tirsdag 8. september 2009

Kunst for de store

Liten snøfnuggfugl - Morten Juvet

Det er rart hva vi trenger for å skape et hjem. Familie og venner må selvsagt til. Et bord å samles rundt, gode stoler for lange samtaler. Og i dag: Noe å henge på veggene. Det var rart å se igjen alle bildene våre etter at de har vært pakket ned siden april. Det har vært fint å bo seg inn litt, men i går og i dag kommer kunsten på plass på veggene. Fargevalg, møblering, plassering. Det er mye å tenke på. Bildet som fra dag en har vært tiltenkt kjøkkenet er Morten Juvets "Liten snøfnuggfugl". Trykket kjøpte vi for fem år siden, og hadde fast plass på kjøkkenet da vi bodde i museet. Jeg elsker bildet. Det er passe stort og et morsomt motiv. Enda morsommere er det at vi om sommeren kan komme opp på gården til kunsteren og møte snøfnuggfuglene i levende livet. Torsdag åpner Juvet en utstilling i Oslo: "Serier 1972 til 2009" i Galleri Briskeby. Utstillingen står til 11. oktober.

Gutt og hund leser - Ole Jacob Børretzen

Stua har fått besøk av Ole Jacob Børretzens lille guttunge. En gutt sitter og leser i sofaen sammen med hunden sin - en collage vi falt for med en gang. Vis a vis har den unge piken fra Astrid Skaaren Fystro kommet opp på veggen. De to ser ut til å trives i hverandres selskap.

5 år - Astrid Skaaren Fystro

Senere i dag skal de siste skuddene på stammen henges opp. Espen Gleditsch har lenge jobbet med flere kunstprosjekter knyttet til Holmestrandsfjellet. Utstillingen "Fjellet" var en suksess sommeren 2006, og tre av bildene fra denne utstillingen ble kjøpt inn da. I tre år har bildene bodd i kunstnerens atelier mens vi har ventet på at huset skulle bli ferdig til å ta imot kunsten. I går kom de endelig inn døra, og i dag skal de opp på veggen. Jeg vil prøve å henge dem slik at de speiler den ekte fjellveggen som er like utenfor vinduene her.

Fjellet - Espen Gleditsch

Enda er det mange bilder som ennå ikke har funnet sin plass. Det skal vi bruke vinteren på. Jo flere bilder som kommer opp, jo mer hjemmekoselig blir det. Samtidig har vi så vakre vegger at de også må få vise seg fram. Det skal jeg passe godt på.


Ha en fin dag!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ærede Marie og Geir

Dette er vel og bra, men hvor er alle fotball- og Samantha Fox-plakatene?

Kristian

Anne-Lise sa...

Så lyst og flott det har blitt. Gleder meg til å se forvandlingen siden sist jeg var i "Fattighuset"

Livet i Fattighuset sa...

Kristian, da! Livet kan ikke bare være øl og pølser. United-plakatene må vike, men ett soverom er jo United-rødt. Vi heier med stil, må vite!

:-)
Mie

yanmaneee sa...

nike react
hermes online
louboutin
hermes
coach outlet online
christian louboutin outlet
russell westbrook shoes
hermes handbags
air max 95
nmd