lørdag 18. september 2010

Kveldsmat ... fnis!


Noe av det hyggeligste jeg vet om er lange frokoster. Lange frokoster er ganske sjelde her i huset, dessverre. Det er alltid noen som skal noe, og dermed blir det enkle brødskiver og et lite utvalg pålegg. Har vi gjester, er det annerledes, selvsagt. Men det går jo litt tid mellom hver gang noen slår seg ned på gjesterommet. Kveldsmat, derimot, krever ingen overnattingsgjester. Så denne uken kom tre jenter på kveldsmat. Dette er altså ikke noe syklubb, og ingen krav til overdådig meny. Godt brød, sprøtt knekkebrød, deilig pålegg, varm te, juice og melk og litt hyggelig oppdekking var alt som skulle til. Oppskriften på knekkebrød finner du her. Utenfor barnehagen fant jeg røde og oransje nyper, som vi plukket på fem minutter. Mens knekkebrødene stekte i ovnen, og jeg ble oppdatert på dagens hendelser i barnehagen, tredde jeg nypene på ståltråd og lagde serviettringer. Resten av nypene fikk ligge som underlag for telys i et par gamle leirboller. Tipset fikk jeg på bloggen til Prinsesse Månestråle, der hun har laget en dørkrans med samme teknikk.

"En kake hadde kanskje gjort seg", tenkte jeg. Men den rakk jeg aldri å bake, og da den forsiktig ble nevnt, kom det høylytte protester. Dette var jo kveldsMAT, må vite. Jentekveld med brødskiver på kjøkkenbordet er et lave-skuldre-prosjekt. Praten gikk løst og fast, og nå tror jeg vi er helt oppdatert på det meste. Selvsagt ble det mye fnising og fryding rundt de siste dagers konkurransestyr, og alle synte det var storveis å få spise kveldsmat i Norges vakreste hjem :-) Og så lo vi godt av at BoligPluss og God Morgen Norge skal komme på reportasjetur for å lage jul i huset allerede tidlig i oktober. Jeg er jul-o-man, og har vært kjent for å smughøre på julemusikk i oktober, men dette er sterkt selv til å være meg.

Uansett, dette var ukens tips: Finner du ikke ledige helgedager til middagsbesøk, bruk en ukedag og server brød. Gjør det lettvint og godt. Det holder i lange baner!

God helg, alle sammen!

Marie

PS: Morgendagens innlegg handler igjen om restaurering. Jeg skal vise dere verdens vakreste blåfarge!

8 kommentarer:

(eddas) sa...

Heisann..
Grattis så masse med Leserprisen..så gøy:)
Ja..var akkurat det jeg gjorde her om kvelden...venninne som skulle komme på middag og jeg kom rett fra Sverige...så da ble det på en måte tapas....ikke noen kjeler eller koking...deilig lettvint:)
Ha en fin dag..loppis her I come:)
eddaKlemmer

Hannes favoritter sa...

Hei! Gratulerer så mye med leserprisen! Veldig velfortjent! Jeg koser meg stadig med å titte innom den inspirerende bloggen din!

Ønsker deg fortsatt god helg!

Hilsen Hanne

Tulip sa...

Gratulerer med leserprisen! Ja dere har et utrolig vakkert hjem, som dere har lagt ned mange timers jobb i!
Flinke !

Koselig med enkel oppdekking og venninne-kveldsmat! Burde vært mye flinkere til sånne ting...oftere...

klem

Junk De Lux sa...

For et superkoselig innlegg dette var!

Tittelen er deg vel undt...du tenker litt anderleder og gir masse inspirasjon!

God helg til deg og dine:=)

Hanne

Torill sa...

Gratulerer med prisen. Den er fortjent. Enig med deg i at ein enkel brødmat kvelds smaker veldig godt i godt selskap. Fint at du slår eit slag for det enkle !! Go`helg

hobbyvimsa sa...

Heisann!!gratulere med seier,det fortjente dere!!Gøy å kunne pynte til jul så tidlig,jeg elsker og pynte og dille til jul!!Koslig kvelds mat bord,så mye godt!!Ha en fin helg!!Nydelig dekorajon med nyper forresten,godt tips!!Klem Linda:)

Anonym sa...

Tack för Din kommentar hos mig, tyvärr var det inte Du som vann halsbandet i min tävling. Men jag hittade Din fina, harmoniska & sköna blogg!

Agneta

Nina sa...

Så koselig! Dette må eg gjere med to av mine beste venner! Gratulerer med Norges vakreste hjem! Det med å pynte til jul i oktober er kanskje ikkje så dumt, for da er man lei av jul når man skal rydde den ut. Det er litt trist å rydde ut julen når man føler den akkurat har begynt. :)