tirsdag 22. september 2009

Bittelillestua

Tre stuer har vi. Hvem i alle dager kan klare seg med færre? Hoho. Den lille stua er et gjennomgangsrom - på vei inn i stua, i biblioteket eller en snarvei til kjøkkenet. Da vi kjøpte huset var dette rommet det aller verste. Ekstrem oppussing måtte til.


Råte i panelen er nennsomt skåret ut og erstattet av plank med kopiert profil. Vinduet mangler fortsatt et strøk hvitmaling, men det er ingen stor sorg. Det klarer seg foreløpig. Til nå har bittelillestua vært mac-rom, bloggerom og kontor. Bruken endrer seg nok etterhvert som vi får bodd oss inn. Det er godt å kunne sette seg her med en god bok eller et blad når fotballkampene regjerer på tv.

Før oppussing

Rommet var et lite kjøkken og hang sammen med storestua vår (som da fungerte både som stue og soverom for forrige beboer). Det var et lite he..te å skrape, pusse og sparkle vegger og tak. Det krevde mange timer. Men det har blitt bra. Og taklistene er helt inntakt. Ruskete, men fine likevel.

Bildene på veggen er tatt av Espen Gleditsch, og viser fjellet som deler byen i to plan. Huset ligger tjue meter fra den bratte fjellveggen, og er en naturlig del av gateløpet her. Jeg synes det passer veldig godt. Nå må vi bare tenke godt etter for å finne noe som kan passe inn på den motsatte veggen.


Døra inn til biblioteket er vasket, men ellers har den fått stå i fred. Den er supersmal og ditto sjarmerende.

Ha en fin dag, og en god uke!

10 kommentarer:

LIVS LYST sa...

Å.. jeg digger å komme inn hit og se hva dere har gjort! Stuen ble kjempe fin og kuuult med de brune gulvene!!

Hilsen Liv

Anne-Lise sa...

Det er så artig med slike før/nå bilder. Da kan vi virkelig se den store forvandlingen. Bittelillestua er jo ikke til å kjenne igjen.

Unknown sa...

Fy fillern å flinke dere er..det er bare å ta av seg hatten jeg ikke bruker .. hihi..
Det blir bare så utrolig flott hjemme hos dere

Mia sa...

Extrem opp pussing,hvilke for og nåbilder. Den lille smale døren er virkelig et blikkfang i seg selv, og ser jo ikke ut at være mer enn ca 50 cm bred..

BO sa...

For eit spennande hus dykk har! Må sei at før bilete verkelig var eit syn! Herlig å sjå forandringa!

victoria (huset i byen) sa...

utrolig flott og se hvor flinke dere har vært og pusse opp og bevare huset med så utrolig mye historie...
imponert over arbeidet deres..
ha en flott kveld
klem victoria

Sjova sa...

Så flott! Og den herlege dynna, passa godt til dei nymåla flatene. De er flinke,inga tvil om det: Framleis god veke til dykk!

Snuppelure sa...

wow så utrolig flott den ble :)))
Lekkert gulv og fine bilder på veggene :)))

Anonym sa...

Truly beautiful the work you have done on the house.
I have lived in Holmestrand for 6 years, and always passed by that house and peaked in the windows imagining how beautiful it could be if someone had the ime, and means to fix it.
I also live in an old house. Bakken 22. We have tried our best to up-keep and preserve the house within our humble budget.

It is in the interst of future generations that we conserve the old, and try as much as possible to not ' modernise' it too much.

Hilsen from a neighbough

yanmaneee sa...

hogan outlet online
jordan shoes
supreme hoodie
vapormax
fila
curry 5 shoes
ferragamo belt
air max 97
hermes handbags bag
yeezy boost 500