fredag 29. januar 2010

Tulipaner, fredag og hagebøker


Huhei, som uka har gått fort. Fredagen kom i superfart, men deilig uansett. Gårsdagens supperåd gikk helt utmerket for seg. Så mye skravling ble det at det var umulig å få tatt noen bilder av ferdig løksuppe. Vips, var den borte. MERK; oppskriften rekker ikke til virkelig å mette fire voksne. Men det gikk bra, jeg tryllet fram snacks og mer vin - og hvem kan vel klage da?


De røde tulipanene jeg fikk minner om at under all den snøen som ligger utenfor vinduet venter våren. Jeg har nå begynt å bla aktivt i hagebøkene i hylla. Jeg skal jo lage hage helt fra bunnen av (hvis jeg kan si det slik?). En av favorittbøkene er "Really small gardens" av Jill Billington. Det er Royal Horticultural Society som har gitt den ut. Og den er helt perfekt som meg som virkelig har en liten hage. Bildet av magnoliaen har jeg knipset i Alnwick Garden i England. Det er et fantastisk hageanlegg for den som har dilla. Magnolia kan vi nok ikke ha i den lille hagen. Den blir altfor stor. Men nabo-ida-søstra-mi har et tre som står midt i utsikten vår. Det får gjøre nytta.

Hvis noen planlegger å dra på hage-pilegrimsferd, vil jeg anbefale denne hagen. Den har Europas største fonteneanlegg. Vi var der i månedskiftet april/mai, og allrede da var det mye som blomstret.


Er det noen som har andre hagebøker å anbefale? Send meg en mail eller legg igjen en kommentar. Tips tas imot med takk.

Ha en fin fredag!

Marie

8 kommentarer:

Anonym sa...

hm, har nok ikke plass til sånne fontener i MIN hage nei hihi, men må så absolutt grave meg ned i bøker for å finne ut hvordan ting skal bli i vår hage også nå etterhvert.

Høres ut som dere hadde en velykket aften:)

Ha en fin kveld videre

Cecilie sa...

N y d e l i g!

Flott blogg du har! Spennende! Her kommer jeg gjerne igjen!

Ha en trivelig helg!

klem, cecilie

Bolettes hus sa...

Så flink du er som allerede har begynt å tenke på hagen!!

Tulipaner er noen helt vakre blomster!

Ønsker deg en fantastik god helg!!

klem Kari

Torunn sa...

Sukk.....måtte det gå fort til hagelivet virkelig kan starte! Men i det tempoet som januar har gått, er det jo et ørlite håp :-).
Jeg har ikke så mange hagebøker jeg, så jeg er nok litt på let selv.
Lånte en hel hel hau av an kollega av min mann i fjor, både svenske og engelske. Husker ikke en tittel, men hun har sååå mange fine bøker, så jeg må nok be pent om å få låne noen igjen!

Eller...det er jo snart mammutsalg!

God helg, Marie!

Klem

Mia sa...

Really small gardens, det låter som boken för mig. Men visst hade det varit fint med spaljerade äppleträd och såna snirklade blomsterbäddar..

Janne sa...

Flott flott hagebok. Mye fint man kan gjøre ute også:)

Ha en fin helg Marie.

Hilsen fra Janne

yanmaneee sa...

yeezy shoes
birkin bag
nike air max 270
nfl jerseys
jordan 11
adidas zx flux
curry 4
yeezy boost
ferragamo belts
balenciaga

yanmaneee sa...

vans shoes
supreme clothing
yeezy supply
yeezy shoes
kyrie 5 spongebob
christian louboutin shoes
golden goose
golden goose
supreme clothing
lebron 17