tirsdag 31. august 2010

Slik blir DU superryddig: BARNEROM

Slik ville nok overskriften vært hvis dette var en artikkel i Dagbladet. Tabloidavisa har fått mye tyn i det siste. Og DU-fokuset er tydligvis et våpen de tror på der i huset. Hvor mange som leser dette blogginnlegget får være en pekepinn på om det "selger", hehe. Dagbladet sliter med opplaget, så dette kan være en risikosport!


Uansett: Barnerom har en tendens til å ende opp som katastrofeområder dersom de ikke ryddes hver dag. Jeg tror nok dette blir værre jo eldre barna er, så vi overlever godt med vår toåring. Vi har funnet ut at det viktigste av alt er nok oppbevaring og en begrensing i antall leker og klær.

1. Bøker: I den gamle tallerkenhylla (som fattighusgubbens onkel laget for maaange år siden), står bøkene som er favoritter akkurat nå. Resten av bøkene står nederst i bokhyllene vi akkurat har malt og satt inn på barnerommet. Hyllene er laget av den samme onkelen for like maaaange år siden, og er superenkle og robuste. Siden vi leser mye bøker, er det viktig at disse er lett tilgjengelig når dagens lektyre skal velges av Lillemor. Da kan hun sette dem på plass selv også. (Selv om ikke det skjer så ofte).2. Leker: I bokhyllene er det også plass til de lekene som er i skuddet akkurat nå. Resten av lekene har vi rett og slett puttet i store, gjennomsiktige plastbokser med lokk. På loftet. Blir det for mange leker, blir det bare rot. Dessuten er gjensynsgleden med loftlekene enorm når vi en gang i blant bytter på. Foreløpig er de fleste hyllene for høyt oppe for rommets eier, men vi hjelper til i høyden, og snart kan hun få en liten trapp så hun rekker opp :-)3. Småsaker: I sommer kjøpte vi også to morsomme knaggrekker fra House Doctor. De pynter opp på veggene, og det gjør kjolene også. Her kan det bli plass til vesker, smykker, strikkejakker og andre ting som bør opp fra gulvet.


Den nederste knaggrekken er skrudd opp i barnehøyde, mens mamma og pappa kan bestemme over de øverste knaggene. Knagger og hyller sluker masse rot, og på sikt tror jeg vi må plassere noen bokser med lokk i bokhylla. Da er det plass til enda mer rot som ikke synes :-)


4. Klær Kommoden har plass til alt innetøyet. Vi har hatt en gjennomgang av klesbeholdningen og gitt bort eller lånt ut masse klær. Det hjalp veldig, og var en tankevekker. Herlighet så mye klær vi har her i landet. Første bud må være å ikke ha mer klær enn en kommode kan romme. Jeg tviler på at noen barn trenger ti langbukser. Vi arver masse lekkert tøy, så vi bruker ikke mye penger på dette, men likevel hoper det seg opp. Merkelige greier!Dagens tips fra tidenes rotehue! Nå får vi se hvor lenge det holder :-)


Ha en fin uke!Marie

11 kommentarer:

Anonym sa...

Leser bloggen her innimellom,men i dag var det "DU" som fanget meg;)Tusen takk for gode tips!!

Astri Moseidjord - Lensmannsgården sa...

For et hærlig barnerom :-)
Har enda ikke noen egne små trippene labber i hus, men når det en gang skjer, så skal jeg huske på rådene dine :-)
Hilsen Astri :-D

Hege sa...

Nydelig barnerom :)
Klem Hege

Christine C sa...

Mange gode tips der som jeg bare kan si meg enig i. Kjempekoselig barnerom!

Tobias og Jacob Talhaug sa...

Så lurt å henge tallerkenhylla så lavt! Jeg holder selv på å pusse opp en slik en slik, og har lenge lurt på hvor den skal henges; Nå har jeg svaret! I barnevennlig høyde slik at lillegutt kan plukke ut bøkene sine på egenhånd, selvsagt!
Takk for tipset!

Blogghilsen fra Mammaen til Tobias :)

Bless by Tone sa...

Kejmpefint rom - men tror nok det kommer noen bokser der, ja - Barbie og Polly Pocket alderen står for tur og tusenvis av små, små sko, osv

Bente sa...

Har vært innom bloggen deres flere ganger. Min blogg havnet på lista til "Hageblogger", ca samtidig med deres.

Håper det er ok at jeg legger dere til i min bloggiste, så jeg enkelt kan finne tilbake til dere igjen.

Klem fra Bente

små og store drømmer sa...

Hehe. digget innledingen.
Selv har jeg ingen søte små som løper rundt, men det holder i massevis med en "gutt" på rundt 30år.
Så har har vi (les: prøver jeg) å ha skuffer, skap og kurver til det meste.
Om alt har en fast plass vil det ikke bli rotete. OG det blir jo veldig enkelt å finne igjen tingene om de alltid ligger der de skal...
Vel, dette jobbes det iherdig med i vårt hjem. Hehe!

Snuppelure sa...

Du er jo ekspert på å fenge leserne dine da :)))
Jeg synes jeg rydder vekk leker stadig jeg men ennå er det bomba hihi
skjønner vist at jeg må fjerne enda mer og at vi har nok litt i overkant mange bøker fremme også ;)
Takk for gode tips og fin og morsom artikkel :O)

hobbyvimsa sa...

Heisann!!Nydelig rom som barnet helt sikkert nyter,men er det så ryddig alltid?Sønnen min sitt som ser ikke slik ut he he:)De knekkebrødene over har jeg også laget,kjempe gode!Klem Linda:)

yanmaneee sa...

lebron 16
curry 6
nike air max
nike air max 270
yeezy shoes
michael kors outlet
supreme hoodie
cheap jordans
curry 6 shoes
christian louboutin outlet