lørdag 17. oktober 2009

Et funn av den balsamerte typen (OBS sterke scener!)


Små barnesko, brilleglass, regnskapsbøker fra 1870, glassknapper, ølkorker - det er utrolig hvor mye rart vi har funnet mens vi har holdt på inne i og utenfor Kirkegaten 7. Det aller merkeligste funnet kom fram da vi rev trappetilbygget en sommer.

Åstedet for tidenes merkligste kattefunn

På en knusktørr steinhelle lå pus. Den solte seg nok ikke, for det var mørkt og kaldt der inne. Det må ha vært mange år siden katten hadde lagt seg innunder tilbygget for å dø. Katter gjemmer seg som kjent bort når de kjenner at slutten nærmer seg. Nå var den altså stein dø. Og godt balsamert. Mest av alt så den ut som en katt du kan kjøpe på Ikea - den flatpakkede versjonen.

Pus.

At Wenche Myhres katt liksom skal være "gatas skrekk" er herved avkreftet. Vår pus satte en støkk i mange. Skremmende, morende og fascinerende ble den stående oppe på en dørlem ved uthuset mens vi lurte på hvor vi skulle begrave den. Merkelig nok var det noen som stjal pus før vi rakk å gi den et litt mer aktverdig siste hvile.

Jeg lurer fælt på hvor det ble av pus. Kanskje den er fornøyd med at turen ikke var slutt. Hva har den opplevd etter at den forlot Fattighustrappa, mon tro? Hva har de dype øynene sett? Det stive smilet med de gjenværende værhårene må har sjarmert de frekke tyvene. Får håpe pus har det bra.

Fattigkattas lekekamerat "Rotta Rolf" kan dere se bilde av nederst i artikkelen om kjøkkenet nede.

Ha en morsom lørdag, alle sammen!

Marie

12 kommentarer:

Bea sa...

hmmmm hvem i all verden stjeler en dø katt? Et annet spørsmål er hvorfor.
Selv har jeg vel blitt kjemperedd av å funnet noe lignende.

God helg til dere alle i fattighuset:o)


Klem

rod i hob sa...

Stakkars pusen.. Tenk å bli stjelt på den måten!

Lure på kor lenge den har låge sånn!

Fortsatt god helg til dåkke i fattighuset!!

Anonym sa...

Dette overgår historien om tyvene som stjal dunken, fylt med dritt fra campingvognas toalett,som en familie på moltetur hadde satt like utenfor campingvogna ei natt. Skulle likt å sett fjeset deres idet de åpnet "moltedunken" hjemme:)Ha en fortsatt morsom lørdag! Hilsen Toril A.

Anonym sa...

Uff stakars pus. Det virker på meg som det er vanskelig å ha "løse" ting rundt huset for dere (potteplanter ol) Det finnes flomlys som slår seg på ved bevegelsessensor. Har en slik og er veldig fornøyd, kanskje det går an å koble kamera til? Blir så lei av "folk" som ikke vet forskjellen på mitt og ditt. Det blir kjempefint i huset deres, flott blogg.
LC

Livet i Fattighuset sa...

Haha, deilig ekkel moltehistorie, Toril!!

Marie

Lykkeliten sa...

For en jobb dere har med huset!
Jeg er kjempeimponert, men glad det ikke er meg.
Tålmodighet er ikke min sterkeste side ;-), derfor passer jeg bedre til å følge med på andres prosjekter!

Kommer tilbake hit!

Anna sa...

Hahaha, dette vekker minner :) Mine to bestevenninner, tvillinger, kommer fra en stor gård. På gården bodde det masse villkatter, som en vakker dag ble skutt av bonden! Husker vi fant flere lignende kattelik rundt om på gården følgende år! Iiik, liiik – husker jeg ble livredd første gang dette synet møttes oss i høyet! hihi, dette er helt klart gatas skrekk!

Bless by Tone sa...

Ja, den katten var gankse ekkel, kan virkelig ikke skjønne hva noen skal med den... Tone

Liv sa...

FRA FACEBOOK:
Utrolig!! At den fortsatt var like "hel", og litt guffen å finne vil jeg tro ...

Siv sa...

FRA FACEBOOK:
Har du sett Pet Cemetary-filmene?

Annette sa...

FRA FACEBOOK:
Katta er jo den perfekte Halloween-effekten! Fantastisk makabert! :-)

salige lavendel sa...

Kan det være et dyr som stakk av med pus mon tro...? Et normalt menneske kan jo neppe få seg til å stjele en død katt. Men så er vel heller ikke alle i denne verden normale. Det ble da i allefall en spennende historie ut av det litt spesielle funnet!