søndag 18. oktober 2009

Les og lær :-)Altså: Ikke det at jeg er verdensmester. Men jeg er jammen bedre og smartere enn mange. Enn mange av dem som tar seg en tur på dynga en lørdag formiddag, altså. Det er ikke så innmari komplisert å kvitte seg med søppel på en kommunal avfallsplass. Men det blir både vondt og vanskelig når køen fylles opp og blokkeres av idiotiske menn med henda godt planta i lommene og minusforståelse for hvordan sorteringsprinsippene er satt sammen. Dermed blir det også vrient å konsentrere seg om alle de fine tingene man kan finne og snike med seg hjem :-)

Deilige dyngaSiden jeg er selvutnevnt verdensmester i dyngekjøring skal jeg her presentere mitt helt personlige dyngekurs for nybegynnere:

1. Tenk lurt fra første minutt: Legg treverk for seg i hengeren allerede mens du fyller den hjemme på gårdsplassen. Gjør det samme med glass, metall, glava (restavfall i tilfelle du lurte), ledninger, takstein etc.

2. Ha med deg kaffe i koppen, slik at du møter med godt humør og lave skuldre.

3. Husk å stoppe i luka for å fortelle hva du har på hengeren. Det holder med "Jeg har sortert". Du trenger ikke å redgjøre i detalj for den stakkars dama som har kjørt hue ut av luka for å høre hva du har å melde. Kjør raskt videre.

4. Uansett hva du måtte tro er det bare en kø foran konteinerne. Ikke still deg i den "lure" køen på utsiden. Da blokkerer du nemlig muligheten til å kjøre forbi de andre sinkene som ikke skjønner at de skal rykke framover i køen selv om de ikke er ferdige med lasset sitt.

5. Ikke kjør mot køen. Da blir verden enda vondere og vanskeligere. Det er nemlig mange som ikke kan rygge med henger (og det er helt greit, selvsagt :-))

6. Det skal være hyggelig på dynga, men fortsett å jobbe mens du prater med naboen du ikke har sett på lenge.

7. Pass på å scanne alle andres hengere og de ulike konteinerne mens du hiver. Det er jo alltids noen skatter her.

8. Se deg godt om for å se om det er noen ansatte som kan kjefte på deg hvis du hopper ned for å redde de kulturhistoriske perlene andre har slengt fra seg. Hopp når de ser en annen vei.

9. Spør gjerne dine medkastere om du kan overta ting de har på hengeren.

10. Noen ganger kan det være lurt å gjemme dyngefunnet for kona/gubben i noen uker, og helt tilforlatelig trekke dem fram "fra loftet" når det måtte passe.

Lykke til! Det er ikke så vanskelig som en skulle tro :-)

Lørdagens lekre funn fra dynga. Et spann fra Lorentz Erbe & Søn.
Fabrikken produserte gelepulver, drops, kjeks og andre godsaker.
I 1970 fusjonerte fabrikken med Nidar.

6 kommentarer:

victoria (huset i byen) sa...

det er så sant at mange ikke helt har skjønt hvordan dynga fungerer, vi var der mye i forbindelsen med oppusningen og man kan bli litt små gal av noen der til tider...
men må bare flire litt av det,ho dama i boksen ble like sjokka over hvor mye vi tømte hver gang i var der,men med god sortering inni bilen får man plass til mye...
ha en flott søndag
klem victoria

Mia sa...

Hvilket funn, elsker gamle boxer! Vel verdt dine vedermøder i den maskuline verden som råder på dynga, jeg pleier bestandig sende min mann, en heldagsutflykt, men går forståss glipp av disse godbiter, sukk..

Anne-Lise sa...

Kjente meg VELDIG godt igjen her nå ja. Jeg er/var nemlig ei av de damene som sto i den luka for 10 år siden... og kan love deg at det var ikke noe annerledes da. Kanskje ennå værre, da vi dengang var i startfasen med kildesortering.

Bless by Tone sa...

fantastisk morsomt.. skal huske dette neste gang...

Anonym sa...

Humre,humre--og det spannet kjenner jeg igjen fra jeg var barn. Mon tro om det ikke var drops i det? Toril A.

salige lavendel sa...

Takk for et underholdende innlegg :) Ha en fin kveld!