søndag 30. januar 2011

Fargeeksplosjon og skapbygging

Det er iskaldt ute, og lite som minner om vår. Men mens vi panelerer, skraper, pusser og maler inne, drømmer vi om nettopp varmere dager. Dermed ble en lørdagstur til gartneriet for å kjøpe mer fuglemat til en "søren-au-vi-overkjøper-primula-og-perleblomster-dag". Lillemor og jeg valgte annenhver bittelille potte, og snart hadde vi ti fargerike småblomster.

I stedet for å spre fargerik glede over hele huset, bestemte vi oss for å plassere alle på ett brett i kjøkkenvinduet, der det nå formerlig renner over av vårfornemmelse. Da jeg i min nød klaget over at jeg ikke "fikk til" primula i en annen blomsterbutikk, sa den hyggelige damen at primula var å regne som friske, avskårne blomster, og ville uansett ikke overleve så lenge. Så da så :-) Da går det fint å fråtse i 13-kroners-blomster, synes jeg.

Samtidig som vi var på jentetur til butikken (for også å ha med litt Hello Kitty-iskrem og lørdagsrarterier hjem), hamret Fattighusgubben i vei på det som skal bli et skap i enden av gangen nede. Først er det isolert med doble gipsplater og glava, for å hemme en eventuell brann å spre seg fra den ene leiligheten til den andre. Deretter slår vi (eller han, da) på panelbord. Det skal jo bli fint inni skapet også :-) Konemor trår til med malerkost i løpet av søndagen. Deretter skal det på plass et opphengssystem og vakre paneldører utenpå.

I helgen er det også hagefugltelling. Nå har vi fyllt opp alle fuglematerne og står klar til å registrere de små nøstene som søker til Fattighushagen for å finne mat. Hvis du vil være med på tellingen, kan du opprette en bruker på hos Fuglevennen, og registrere i vei. Som Anne på Moseplassen sier; Fuglene er vinterhagens blomster. Og nå har de til og med begynt å kvitre mens de er her. Lykke!

Ha en fin søndag, og god ny uke!

Marie

12 kommentarer:

Siri sa...

Koselige vårfornemmelser! Her blir det en blomstertur til Plantasjen i dag. Nå må tulipaner i hus.

Hege sa...

Åhhhh så glad jeg ble nå!!! Jeg har nemlig "drept" altfor mange primula den siste tiden, og skjønner ikke hva jeg gjør galt...! Men jeg gjør jo ingenting galt da! Så hærlig å høre!!!
-Kanskje jeg har grønne fingre likevel;)

Så flott å sette alle blomstene sammen! Skikkelig effektfullt! Proppfullt av vårstemning:)))
Guttene her i huset er fortsatt sjabre, men jeg tror det skal gå fint om mor sniker seg en liten tur til plantasjen i dag...

Ønsker deg en deilig søndag!

Klem fra meg

marie sa...

Primula er ordentlig vår. Jeg trenger ny ladning neste uke. Mine ser nemlig sørgelige ut nå.

Ha en fin søndag!

Anonym sa...

Primula trives med fuktig jord og 10 grader. Så en kald vinduspost og en undervanningsduk i kassen gjør underverker.

Etterpå setter man dem på et kaldt gjesterom og vanner dem fram til våren. Plant ut og gled deg over dem også neste vår.

Heidi sa...

I love your flower box and I'll take that yellow house!!! bliss

Bente sa...

SÅ vakkert "vårvindu". Jeg skulle også i år være med på fugletellingen, men fuglene ville ikke komme. Det var vært vind og da liker de seg ikke her på den toppen vi bor.

Bente

Puumuli sa...

Vilken färgprakt! Jag har precis samma färger som du på köksbordet på landet - primulorna är verkligen sköna så här års då det bara är vitt ute.

Ha en trevlig vecka!

Kram
Sari från Puumuli

Arneberg sa...

Så koselig med masse farger i vinduskarmen:)Her hos oss går det mye i orkideer.Allergier råder i huset og de flotteb primulaene er noe av det værste jeg kan dra i hus....synd for det gir en herlig vårfølelse:))Ha en flott uke i Fattighuset.Hilsen fra Arneberg

Anonym sa...

Fin stemning i vinduskarmen din....må vel ta meg en blomstringstur til uka:)

Anne (Moseplassen) sa...

Tips. Sett primula på oasis, ha vann i beholderen, og sett mange sammen. Sett lyst og kaldere enn stue, og vips så holder de så lenge atte.
Gangen din er kanskje ikke det varmeste i huset? og det er jo lyst der, og de står jo tett, så da var det bare vannet.

Men uansett, ikke så nøye. Jeg har primula på stuebordet her, de holder så lenge de holder, for jeg vil ha blomstene akkurat der selvom det er lite lys og maaase varme ;)

Og ja, er det ikke kos med den sangen :D

berit sa...

For en herlig vårfornemmelse.

Hverdagsgleder sa...

Koselig blogg du har :-) Spennende og følge med på hva dere får til med det gamle huset :-) Gamle hus har sin sjarm; men det er utrolig mye arbeid å restaurere og pusse opp. Ha en fin uke :-)