søndag 11. oktober 2009

2009-bad i 1762-hus

Da vi kjøpte huset i 2005, var det bare ett våtrom i huset. Sju leiligheter og ett bad. Her må det ha vært herlige tilstander! For oss ble dette en stor utfordring. Huset, som opprinnelig har en grunnflate på 190 kvadratmeter, er for stort for oss å bo i alene. Dermed trengte vi flere bad.

Mens vi venter på lekre eføybøyler har disse flyttet inn.
De får nok bo her, for det ble fargerikt og fint.
Vinduene har frostet folie siden togene på Vestfoldbanen
suser forbi seks meter utenfor badet to ganger i timen.

Etter samtaler med fylkeskommunen, ble vi enige om at nye baderom måtte ligge i et påbygg. Dette har vært en særdeles dyr løsning. Et påbygg i to og en halv etasje med gulvflate på 22 kvadratmeter koster like mye som en liten enebolig. To bad og to vaskerom med toalett (et sett i hver etasje) har tilført huset en moderne "våtromsavdeling".

Det eneste rommet i huset med innfelt spotter i taket.
Gir fint lys, men er vel ikke spesielt kulturhistorisk.

Trappetilbygget er også inngangen til en leilighet i første etasje og til vår leilighet i andre etasje. Dermed slo vi to fluer i ett smekk - vi fikk rive en gammel utvendig trapp og kunne sette opp en ny i det nye tilbygget. Det er ofte to valg dersom du skal lage nytt bad i et fredet hus (bortsett fra å bare flikke på det du har hvis det virker ...). Det ene, og kanskje mest drastiske, er det vi har gjort - bygge nytt utenfor den fredete bygningskroppen. Det er ikke alltid det lar seg gjøre. Da kan fredningsmyndighetene vurdere om du får lov til å bygge et "rom i rom". Altså lage et nytt bad uten å røre de gamle veggene i et rom du allerede har i huset. I den andre leiligheten i første etasje har vi pigget opp og støpt nytt gulv og byttet den råtne panelen på veggene med en kopi. Dermed fikk vi også lagt fuktsperre. Det badet (som nå har blitt det lekreste i hele huset, kan du lese om her.

Mormors avlagte skittentøykurv fra
1970 kom i hus i dag. Kuuuuuuult :-)

Oppe hos oss ville vi gjerne at badet skulle høre sammen med resten av huset. Derfor ønsker vi oss aldri flislagt bad fra tak til gulv. Vi valgte panel på vegger og tak, og store grå fliser på gulvet. Selvsagt skulle jeg gjerne hatt både Philip Stark og det som lekre er, men det var dessverre ikke så mye penger igjen da badeinteriøret sto for tur. Men det kan vel kanskje byttes med årene?

Ha en fin søndag og en super uke!
http://norskeinteriorblogger.blogspot.com/2010/01/baderomsutfordring_11.html

http://norskeinteriorblogger.blogspot.com

7 kommentarer:

victoria (huset i byen) sa...

Utrolig lekkert ble badet og dere har vært så flinke og bevare huset sjel.. som er en utfordring når man pusser opp gammelt hus... veldig inspirerende og se hvor flinke dere er,driver selv og pusser opp gammelt hus fra 1850 så vet hvor krevende det kan være til tider ;)
klem victoria

Brocante sa...

Dyrt og deilig. Bad er så nødvendig og må være praktiske. Kostet flesk skjønner jeg - men fine ble de.

Unknown sa...

Fy filler å lekkert det er blitt hos dere :)

Grethemora sa...

Skittentøykurven passer jo helt perfekt :-)

Lappesola sa...

Utrolig kul skittentøyskurv.

Hilsen Sol

ralfefarfars paradis sa...

Fint bad- og veldig artig skittentøyskurv!

Sjova sa...

Så delikat bad- reint, ljost og harmonisk. Kult med bilane i vindauget- gøy å sjå at det er barn i huset.
Må le ang. downlights`a:-) Sjaven vil helst ha dei ivi alt, men eg nektar då dei ikkje passar inn alle stader her.Kjøkenet er eit unnatak. Er likevel heilt einig med deg at dei gjev eit supert ljos! (ikkje sei det til han...)Og på badet dykkar passa dei perfekt!

Flinke dykk!

God veke!