onsdag 19. januar 2011

Ny personlig rekord


En person som aldri har satt en eneste rekord på en idrettsarena må se seg om etter andre felt i livet der det er mulig å lykkes. Og finnes det bedre tider på året å slå sine egne rekorder enn ukene rett etter nyttår? Neppe.

Med stolthet i stemmen kan jeg fortelle at jeg er i ferd med å sette ny, personlig rekord i nyttårsforsetter. Hele tre ulike løfter ga jeg meg selv ved utgangen av 2010. I prioritert rekkefølge skulle de tre fanesakene gi meg et bedre liv. For det første skal jeg selvsagt røre litt mer på meg. Dette grunnleggende fysiske løftet ligger nemlig i bunnen for at kroppen skal klare å gjennomføre de to neste løftene: A: Rydde mer, oftere og smartere. Klær og småsaker skal systematiseres i skap, skuffer, knagger og hyller. Dette skal gjøre at jeg alltid finner det jeg leter etter - før jeg må begynne å lete etter det. Det skal også bidra sterkt til husfreden. Min ultraryddige ektemann synes nemlig det finnes viktigere og festligere ting i livet enn å rydde opp etter konemor.

B: Pusse opp og restaurere oftere og mer. Det trenger ikke å gå med en hel dag hver gang jeg tar fram malerkosten. Mye er gjort med halvannen times skraping, pussing eller maling. Alternativet er TV, og selv om det er fryktelig mye å lære der (selvsagt), savner jeg ikke blinkeboksen når jeg først står der i den blå, flekkete kjeledressen.


Jeg er ikke alene om nyttårsløftene mine. På jobben kryr det av damer som prater om Zumba og rumba og alle andre måter å riste på ribberumpa. Som en god nummer to kommer dette med rydding og systematisering. Blanke kalendersider og en intenst tro på å lykkes inspirerer. Jeg tror Ikea med alle sine geniale oppbevaringsløsninger har Glory Days for tiden. Møbelgigantens slagord om «å gjøre hverdagen enklere for folk» snakker til oss.


Det er mange teorier og guruer. Sist uke leste jeg om amerikanske «Flylady», som sender daglige ryddetips til deg på e-post. Hun anbefaler en hestekur, der du skal kvitte deg med 27 ting hver uke i mange uker framover. De verste iblant oss bør tenke på å bruke det neste halve året på dette prosjektet. Gi 27 ting hver uke til Fretex, selg det på nettet, eller sett dem i uteboden mens du planlegger et gigantisk bruktmarked med dine beste venner til sommeren. Jeg vedder på at du har flere bekjente som trenger et rydderøsk i heimen. Og selger du vafler og kaffe, kan det bli et riktig så hyggelig marked en dag i mai.


Jeg er klar. Og minner meg selv på at jeg har satt ny, personlig rekord i nyttårsforsetter. Vi har rundet 19 dager siden nyttår, og jeg har ennå ikke brutt et eneste løfte. Hurra for det!

Ha et godt, ryddig og rent nytt år! Har du et nyttårsforsett i huset?

Hilsen Marie

10 kommentarer:

Hilde sa...

Et helt vidunderlig innlegg - kjenner at jeg kunne vært hun som kastet 27 ting hver uke frem til jul uten at det ble særlig tomt av den grunn...sukk!
Hilde

bestemors hage sa...

Her er det også rydding om dagen. Det er enkelt å sortere ut klær og bøker. Verre med kursnotater fra kurs jeg selv har holdt. Kanskje skal jeg gjøre det igjen?
Det verste er å finne en logisk plassering av alle småtterier jeg kanskje får bruk for.

Jeg har ikke problemer med å forstå at skraping og maling av gammel panel er meningsfullt.

Kjersti sa...

Så flink du er Marie!! Blir spennede å følge med fremover:-)

Mita på landet sa...

Fine nyttårsforsett du har:)

Oppussing er min hobby og lidenskap, og jeg må nok innrømme at dette har gått utover verdifull tid med gode venner og familie i 2010. Mitt store nyttårsforsett er derfor å strebe etter en bedre balansegang mellom venner/familie og oppussing!:)

nr14 sa...

Oi...det var ikke småtteri til nyttårsforsett. Legger nok lista litt lavere jeg så kun fotokurs som nyttårsforsett....har starta:))

Storarbeid i gangen og det kommer ganske så sikkert til å bli kjempebra:)

Bente sa...

Hurra for deg Marie. Jeg har aldrig hatt nyttårsløfter tidligere, men i år har de sneket seg fram. Og som deg skal jeg ha det ryddigere i mine skap og ikke vente med å henge opp klær så de bare flytet utover.
Trening har jeg drevet med tidligere. Nå har motivasjonen blitt borte, så jeg trenger virkelig å konsentrere meg om mine løfter til meg selv.

Bente

berit sa...

Rydde er noe jeg gjør så og si hele tiden, så det behøver ikke være nyttårsforsett for meg. Mitt nyttårsforsett er først og fremst at jeg skal bli flinkere til å ha kontakt med venner. Og til sommeren skal jeg starte å lage hage!

Hilsen Berit.

Solveig (Svingenslillehus) sa...

Herlig, Marie! Så flink du er.. jeg har faktisk ikke laget noen nyttårforsetter i år.. dette pga i tidligere år har disse forsettene blitt brutte ;)

Men jeg er inne i en ryddemodus i huset jeg å.. trngst det av og til! :)

Lekkert er det hos deg uansett :)

Stor klem til deg!! :)

LIVS LYST sa...

Men mitt i alle nyttårsløftene; skal jeg seriøst prate med EN HEIM BLIR TIL nå og finne en dato vi kan foreslå til deg?!!! Jeg har lyst å gjøre det snart jeg ;O)

Liv

Anettes drøm sa...

Endelig har jeg hatt god nok internettdekning til å lese igjennom all omtale om Fattighuset. Husker å ha lest litt om huset i TB tidligere, men ikke alt. Gratulerer så mye med "publikumsprisen" og ikke minst den enorme jobben dere har gjort i huset. Dere har vært utrolig flinke!

Og takk for en den kjempe gode knekkebrødoppskrifen fra i fjor, den har jeg tenkt på mange ganger at jeg skulle takket for!!

Mvh Anette,
p.t. utflyttet fra Tbg til den andre siden av jorda for å komme vekk fra hverdangs mas og jag, så nå 6 mnd etter er vi friske og raske og gleder oss til om noen mnd å komme hjem til hverdagen igjen ;-)