tirsdag 22. september 2009

En kopp te, kanskje?

Er det her ånden i lampen bor?

Kvelden har senket seg over heimen. En litt spesiell kanne med te står klar :-) Den grusefullevakre tekanna fra England i lekker turkise og gull (perlemorglassert, må vite) kom til Norge og farmor fra tante Sigrid. Tanta som utvandra til England giftet seg og flyttet aldri tilbake til gamlelandet.


Jeg møtte henne aldri, men drikker stadig en kopp te mens jeg tenker på henne. Hva slags liv flyttet hun fra? Og til? Tekanna er fullstendig over the top, men deilig likevel. Dessuten brygger den fantastisk te.

Påskrift innenfor lokket

Teboksen jeg også har etter den samme bortkomne tanta er enda flottere! Boksen (fra George Payne and companu) ble gitt i gave til mine oldeforeldre Josefine Helemine og Ole. De to bodde i Kleiva - bare et steinkast fra Fattighuset. Jeg tror de brukte den som kaffeboks. Det gjorde ihvertfall farmor som arvet den etter sine foreldre.


Til minne om kroningen av Elisabeth

Boksen ble laget da dronning Elisabeth ble kronet i 1953. Den er utsmykket med tre av dronningens slott - Balmoral, Buckingham og Windsor. Det var sikkert stas da. I dag ville en slik minneboks blitt sett på som skikkelig harry. Men jeg koser meg veldig med den. Boksen og kanna er i bruk hver dag. For en lykke!


6 kommentarer:

Tee of Vinnord Cottage sa...

Jeg syns tekanna di var KNALLFIN!!!! Kjemesøt... skulle nå gjerne ha drukket te fra den :)
Og boksen stod slik i stil...syns jeg :)

Koselig med te :)

Unknown sa...

Flott kanne som inneholder mange minner, og de boksene var skikkelig fine.. så utrolig gøy å ha slike arvede ting

Mia sa...

Nej, Harry?? Ikke mulig, den er jo bare vakker, og tekannen også. Jeg setter så pris på disse arvegodsen, det er så herlig å tenke på alt hva de har "opplevd" gjennom åren, og noe med å følge tråden fra tidligere generasjoner,og... Nej, kos deg med ditt te, og nyt !!! Affektionsvärde, hva det nå blir på norsk, er oerstatteligt :)

Snuppelure sa...

for en fantastisk nydelig Te kanne og den boksen var også lekekr :)))

Anne (Moseplassen) sa...

åå, så herlig med slikt arvegodts :) Og visst var den blå kannen grusefullvakker *ler* strålende utrykk!

Maliva`s verden sa...

Det var litt av noen skatter du bruker hver dag...gøy at du henv.til dette innlegget som jeg har gått glipp av..Ellers er det en fryd å følge prosjektet deres...dere er så flinke, også blir det en drøm av et hus....Klem fra Maliva