torsdag 29. oktober 2009

Litt kreativ fiksingSiden Holmestrand museum har laget seg så fin blogg (sjekk ut http://holmestrandmuseum.blogspot.com), og brukt samme design som min blogg, har jeg strammet meg opp og startet jakten på en friskere og oppusset design for ikke å bli forvekslet :-) Første steg er denne hjemmelagde headeren. Bildet er et privatpostkort fra cirka 1910. Fotografiet viser fra venstre oldefar Kristian Olaussen (vekter, politimann og fattighusbestyrer), hans kone Hanna Olaussen, deres sønn Einar og noen andre mennesker jeg dessverre ikke har navnet på.

Noen som har et par tips på ferden mot en enda finere blogg? Er det noen som vet hva det har å si for bloggens mulighet til å bli funnet i søkemotorene at bloggnavn og beskrivelse ikke lenger ligger synlig i toppen?

Med ønske om en god kveld!

Marie

6 kommentarer:

Marit sa...

Hei Marie!

Ja, tenke seg til å ha samme utseende! Tror nok det var fordi de andre malene var for utspjåket for den som lagde bloggen - og ikke hadde tid til å finne noe bedre.

Hvis du ser her: http://mashable.com/2007/09/13/blogger-templates/ så har disse flere maler å velge mellom. Ellers så går det an å søke på blog template eller blogger template for å finne ennå flere.

En tredje løsning er jo å ta et lite kurs i HTML: http://home.online.no/~saberg/pangaea/nu-hmeny.html for eksempel :)

Veldig fin header du har snekra forresten!

Lykkeliten sa...

Hei!
Jeg har dessverre ikke svar på spørsmålene dine, da jeg er ganske "grønn" når det gjelder data.

Hadde bare lyst til å ønske deg en god helg i fattighuset!

Anette Haldor :) sa...

hei sjef!
Jeg kan litt om dette... du kan jo f.eks kjøpe det et domene, fattighuset.com eller noe i den duren.. da kan både den og blogspot-bloggen fungere - samme utseende med to adresser.(enklere å huske/søke opp)

ellers så er ikke enkel html så himla vanskelig. faktisk så kommer du veldig langt med et eget domene (koster ca hundrelapp i året) og et enkelt "snekre-min-egen-hjemmeside"-program...

da slipper du også alle de teite begrensningene som blogspot lager for deg...

Anne (Moseplassen) sa...

Hei :)
Nei, det skulle ikke ha noe å si at beskrivelsen ikke ligger synlig, så lenge den ligger der (bak bildet)

Blogspotmalene kan endres ganske mye, den enkleste å endre er Minimamalen, du kan gjerne titte inn på bloggen min jeg har endel gjennomganger på ting man kan gjøre selv.
http://moseplassen.com/2008/07/tips-til-andre-bloggere-p-blogspot/


Dersom du ønsker å gå hakket lengere så kan du kjøpe eget domene, og eventuelt bytte over til wordpress (wordpress på eget domene altså, ikke wordpress.com) Da kan du gjøre akkurat som du sjøl vil, og det er uendelig mange maler å velge i. Bloggen min kjører Wordpress.
Jeg ville ikke ha snekret hjemmeside eller blogg selv fra bunnen av, det blir sjeldet så bra som å ta en proff mal og endre på. Det er mye finesser som man kanskje ikke ser, men som google ser og som letter lasting mm.

Kjersti K sa...

Her ligger det noen fine bakgrunner http://www.dinpattern.com/

Og flere andre ressurser er samlet her: http://speckyboy.com/2008/01/19/top-10-free-resources-for-background-patterns-and-textures-for-web-designers/

Kos deg med "opp-brushingen"!

Anonym sa...

Takk for interessant informasjon