fredag 30. oktober 2009

Kunsten å bo

Ommøblert stue

I fire år har jeg tenkt og tenkt på hvordan det ville bli å bo her i huset. Noen ganger har det vært umulig å se for seg at dette skulle bli et vakkert og praktisk hjem. I dag fryder vi oss over hvor fint det blir. Hver dag skjer det noe. Allerede nå - fem måneder etter at vi flyttet inn - ser vi at drømmen om å bo ikke alltid stemmer med virkeligheten.

Ved å flytte rundt på møblene fikk vi et "nytt rom" i stua

Halve stua var veldig enkel å møblere. Resten ble vi aldri helt fornøyd med. (Dermed kom aldri den andre halvdelen ut på bloggen, hoho). Løsningen kom som fra oven denne uka. Problemet var tv-apparatet. Den tok luven av hele stemningen. Dermed åkte hele kassa ut i naborommet. Mac og tv har forvandlet lillestua til medierom, mens storestua nå er lese, prate og hvilerom. Deilig!

Altså: Stua er grønn og sofaen er rød - men så grønt og så rødt er det ikke i virkeligheten.

Det er en kunst å finne den perfekte måten å møblere et rom på. Stua ligger mellom kjøkkenet og lillestua, og fungerer også som et gjennomgangsrom. Derfor er det viktig at det midt i rommet er god plass til å bevege seg. Nå synes jeg vi begynner å bo oss inn. Etter noen måneder med støvsuging ser jeg hvor vi mangler stikkontakter, hvor vi burde hatt en dyp stol til, at vi mangler skap til klær og sko. Og at det ikke er så innmari enkelt med belysning. Lamper og lys er jammen et tema i seg selv. Det får bli en annen gang. I mens kan dere godt ta en titt på stua før ommøbleringen.

Eller rommet før vi begynte oppussingen:Og vips var dette blitt en ommøbleringsblogg :-) Ønsker dere alle en god helg!

Hilsen Marie