onsdag 28. oktober 2009

Morgen i byen

Tidlig morgen i Kirkegaten

Nå våker byen til liv. Et dempet dunk varsler om at avisene er i kassa. Dagen kan begynne. Ute er det mørkt. I nabovinduene er det mørkt. En og annen enslig sjel haster forbi i gata utenfor kjøkkenvinduet. På vei til jobb. Eller toget.

På med tevannet. Av med morgenkåpen. På med klær. Av med morrafjeset.
Så lysner det i vinduene rundt oss. Dikteren over gata har brillene på. Herr og fru i nummer ni rusler rundt på kjøkkenet. Skolebarna i det blå huset har håret i strikk.

Nå våker byen til liv. Der går toget forbi. Først til Drammen. Så til Tønsberg. Den svarte gata er hvit av rim. Over hustakene i sørøst blekner himmelen. Den svarte hvelvingen har gitt slipp på stjernene. Lys blå vil gå over i høstens fargespill. Når klokka vil.

Tekanna er klar. Avisene på bordet. Underskudd. Overskudd. Flyplassoppkjøp. Langfingrede rumenere. Svineinfluensavaksine. Litt som i går. Hva skjer i dag? Toget går forbi. Morgenskiftet på fabrikken lokker på sine. Båten til øya er klar. Nå våker byen til liv.
Ha en fin dag!
Marie

3 kommentarer:

Kjersti sa...

Ha en herlig dag du også! :o)

Brocante sa...

Du også - nyt dagen!

Tonebone sa...

Ha en god dag! Jeg må si jeg er "ny" leser av bloggen din, er innom hver dag for å se etter oppdateringer. Noe jeg forøvrig har gjort i noen uker nå... :) Du lever min drøm, pusse opp et hus gammelt hus. Selv om jeg også selv har levd den drømmen selv en gang, da med et mindre prosjekt. En gammel sveitservilla som trengte en hel del kjærlighet, den har nå skiftet eiere.. Selv om det er slit og det tar lang tid og mange penger så er det verdt det til slutt. Du er flink!