onsdag 6. januar 2010

Penger gis bort - rekk opp hånda!
Ja, det er ikke mine penger som gis bort, altså. Men for deg som bor i et kulturminne, eller har et på tunet, er det penger å hente i disse dager. Om 25 dager - altså 1. februar - går fristen for å søke om penger fra Norsk kulturminnefond ut. Dette er et statlig fond under Miljøverndepartementet, som deler ut penger til vern og vedlikehold av norske kulturminner. Vi søkte om penger for flere år siden, og fikk tilslag. Det har vært et fint tilskudd til arbeidet vårt. I år har fondet to satsingsområder: By og tettsted/ Landbrukets kulturminner og kulturmiljø. Det er et møysommelig søknadsprosess, men vel verdt jobben hvis du får penger ut av det, selvsagt.

Penger er den beste måten å tett hull i veggene

Vår anbefaling er å søke om penger til et konkret prosjekt. Vi søkte om penger til restaurering av hele huset og eiendommen - og den jobben kan jo lett trekke ut litt. Det er bedre å dele opp i flere delprosjekter, og søke flere ganger. Da blir det lettere med rapportering og regnskap. Det er dessuten viktig at du allierer deg med noen i kommunen eller fylkeskommunen, som kan gi deg en anbefaling. Vi fikk en antikvarisk vurdering av Vestfold fylkeskommune. Her står det at Fattighuset er et viktig kulturminne, både lokalt, regionalt og nasjonalt. Det var nok ikke så dumt å sende med et slikt brev, men du trenger ikke sitte på en one-of-a-kind-kulturminne. Gå inn på nettsidene til Kulturminnefondet og les om vilkårene.

Med penger fjernes råte :-)

Du må lage et godt budsjett, en god plan og skaffe deg den antikvariske vurderingen. Husk å legge ved bilder for å dokumentere hva du ønsker å jobbe med. Hvis du ikke rekker første fristen, er neste 1. september. (Det tar ikke sååå lang tid å lage en søknad, altså ..)


Lykke til! Spør gjerne om tips hvis du hiver deg rundt :-)

Marie

5 kommentarer:

Tulip sa...

Tror ikke vårt hus fra 1997 kommer inn under kategorien verneverdig!!!

Skjønner det er dyrt å restaurere gamle, verna hus, men godt det finnes penger å hente iallefall;)

Anonym sa...

Hei der og Godt Nytt År!

Jeg misunner dere bitte litte gran.. helt til jeg husker hvor slitsomt slik restaurering er:o))

Fantastisk kavalkade lenger ned her!!! har storkoset meg med innlegget!!!!

Fortsatt god arbeidslyst.. regner med dere har et stykke igjen!

Klem fra mæ

Mia sa...

Inte mycket pengar att söka på ett hus från 78, men mitt bad uppe är ju riktigt retro i orange och grönt..men då får jag väl inte byta ut det men behålla eländet;) Men jag gillar din fönsterhake, vad nostaligskt, såna är det hemma hos mina föräldrar, vilket kulturminne i sig själv :)

Solveig sa...

For et godt tips!

Tusen takk for herlige bidrag i utfordringen på nib:)

yanmaneee sa...

yeezy
balenciaga shoes
coach bags
supreme clothing
bape hoodie
kd 11
off white x nike
hermes belts
kyrie irving shoes
converse outlet