tirsdag 25. januar 2011

Linblått kveldsarbeid

Hva er vel morsommere enn å få låne en gummihammer, et par skruer, et plankebord og en bit av ei gipsplate når du er tre år? Ingenting, antageligvis. Og hvis klokka er halv ti en mandagskveld, og du allerede har prøvd å stå opp fire ganger siden du la deg - og foreldrene dine gir opp og lar deg "bygge hytte" mens de pusser opp - er drømmen fullendt.

Det er ikke så lett å få dyttet inn nok arbeidstimer i huset hvis ikke begge vi voksne kan bidra på kveldstid. En sovende unge er gull verdt, men med en pappa som skrur på nye panelbord i veggen under barnerommet, er det klart det er mer spennende å sjekke hvor de lydene kommer fra. Ikke vanskelig å forstå. Dermed ble nødløsningen mandags kveld å hente Lillemor til felles dugnad. Mor malte med linblå strøk (3908-B01G), mens far bruker drillen.

Det er et soverom vi jobber med nå. Vi har isolert veggen mellom de to leilighetene i første etasje med gipsplater, glava og en ny runde med gipsplater. Alt er skrudd opp, slik at det kan tas ned igjen dersom det skulle være behov for det en gang. For at vi ikke skal få trehvite striper mellom panelbordene, malte jeg nota og fjæra mens panelen sto løst dagen før. Hadde jeg hatt nok maling, ville jeg malt alle og hele panellengdene, men når arbeidslysten er tilstedet er det ikke alltid malingen strekker til :-)

To tredeler av veggen ble ferdig før det ble for sent å bråke i huset. Resten kommer på i kveld, kanskje? Det er så tilfredsstillende å se at arbeidet går raskt fremover igjen. Resten av rommet er nå malt tre strøk med linblå matt oljemaling (det ser blankt ut, men malingen er fortsatt våt på bildet). Dermed må bare veggen på plass, før all blåmalingen kan avsluttes. Deilig!

Ha en fin ukestart!

Marie

15 kommentarer:

Jennys fire vegger sa...

Hihi... ikke alltid søvnen kommer like lett når spennende ting er på gang! :o) Søt da!

Fargen ser kjempefin ut! Gleder meg til flere bilder!

Ha en fin dag videre, Marie.
Klem Jenny

Astri Moseidjord - Lensmannsgården sa...

Beundrer alt dere får til mellom slagene med jobb og småbarn.
Nydelig farge på veggen forresten.. Litt grå blå.. Kler gamle hus veldig godt.
Lykke til videre med rommet. Hold oss oppdatert :-)

Hilsen Astri/Lensmannsgården.

Moccamamma sa...

Den skal tidlig krøkes som god krok skal bli :) Hørtes ut som en god midlertidig løsing for å få jobbet litt.

Nydelig blåfarge! Og veldig lurt å male not og fjør før montering. Det sparer masse irritasjon senere :)

Moccamamma

Ingrid sa...

En beundrende leser av bloggen melder seg. Hva dere får til!! Men dere har god hjelp ser jeg :) Av og til må man ty til nødløsninger for hammerglade treåringer. Kjent problematikk også hos oss det der :)

Hvilken maling er det dere bruker på panelet? Vi skal snart til pers og male store flater nylagt panel og er i tvil om hvilken maling vi skal velge. Så langt har vi brukt div vannbaserte typer, men jeg er ikke helt fornøyd tror jeg. De tørker for fort når jeg jobber alene til at jeg får den finishen jeg ønsker, og så langt har vi ikke truffet på glansgrad. Lite holdbar er det også mange som sier at den er, særlig i form av at den flaker av hvis man er uheldig og slår borti veggen med en stolrygg el.l. Aller helst skulle jeg kjøpt linoljemaling fra Livos, men det setter nok budsjettet en stopper for dessverre. Derfor er jeg litt på jakt etter tips til (olje)maling som duger rett og slett.

Mia, New Room Interior sa...

For en nydelig farge, den skal jeg merke meg koden på!! Det er så fint hos dere!! :-) Ha en super tirsdag! :-) Klem

Åshild sa...

Nå er mine unger glad for at de fikk/måtte være med på all slags arbeid da de var små.

Nydelig farge.

Livet i Fattighuset sa...

Ingrid, her maler vi med vanlig Jotun lady oljebasert maling. Glansgrad 15. Det blir veldig pen overflate på de gamle panelene. Har du ny panel, eller veldig godt holdt gammel, kan du med fordel øke glansgraden. Det er slik at hakk og sår synes bedre jo blankere malingen er.

Lykke til!

Marie

Anonym sa...

Underbara barn! =o)
Kul med oppussing och då är det klart barnen vill vara med. ;o)
Lycka till vidare med er renovering.
Kram!

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Skikkelig fin farge på panelet...å visst er det artig når de små er med å hjelper til!!

Klem Anna

Puumuli sa...

Oj, vad fint ni har gjort i Fattighuset! Panelväggen är snygg med den linblå färgen!

Jobba inte allt för mycket utan kom ihåg att vila också!

Kram
Sari från Puumuli i Finland

Blått til lyst sa...

Her må det bli godt å bo!
Nydelig farge, og ja, oljemaling har sine fordeler.
Sjarmtrollet var herlig, og hun synes opplagt at ordningen er helt fortreffelig *S*

Huset i Lunden sa...

En flink liten hjelper dere har :o)
Det er sånne minner som er koselige å tenke tilbake på.
Nydelig farge dere valgte på veggen og gode tips ang. maling - her blir alt notert bak øret til vi skal i gang med maling innendørs :o)

Mona

Huset i Lunden sa...

En flink liten hjelper dere har :o)
Det er sånne minner som er koselige å tenke tilbake på.
Nydelig farge dere valgte på veggen og gode tips ang. maling - her blir alt notert bak øret til vi skal i gang med maling innendørs :o)

Mona

Ingrid sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ingrid sa...

Takk for svar ang oljemaling. Her har vi både gammel men pen og ny panel så jeg tror vi skal gå for nokså blank maling. Det siste panelet slås på veggen kommende uke håper vi, så da skal vi snart i gang med malinga i de største rommene våre og jeg gleder meg som en unge til å se veggene ferdige :D