tirsdag 13. oktober 2009

Fattighuset på museum

Tirsdag om en uke, altså 20. oktober klokka 19.00, flytter Livet i Fattighuset inn på museum. For en kveld. Det vil si: Holmestrand museumsforening har invitert oss til å holde foredrag og vise bilder fra restaureringen vår. Det blir moro.

Holmestrand museum,
Nils Kjærs gate 4, Holmestrand
Foto: Holmestrand museum

Vi har allerede prøvd oss med et foredrag for folk som jobber med kulturminnevern, og det ble tatt godt imot. Denne gangen blir det enda morsommere. Jeg håper nemlig vi kan få høre noen historier om huset fra dem som møter opp for å høre på. Dette er jo et hus mange her i byen har hatt et forhold til.

Skrekkhistorier venter.
Her illustrert med alle husseieres skrekk:
Gulvet ramlet ned i kjelleren.

Dermed må jeg begynne å bla i det enorme digitale arkivet for å finne de beste bildene. Og inni hodet for å finne fram de beste historiene. Denne kvelden åpner museumsforeningen for at også ikkemedlemmer kan komme, så det er bare å stille opp. Likevel vil de gjerne ha påmelding på epost til rstephan@start.no for å kunne beregne hvor mange kaffekopper som skal kokes og hvor mange stoler som skal settes ut.

Marie pusser vinduer

Hvis du har lyst til å høre historien om huset er du velkommen!
Ha en fin kveld mens jeg dykker ned i arkivet :-)

Marie

8 kommentarer:

NUSSE sa...

Så spennende! Skulle gjerne vært med på det foredraget! Men det er nok litt langt unna. Følger med her inne istedet jeg :-)

fru vims sa...

hadde jeg bodd i nærheten hadde jeg satt av dagen, men det blir for langt for meg. Synd, for det hadde vært gøy å få med seg det foredraget :)

Lykke til med arkivdykking og foredrag :)

Sjova sa...

Lykke til, høyres veldig spennande ut. Blir nok for langt å reise, men du kan jo gje rapport på bloggen:-) God førebuing:-)

Holmestrand Museum sa...

Vi gleder oss :)

Idun // Breidablikk sa...

Hadde jeg bodd nærmere skulle jeg garantert tatt turen! Lykke til med foredraget! :)

Lappesola sa...

Synd jeg bor på en annen kant av landet. Lykke til med foredraget.

Hilsen Sol

annegrete sa...

På tide å legge igjen et lite 'hei' her, for du har en av mine virkelig favorittblogger. Kjempestas å se hvor fint dere får det. Jeg aner ingenting om tålmodighet og pågangsmot i et slikt prosjekt....men skjønner likevel at dette må være enorme greier.
Men for et hus dere 'får!!!' Vakkert vakkert!

pepperkverna sa...

SÅ flott blogg! Spennende å følge prosjektet. Hege