom stokkmaurene veltende ut - da trengs inspirasjon!
Hilde

Hvit Villa sa...

Det tyder bare på at du har vært veldig, vldig flink! Moro å se slike resulater :-) Skulle ønske jeg hadde litt av det samme pågangsmotet for min bittelille hage.

Sjova sa...

De har vore så flinke!Skikkeleg inspirerande å sjå kva de har fått til på kort tid:-)Tråkkhellene ser ut som om dei alltid har liggi der.
God kvardag til dykk alle.

Fossestua sa...

Enig i alt som står ovenfor :)
Er imponert over alt dere har fått til innendørs, og det må være herlig å få begynt ute med hagen nå. Hage er ren terapi :)
Og jeg har samme morgenrunden jeg også...har ikke fått plantet noe særlig med spiselige greier enda, men det blir til neste år. Foreløbig har jeg konsentrert meg og roser og andre stauder...og hvordan forme hagen.

Klem fra Lise:)

Janne sa...

Helige deg:) Skulle gjerne hatt en fin hage. Det blir neste år vi starter på den biten:)

ha en fin dag.