mandag 17. januar 2011

Grusomme utfordringer ...

De siste dagene har vi jobbet på spreng i første etasje. Vi isolerer veggen mellom to leiligheter, og skraper og maler tak og vegger i gangen samtidig. Søndag delte vi dagen i to - jeg malte fra 8.30-13, og fattighusgubben snekret i vei reisten av dagen. Dermed trengte vi ingen barnevakt. Genial og skikkelig usosial måte å jobbe på, men veldig effektivt :-)


Gangen er rundt ni meter lang, og i enden bygger vi et garderobeskap. Til høyre ser dere en rekke plassbygde, gamle skap. Her blir det super lagringskapasitet, med andre ord. Den som titter litt ekstra, ser sikkert at det er skråtak i gangen - her heller gangtaket mot nord i første etasje. Ikke alle kan skryte av det, hehe.


Både tak og vegger har jobbet lenge for å kvitte seg med malingen, men jeg måtte likevel bruke ganske mange timer på å få skrapet av de løse flakene med gulfarge. Det er en skikkelig d..tt-jobb, men det blir jo så fint til slutt! I kveld skal jeg tette store, stygge sprekker i bjelkene med husfiks. Først er det malt et strøk, slik at det er lettere å se hvor det er nødvendig med husfiks og sparkelmasse.

Det er deilig å være i siget igjen. Nå prøver vi å sette mye annet til side for å komme i land til påske. Onsdag blir det ikea-tur for å bestille kjøkken til denne leiligheten. Da begynner det å flaske seg!

Ha en fin uke!

Marie

8 kommentarer:

Yvonne sa...

Hei det blir nok fint til slutt sånn som dere jobber:)og når man ser hvor fint det blir ser du belønningen:)

Moccamamma sa...

Dere må være litt av noen arbeidsjern! Men, så fint dere får det til - jeg kjenner at jeg drømmer om det gamle tømmerhuset fra 1891 hjemme hos foreldrene mine. Det er visstnok så og si råtefritt, men det har seget en del, slik at det er en del fall på gulvene i andre, og takene i første.
Har dere rettet opp gulvene i andre, eller er det bare i første at taket heller?


Det huset hadde også opprinnelig slik utvendig panel med smale overliggere, men det ble byttet ut sent på 80-tallet. Jeg drømmer om et hus i fordums prakt, og med restaurert (nyplantet) frukthage.....drømme det, men tørre, nja....

Ha en fin uke!
Moccamamma :)

Anonym sa...

Lykke til videre! Hilsen Toril A.

Heidi sa...

What an undertaking it's hard to paint panneling but I love the chipped paint though to!

Astri Moseidjord - Lensmannsgården sa...

Så flinke dere er :-) Her går det også i takskraping, flere titalls kvadrat er tilbakelagt.. Nå holder armene på å falle av.. JIPPI..
Vi for bare holde ut! ;-)

Lykke til med kjøkken..

Hilsen Astri..

Astri Moseidjord - Lensmannsgården sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mita på landet sa...

Mye arbeid, men er det ikke herlig?! Ingenting er så fint som det som er selvgjort;)
Etter å ha skrapt kjøkkenet fri for maling (brukte speedheatern, men det tar tid med mange lag maling..)er det verste av skrapinga ferdig hos oss. Gjenstår uendelig mange malingsstrøk i hele huset...

berit sa...

Hei!
Har lest bloggen din for første gang. Blir helt sikkert ikke siste. Leste første gang om Fattighuset i julenr. av Bolig-pluss, og ble mektig imponert. Moro at noe sånt finnes i "nabolaget", jeg bor i Sande. Lykke til videre!
Hilsen Berit.