søndag 23. januar 2011

Dype, gode vinduskarmer

Noe av det flotteste vi har her i huset, er de enorme vinduskarmene. De er dype nok til å sitte i, og er romslige nok til store potteplanter (som dør med en gang), eller levende lys.
Helt siden jeg var liten, har jeg likt vinduskarmer som breier seg utover. Da jeg var tenåring, kunne jeg åpne vinduet mitt på rommet om sommeren og sitte der og øve på å spille gitar.

Det er selvsagt de tykke tømmerveggene som gjør de dype vinduskarmene mulig. Det er også mulig å bygge brede vinduskarmer, men det er skikkelig luksus når huset byr på dem helt naturlig.

Akkurat nå har vi en forsytia-kvist i stuevinduet. Lillemor og jeg stjal et par kvister i en hage en dag vi gikk tur. Jeg forklarte at det kom til å komme guleblomster på den, mens treåringen mente bestemt at den ville blomstre rosa. Eller lilla, kanskje. Merkelig det der :-)

Snart er det dype vinduskarmer også nede i første etasje. Her mangler det karmer og foringer i fem vinduer. I det rosa rommer, i det blå, i det grå kjøkkenet, i den beige stua og på badet. Men det blir det årnings på nå - for nå er straks byggmesteren på plass for å hjelpe oss med det. Det er morsomt å se husets tømmerkonstruksjon, men nå har vi sett nok - nå vil vi heller bli ferdig.


Ha en fin søndag - enten du skal pusse opp, gå tur, se på sport eller bake :-)

Marie

12 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Härliga djupa förnsterkarmar har ni, praktiskt att ha som avställningsyta!
Vi har nog inte lika tjocka väggar här fast det är ett timmerhus och djupet förtars också av innanfönstren som sätts på plats inför vintern. Men sommartid finns bättre djup!
Ha det gott,
Eija

Cecilie sa...

synst også at det er fint med brede vinduskarmer, vi har det dessverre ikke her vi bor nå, men drømmen om å få er absolutt til stede.

Her pøser regnet ned i dag også, så det blir nok en innedag med strikketøyet i fanget.

ha en fin søndag

Moccamamma sa...

Brede vinduskarmer er så fint! Her har vi bare et slags 60-talls karnapp med den luksusen, ellers er det 11 eller 15 cm utfra om det er blomsterbrett eller ikke.

Takk for at du lærte meg hva de gule buskene i hagen heter! Forsytia - høres litt Dynastiaktig ut det :)

Forelsket meg i tekanna på øverste bilde i innlegget under - så vakker!

God søndag til deg også!

Moccamamma

Hege sa...

Åhh ja, jeg er så utrolig enig! Stoooore vinduskarmer er sååå hærlige! Jeg har vel bare det som defineres som normale, altså plass til vanlige planter og litt stæsj:) Men om vi skal bygge engang!!!

Nydelige greiner, og de perleblomstene dine da... sukk... :)

AktivHverDag sa...

God søndag til alle i fattighuset!

Du gav meg en fin ide for hva som skal være målet med dagens luftetur (som må tas etter at mitt "skift" med syke barn er over): jeg skal plukke noen kvister og sette inn i varmen. Siden dette er et område med svært lite kunnskap, blir det spennende å se hva som spretter ut etterhvert...om det i det hele tatt kommer ut noe:)

Fortsatt god søndag!

Jeanette

Karma sa...

Dype vinduskarmer er en drøm. Vi har fått det på kjøkkenet etter at vi etterisolerte og satte inn nye vinduer der. Nå gleder jeg meg veldig til å få det samme i stuen!

Klem Kaja:)

Anne (Moseplassen) sa...

hehe, det er noe å misunne ja. Her er vinduskarmene tre cm dype.. Eneste unntak er et vindu som har fått et brett på seg.
sånn er det jo i disse 50talls husa, men med tiden blir det jo isolasjon og nye vinduer, og da blir det karm :)

Heidi sa...

Momma I'm so jealous of the cute views out your windows!!!jealous

Prinsessen paa erten sa...

Fantastiske vinduer - ja hele huset deres er jo det!!'
Klemmer

Sandoren og Blåsten sa...

Naturlig, dype vinduskarmer er luksus ja og utrolig fint!

Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min også var det så artig å høre om sommerhytteplaner! Håper vi får følge med deg på det prosjektet også!

Hilsen Gry K

Huset i Lunden sa...

Helt imponerende flotte vinduskarmer som det må være en drøm å "innrede"! Selv om huset vårt også har tømmervegger er ikke vinduskarmene på langt nær så dype som dette, og vi har jo dessuten varevinduer som kommer til stjele plass om vinteren...
Det var forresten veldig interessant å se programmet "Arven" der dere var med, og jeg ble enda mer imponert over hva dere har fått til! Topp inspirasjon for oss som trodde vi hadde et arbeidskrevende prosjekt ;o)

Mona

Bente sa...

Heldige du som har slike fine dype vinduskarmer. Har alltid ønsket meg det, men i mitt hus fra 1978 er de ikke dype nok, selv om vi har ekstra isolasjon i veggene. En karnapp har jeg dog, og her trives mine planter (orkideer som ikke trenge mye vann).

Bente